Een hip interieur na je 50e: zó doe je dat!

Een hip interieur na je 50e: zó doe je dat!

Wanneer je de 50 gepasseerd bent wil je natuurlijk ook gewoon hip & trendy wonen. De fase van posters aan de muur, tijgerprintbehang en knalroze bloemvazen is in de meeste gevallen echter wel voorbij. Hoe kon je na je 50e een hip interieur hebben dat niet te oubollig overkomt? Je hebt namelijk nog láng geen zin in gehaakte kleedjes, geraniums in de vensterbank of ouderwetse vitrages. Wij geven je graag een aantal geweldige tips om je interieur aan te passen op je bruisende leeftijd!

Boekenkast

Als het goed is heb je na je 50e al flink wat boeken gelezen. Tijd dus, om de boekenkast een prominentere plek in je woonkamer te geven. Boekenkasten van teakhout en steigerhout zijn momenteel helemaal hip & happening. Vergeet niet ze regelmatig af te stoffen, anders maakt je boekencollectie niet bepaald een verzorgde indruk. Een goedgevulde boekenkast staat gezellig in je woonkamer en laat tegelijkertijd zien dat jij een belezen individu bent.

Een mooi vloerkleed

Een mooi vloerkleed creëert een fijne sfeer in je woonkamer. Ga voor een kleed in een warme kleur als je een vloer hebt met koele ondertoon, anders wordt het geheel al gauw wat flets. Heb je een warme, houten vloer? Dan kun je al wat meer experimenteren. Bij online winkels kun je tegenwoordig de mooiste vloerkleden vinden. Gebruik onze kortingscode van Bol.com of onze voucher van WoonExpress om jouw nieuwe vloerkleed te scoren! Je profiteert dan van grandioze kortingen op geweldige woonaccessoires.

Een hip interieur na je 50e: zó doe je dat!

De juiste accessoires

Over woonaccessoires gesproken: vergeet niet om je woning aan te kleden met mooie accessoires. Een schapenvacht die stijlvol over een hocker is gepositioneerd, een luxueuze bloemvaas met een bijzonder boeket erin, verschillende waxinelichtjeshouders die op een houten dienblad zijn neergezet: allemaal voorbeelden van kleine dingetjes die toch een fraaie, gezellige sfeer in huis scheppen.

Kunst

Veel 50-plussers zijn dol op kunst. Het hangen van kunst aan de muur is een goede manier om de muren aan te kleden. Kies niet voor een kunstwerk wat persé doorgaat als hip, maar kies iets waar je zelf echt blij van wordt: jij moet er immers tegenaan kijken. Je weet dat een schilderij bij je past wanneer je elke keer als je ernaar kijkt weer iets nieuws ontdekt. Je fantasie wordt geprikkeld en je wordt meegevoerd in een stroom van fijne gedachten. Natuurlijk is er meer dan alleen schilderkunst. Een mooi beeld kan ook een waar pronkstuk zijn in je woning.

Openhaard

Een openhaard is natuurlijk de ultieme sfeermaker in iedere woonkamer. Toch is (helaas) niet iedere woning voorzien van een openhaard. Vooral nieuwbouwwoningen ontbreekt het nogal eens aan een dergelijke warmtebron. Maar we hebben goed nieuws: er zijn volop sierhaarden te koop. Hiervoor heb je geen schoorsteen nodig en kun je toch genieten van de warme sfeer die een openhaard te bieden heeft. Vergeet niet een fijn kleedje voor de haard neer te leggen om samen met je partner of alleen op te genieten.

Een hip interieur na je 50e: zó doe je dat!

Een schitterende, antieke kast

Eigenlijk geldt dit voor elke leeftijdsgroep: een schitterende, antieke kast mag zeker niet ontbreken in je interieur. Een dergelijke kast is een echte eyecatcher in je woonkamer. Struin rommelmarkten, kringloopwinkels en antiquairs af op zoek naar een kast met een goed verhaal (leuk voor op verjaardagen!). Zorg ervoor dat de houtsoort goed past bij je vloer en de rest van je interieur. Geen ruimte voor een kast? Ga dan voor een wijnkast of een wijnrek om je mooie wijnen tot rust te laten komen.

De juiste salontafel

Een groot bakbeest van een salontafel oogt vaak wat oubollig. Daarnaast is zo’n groot oppervlak veel te verleidelijk om van alles op te laten slingeren. Kies bij voorkeur voor twee kleinere, hippe salontafeltjes. Je kunt eindeloos mixen & matchen met verschillende grootten en vormen.
Met bovenstaande tips zit jij binnen no-time in een age appropriate maar supertrendy woonkamer!

Welke interieurtips kun jij, als 50-plusser, met ons delen? Laat je reactie achter in de comments hieronder!

Extra info

Kinderkamer maken voor je kleinkind(eren)
Stoelen en banken
Een nieuwe vloer!
Trapliften, een uitkomst in veel situaties
Welke gordijnen passen bij mijn interieur?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

Een hip interieur na je 50e: zó doe je dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *