Welkom in de parenclub

Welkom in de parenclub

Een aantal jaar geleden vroeg iemand aan mij: ‘Houd jij ook van swingen?’ Nou, aangezien ik wel van een dansje houd, riep ik enthousiast ‘Ja, zeker!’ Ik bleek een onnozel schaap, want ‘swingen’ bleek niets met dansen te maken te hebben. Swingen blijkt een modernere uitdrukking te zijn voor de (voor mij) bekendere term ‘partnerruil’. Swingen doe je vanuit een vaste liefdesrelatie, al dan niet getrouwd.

Top 5: De spannendste seksspellen

Swingen doe je met elkaar

Vaak swing je met een ander swingerspaar en de mate waarin er geswingt wordt, kan verschillen. Het ene stel gaat voor de seks, de ander beperkt zich tot flirten. Je kunt thuis swingen (maar dat is natuurlijk niet zo discreet), maar veelal wordt er gebruik gemaakt van een parenclub.

Stoute high heels

Mijn partner en ik swingen niet, wij zijn nogal van het monogame. Neemt niet weg dat ik van mening ben dat iedereen moet doen wat hij zelf wilt (mits consensus en zo) en daar ook schaamteloos van geniet. Met het bezoeken van een parenclub is niks mis, je kunt daar gelijkgestemden treffen (18+) en een gezellige avond mee hebben. Met of zonder seks. Als jullie daar beiden over fantaseren, trek dan gewoon eens die stoute high heels aan en laat je verrassen.

Seksspeeltjes, hoeveel heb jij er?

Wat is een parenclub?

Formeel gezegd is een parenclub een gelegenheid waar bezoekers seksuele handelingen met elkaar kunnen uitvoeren. Wat plastischer gezegd: een parenclub is een gelegenheid waar je seks kunt hebben met een ander. Die ander kan natuurlijk ook gewoon je eigen partner zijn, want misschien vind je seks met je eigen partner ineens een stuk spannender worden als anderen jullie kunnen zien tijdens de sekspret.

Welkom in de parenclub

Gangbang

Ons land kent een flink aantal parenclubs. Daar kun je uit afleiden dat het blijkbaar een geliefde bezigheid is. Vaak hebben clubs verschillende ruimten en veel clubs hebben een zwembad en/of een sauna. Soms is er zelfs een gelegenheid tot buitenspelen, bijvoorbeeld bij parenclub Mystique.

Een parenclub is wellicht primair bedoeld als gelegenheid voor partnerruil, maar het leent zich natuurlijk ook perfect om biseksuele ervaringen te proeven of seks te beleven in groepsverband. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale gangbang avonden waar je seks kunt ervaren met meerdere mannen en vrouwen tegelijk. Uiteraard veilig, want niemand zit erop te wachten om ziek te worden. Dus doorgaans liggen er stapels condooms voor het grijpen.

Speciale thema-avonden

Hierboven noemde ik al zo’n thema-avond (Gangbang) maar vaak organiseren parenclubs meer soorten thema-avonden. Bijvoorbeeld een speciale Bi-avond waar je wellicht je eerste (tweede of tiende) biseksuele ervaring kunt mee maken. Of wat dacht je van een BDSM-avond waarbij je kunt ervaren hoe het is om vastgebonden te worden of slaag te krijgen met een zweepje.
Vind je beiden thema’s niets? Misschien sta jij wel te trappelen om een Travestieparty mee te maken! Ook die worden soms georganiseerd of als je al heel lang fantaseert over zo’n heerlijk bruin lichaam, er zijn regelmatig speciale ‘chocolate & cream avonden’. En geloof me, het heeft niks met een chocoladereep te maken. Hooguit komt de kleur overeen.

Welkom in de parenclub

Grenzen

Niets moet en veel mag. Althans, als het maar altijd binnen de grenzen blijft van jezelf en van de ander. Respect is een belangrijke omgangsvorm. ‘Nee’ is ook in een parenclub gewoon ‘nee’. Dat je seks kunt hebben met een ander, wil niet betekenen dat je seks zal hebben of seks moet hebben. Sommige dingen kun je nou eenmaal niet afdwingen. Het is daarom beter om naar zo’n club te gaan met het idee: ‘Ik ga een gezellige avond hebben’ dan ‘Ik ga vanavond seks hebben’.

Dresscode

Vaak wordt er een dresscode gehanteerd. Dat wil niet zeggen dat je in je stringetje of niemendalletje over straat moet, want gelukkig zijn er altijd kleedruimten met lockers. Je kunt je dus ter plekke omkleden. De dresscode kan per avond verschillen. Soms wordt er van je verwacht dat je in mooie uitgaanskleding binnenkomt en na een bepaalde tijd dit verruilt voor een spannend lingeriesetje. Op de BDSM-avonden wordt verwacht dat je in fetisjkleding komt. Dit kan iets van leer zijn of latex.

Regeltjes

Kijk vooraf even naar de speciale huisregels van een partnerclub. Vaak hanteren ze een anti-drugsbeleid, is er niet altijd een pin-automaat aanwezig en zijn er ook strenge regels op gebied van roken en fotografie. Belangrijk dat je goed weet wat de huisregels zijn om niet in verlegenheid te worden gebracht.

Prijzen

De prijzen variëren vaak per party. Soms mogen alleengaanden naar binnen (maar betalen dan wel de hoofdprijs) en soms zijn ze niet welkom. Gemiddeld genomen kun je op de volgende tarieven rekenen:

Alleengaande heer45 euro / 90 euro
Paren50 euro (per stel) / 90 euro
Alleengaande dame10 euro / 20 euro

Soms zijn de prijzen inclusief drankjes en een uitgebreid warm/koud buffet.

Adressen van bekende parenclubs

Natuurlijk zijn er nog veel meer parenclubs in Nederland. Wij hebben de meest bekenden (per provincie) voor je vezameld:

GroningenSwingersdream
GelderlandLeberon
FlevolandPartyplayers
FrieslandWij hebben niets kunnen vinden, wie weet in deze provincie een goede parenclub?
DrentheEroroma
Noord-BrabantMystique
Noord-HollandShowboat
UtrechtAmouret
Zuid-HollandFun4Two
LimburgKasteel Waterloo
  
NederlandParenclubs in Nederland

Oproepje

Hebben jij en je partner wel eens een parenclub bezocht? Of doen jullie dit zelfs regelmatig? Het lijkt me leuk om een kort interview met jullie te doen over jullie ervaringen en te plaatsen op deze site. Dat kan uiteraard volledig anoniem! Mocht je interesse hebben? Stuur dan een mailtje naar info@50enzo.nl!

Extra info

Leven buiten je comfort zone: Ik ben een sub (deel 1)
Leven buiten je comfort zone: Ik ben een sub (deel 2)
De beste seks komt na je 50ste
Top 5: De spannendste seksspellen
Erectieproblemen – Als je hem niet meer omhoog krijgt
Ben jij soms ook je partner even zat?
Het leven is één groot feest!
Seksspeeltjes, hoeveel heb jij er?
Help, ik ben verliefd op een dertiger
Naughty & Nice – De spannendste adventskalender van 2019
Meer blogs over liefde, seks en relatie
Domme dozen gedoe
Liefde, na je 50e
Daten voor 50 plussers
Seks na je 50e
Omgaan met een scheiding

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Welkom in de parenclub

Eén reactie:

  1. Zijn er clubs voor 50 plus

    Graag een advies
    Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *