Daten voor 50 plussers

Daten voor 50 plussers

Daten: je had niet verwacht om er ooit weer op uit te gaan om een nieuwe partner te vinden. Maar na het verwerken van wat je is overkomen, ben je toe aan een nieuw maatje. Een schouder om op uit te huilen, een partner om gezellig mee op de bank te zitten of juist er op uit te gaan én natuurlijk vergeten we ook het lijfelijk contact niet. Maar ja: dat daten blijft toch wel een dingetje. Want waar vind je zo iemand zonder iedere avond weer in de kroeg te hangen? En al die bureaus op internet: wat moet je daar nu van denken?

Seks na je 50e

Datingsites voor 50 plussers

Waarschijnlijk de meest makkelijke manier, maar misschien ook wel de engste: je date vinden via een online datingsite. Gewoon thuis, vanaf de bank, kiezen wie je wel ziet zitten. Je weet dat de ander ook op zoek is (dat is in de kroeg nog maar de vraag…) en dus is afspreken zo gedaan. Maar ja: je spreekt wel af met iemand die je nog nooit hebt gezien. Er zijn inmiddels diverse datingsites speciaal voor mensen van 50 jaar en ouder. Voordat je met zo’n bureau in zee gaat, is het aan te raden om op internet te zoeken naar reviews. Zo weet je een beetje of het bureau/de site wel te vertrouwen is. Hoewel dat natuurlijk geen waterdichte garantie geeft. Denk vooral zelf goed na of je iets wel of niet vertrouwt! Datingsites die speciaal voor 50 plussers werken zijn o.a.: 50 plus match, Ourtime en op 50-dating.nl vind je nog veel meer sites. Blijkbaar zegt het toch iets over de grote markt op dit gebied, dat er zoveel sites hierop gericht zijn! Biedt perspectief, niet waar?

Trouwperikelen boven de 50, waarom niet?

Daten voor 50 plussers

Laten bemiddelen

Ze bestaan nog! Bureaus die bemiddelen bij het zoeken naar een relatie. En dan niet online, maar ze komen echt bij de mensen thuis. Zij zoeken voor jou naar de beste match. Nadeel is natuurlijk dat je eigenlijk afhankelijk bent van de keuze van een ander en het kost ook nog meer geld. Voordeel is dan weer wel dat deze bemiddelaar de persoon in nature ontmoet en dus heb je minder kans op vreemde types, die iets heel anders van plan zijn… Zoek maar eens op ‘relatiebureau’ en je vindt ook hierin weer genoeg variatie. Er zijn, uiteraard, ook online bureaus. Zij maken voor jou alvast een selectie!

Clubs

Je moet er van houden, natuurlijk, maar er zijn ook clubs voor mensen die alleen zijn. Voordeel hierbij is uiteraard dat het net weer even wat spontaner gaat, zoals je van vroeger in de bar gewend bent. Maar het voordeel ten opzichte van die gewone bar: iedereen is hier alleen en staat dus misschien wel open voor een nieuwe relatie! In ieder geval betekent het gezellig uitgaan en nieuwe vrienden maken. Niet specifiek gericht op het maken van dates, maar dat maakt het juist wel zo ontspannen, toch?!

Verenigingen

Heb je een leuke hobby of hou je van sporten? Ga dit in verenigingsverband doen. Gezellig én je maakt echt nieuwe contacten. Wie weet dus ook met je toekomstige partner!

Daten voor 50 plussers

Of toch op de gewone manier?

Wil je toch liever mensen spontaan ontmoeten? Dan zul je dus toch die kroeg in moeten… Nee hoor, geintje. Je kunt ook mensen op hele andere manieren ontmoeten. Natuurlijk minder effectief dan een plek waar anderen ook zoekende zijn, maar misschien heb je helemaal geen haast en wil je juist het gewoon laten gebeuren. Zoek regelmatig plekken op waar je mensen kunt treffen. En dan hoef je niet meteen te denken aan die kroeg, maar vaak ontstaan er ook contacten onder opa’s en oma’s in de speeltuin, tijdens het uitlaten van de hond of inderdaad gewoon aan de bar. Ga geen dingen doen waar je helemaal niet van houdt, dan laat je jezelf immers zien van een kant die helemaal niet bij je past. Blijf niet alleen thuis zitten, maar ga er lekker op uit. Dat is in ieder geval een stuk gezelliger . En door nieuwe mensen te ontmoeten loop je ook de kans jouw droomprins(es) te vinden. Eigenlijk is alles hierbij goed. Zelfs in de trein kan je zomaar in gesprek raken met leuke mensen! Zie je een leuke vent alleen zitten? Ga er gewoon naast zitten! Weet je dat het leuke vrouwtje van hiernaast thuis is? Waarom zou je niet gewoon eens vragen of ze zin heeft in een kopje koffie?

Extra info

Help, ik ben verliefd op een dertiger
Meer blogs over liefde, seks en relatie
Trouwperikelen boven de 50, waarom niet?
50 plus is leuk!
Liefde, na je 50e
Seksspeeltjes, hoeveel heb jij er?
Ben jij soms ook je partner even zat?
Welkom in de parenclub
Seks na je 50e
Omgaan met een scheiding

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

Daten voor 50 plussers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *