De buttplug bestaat al eeuwen…

Buttplug of Anaalplug

Als je denk dat de buttplug iets van deze tijd is, kan ik je uit de droom helpen. De buttplug of anaal plug was in 1892 al bekend als rectal dilator. Hij zou aambeien en verstopping verhelpen. Of dat daadwerkelijk het geval is, betwijfel ik, maar dat terzijde. Deze uitvinding van dokter Young , was in ieder geval ontstaan om medische ongemakken te verhelpen. Inmiddels is het een heerlijk seksspeeltje geworden, wat niet meer is weg te denken in verschillende nachtkastjes.

Als je zoekt op de foto’s van deze rectal dilators dan zul je zien dat deze erg veel lijken op de huidige anaal plug. Waarschijnlijk van ander materiaal dan in deze huidige tijd maar de vorm is nagenoeg hetzelfde. Toch zijn er nog veel dingen onbekend over de anaal plug en onbekend maakt vaak onbemind.  De buttplug kan echter een fijne aanvulling zijn op je seksleven (al dan niet met je partner).

Stimulatie

Een  anaal plug werkt behoorlijk stimulerend. Dat doet hij overigens op verschillende manieren.

Bij een man kan bijvoorbeeld de prostaat worden gestimuleerd door de anaal plug, wat zeer opwindend kan zijn. Bij een vrouw kan de anaal plug een vernauwende werking geven als zij tegelijkertijd vaginaal gepenetreerd wordt. Dan is er voor de penetratie minder ruimte waardoor er een mix van opwindende gevoelens kan ontstaan. En hoe opwindend is het dan als je op zo’n moment beiden een anaal plug draagt.

Het dragen van een buttplug kan ook echter ook voor een mentale opwinding zorgen. Bijvoorbeeld als je hem draagt tijdens het tuinieren of in de supermarkt. Niemand die iets kan zien, maar jij weet het… Bewaar gewoon standaard een buttplug (en flesje glijmiddel) in een discreet zakje, in je handtas als je op stap gaat. Zo kun je van ieder moment, een spannend moment maken. Misschien krijg je tijdens het boodschappen doen wel ineens een spannende opdracht van je partner…

Buttplug of Anaalplug

Voorbereiding: spoelen!

Mocht je anaal willen losgaan dan is het raadzaam om voor die tijd goed te spoelen. Er zijn speciale anaal spoelsetjes op de markt waarmee je water in je anus spuit en daarmee het darmkanaal schoonspoelt. Maar dat ligt er aan of je grote anaal plugs gebruikt of de wat kleinere. De ene gaat dieper dan de ander. En bij dieper is het risico wat groter dat je wat “meesleept”.

Glijmiddel is noodzakelijk

Mocht je nu denken dat je gewoon zo maar die anaal plug kunt gebruiken als je opgewonden bent, dan zou ik zeker even oppassen. Je anus maakt van nature geen vocht aan dus het is raadzaam, om bij anale seks een glijmiddel te gebruiken. Er is speciale glijmiddel voor anaal gebruik op de markt, maar als je dat niet voor handen hebt, kun je ook glijmiddel gebruiken voor vaginaal gebruik. Breng de anaal plug rustig naar binnen zodat je niets beschadigd.

Goede reiniging

Een anaal plug moet je net als andere sextoys goed reinigen met een toycleaner of ander desinfectiemiddel. Als je de anaal plug met meerdere mensen gebruikt dan is het raadzaam een condoom over de plug te doen. Na gebruik haal je het condoom eraf en reinig je het alsnog met een toycleaner. Natuurlijk wissel je de condoom als je de plug bij een ander inbrengt. En ga vooral niet, eerst anaal met de plug en daarna vaginaal. De anale bacteriën  kunnen zorgen voor een blaasontsteking. Wees daar voorzichtig mee.

Voor welk materiaal kies je?

Er zijn zoveel buttplugs op de markt, te kust en te keur. Verschillende kleuren, verschillende maten maar ook verschillende materialen. Er zijn onder andere plugs van glas, RVS, rubber, plastic en siliconen. Er zijn vibrerende plugs, opblaasbare plugs, plugs met stroom, kleine, grote plugs echt teveel om op te noemen.  

Wat jij en je partner fijn en lekker vinden is een kwestie van uit proberen. RVS en glas kun je bijvoorbeeld heel goed opwarmen, maar ook even in de diepvries leggen, gewoon om het extra spannend te maken tijdens jullie seksbeleving. Siliconen is over het algemeen een warm, zacht aanvoelend materiaal. Ga gewoon lekker saampjes achter het scherm een paar heerlijke speeltjes uitzoeken. Alleen dat al is opwindend en dan wachten totdat het pakje met de sextoys binnenkomt. En dat het moment komt dat jullie de mogelijkheid hebben om met de anaal plug aan de gang te gaan. Hoe spannend is dat!

Vooroordelen

Buttplug is voor homo’s!

Soms wordt er wel eens onterecht gedacht dat buttplugs meer voor homo’s of voor mensen uit de kinky scene bestemd zijn. Niets is minder waar. Zoals je hierboven hebt gelezen werkt een anaal plug erg stimulerend voor zowel mannen als vrouwen, ongeacht de geaardheid. Het kan je seksleven een enorme boost geven, vooral als je niet van sleur houdt en altijd in bent voor andere dingen.

Kan het kwaad voor de sluitspier?

Zolang je het niet al te bont maakt, voldoende glijmiddel gebruikt, je zelf van binnen niet kapot maakt en dus niet te grote anaal plugs gebruikt, dan gaat dit helemaal goed. In de medische wereld worden bij niet goedwerkende sluitspieren anaaltampons gebruikt. Die lijken op anaal plugs maar zijn meestal van schuimplastic gemaakt.

Is het niet heel gek?

Nee! Waarom zou het gek zijn om van seks te genieten, op welke manier dan ook? Sommige mensen hebben gene om een buttplug te kopen. Dan doe je het toch gewoon anoniem online? Ga lekker met je partner aan de slag, zoek samen een paar verschillende buttplugs uit en geniet schaamteloos van het plezier en genot!

Meer informatie

Seks opnieuw ontdekken
Weer genieten van de seks!
Klassieke toys voor de rijpere vrouw – De dildo
De beste seks komt na je 50ste
Tweede lockdown? Geniet van elkaar!
Seksspeeltjes, hoeveel heb jij er?
De vijf spannendste sekspellen
Verwen elkaar met een massage!
Ben jij soms je partner ook even zat?
Ik ben van de BDSM, pardon?
Welkom in de parenclub
Erectieproblemen – Als je hem niet meer omhoog krijgt
Seks na je 50e
Liefde, na je 50e

Bronvermelding

Tekst: Ria
© afbeelding: 123rf.com

De buttplug of anaalplug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *