De beste seks komt na je 50ste

Je hebt ze vast weleens gehoord, van die mythes over het seksleven waarvan je hoopt dat ze niet waar zijn. Seks na je 50ste is een veelbesproken onderwerp. Is het echt zo dat je dan geen zin meer hebt in een vrijpartij? Voor degenen die denken dat leeftijd een belemmering is voor een goed seksleven, think twice! Ourtime, de datingservice voor singles uit de ‘zilveren generatie’, deed onderzoek naar vrijen na je 50ste en neemt de vijf grootste mythes onder de loep.

Naarmate je leeftijd toeneemt, neemt de interesse in seks af

Waar of niet waar? Wat velen waarschijnlijk niet verwachten is dat dit niet waar is! Sterker nog: voor 70% van de single vijftigplussers blijft seks van groot belang, blijkt uit het onderzoek van Ourtime.

Vrouwen verliezen hun interesse in seks na de menopauze

Er heerst het idee dat vrouwen hun interesse verliezen in seksuele activiteiten na de overgang. Hoewel het waar is dat het lichaam van de vrouw hormonale veranderingen ondergaat, betekent het niet dat de vrouw geen zin meer heeft om te vrijen. Het is zelfs zo dat 1 op de 4 vrouwen na de menopauze hun seksleven nog net zoveel waarderen als toen zij wat jonger waren! 

De beste seks komt na je 50ste

Je seksleven wordt minder fijn zodra fysieke veranderingen optreden

Geloof jij dat de fysieke veranderingen bij het ouder worden, evenredig zijn aan een minder fijn seksleven? Gelukkig is dit ook niet waar. De seks verandert namelijk mee, waardoor je nieuwe en creatieve dingen gaat uitproberen. 

Hoe ouder je wordt, hoe meer onzeker je je voelt 

De gedachte dat vijftigplussers zich meer zelfbewust en onzeker voelen over hun seksleven is ook een grote mythe. Mannen en vrouwen uit de ‘zilveren generatie’ voelen zich juist veel veiliger en comfortabeler in hun seksuele relaties. De jarenlange ervaring geeft hen een groot zelfvertrouwen, naast dat ze precies weten wat ze willen en wat ze prettig vinden in hun seksleven.

Een goed seksleven staat los van een goede relatie

We weten dat regelmatig bewegen belangrijk is, zeker naarmate je ouder wordt. Laat seks nou eens een mooie work-out zijn! Maar naast dat seks veel gezondheidsvoordelen heeft, verbeterd het ook de verhouding, de communicatie en de intimiteit tussen koppels. 82% van single vijftigplussers geeft aan dat het hebben van een goed seksleven de relatie versterkt. Need we say more?

Meer zelfvertrouwen, minder onzekerheden, meer ervaring, en beter weten wat je wel en niet wilt. Als je het verlangen, de passie en het vertrouwen in elkaar hier ook mee combineert, ontstaat er een formule voor iets bijzonders. Dus we mogen best stellen dat je fijnste seks na je 50ste komt. 

liefs Marion

Meer informatie

Seks opnieuw ontdekken
Tweede lockdown? Geniet van elkaar!
Klassieke toys voor de rijpere vrouw – De dildo
Verwen elkaar met een massage
Weer genieten van de seks? Verandering helpt!
De buttplug bestaat al eeuwen
Seksspeeltjes, hoeveel heb jij er?
De vijf spannendste sekspellen
Ben jij soms je partner ook even zat?
Ik ben van de BDSM, pardon?
Erectieproblemen – Als je hem niet meer omhoog krijgt
Seks na je 50e
Liefde, na je 50e

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

De beste seks komt na je 50ste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *