Ben jij soms je partner ook even zat?

Ben jij soms je partner ook even zat?

Iedere relatie heeft zo zijn ups en downs. En dat geeft helemaal niets, want we zijn immers allemaal gewoon mensen met onze eigen vervelende gewoontes en nare buien. En dat kan soms best wel eens even wrijven. Niets om je druk over te maken. Anders wordt het als het meer wordt dan ‘even niet leuk’. Hoe maak je het dan toch weer leuk, om zo niet steeds verder van elkaar af te glijden? Wat kan je doen om te voorkomen dat het zelfs zo ver gaat dat er een scheiding dreigt te komen? Want dat is wel het laatste wat je wilt. Is het niet voor jezelf, dan zeker wel voor de kids!

Top 5: De spannendste seksspellen

Een relatie positief onderhouden

Veel partners maken de fout om hun relatie voor een vast gegeven te houden en zo te vergeten dat een goede relatie om een actieve houding vraagt. Neem elkaar niet voor lief, maar blijf elkaar boeien, blijf elkaar laten zien dat je zo blij met elkaar bent. Dat is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende tip, maar ja, het is nu eenmaal ook de grootste valkuil van veel mensen.

Ben jij soms je partner ook even zat?

Even ter overweging

Vraag jezelf eens af wat je doet als er een vriend langskomt. Dan zal je ervoor zorgen dat het deze vriend aan niets tekort komt. Je kruipt niet weg op een bank, achter een iPad, of stort je niet in een televisieprogramma over auto’s of weer een krimi. Nee, je onderhoudt je visite. Je praat met hem, toont je interesse en als het nodig is zal je hem met raad en daad terzijde staan. Andersom verwacht je ook dat hij dat voor jou doet… Als je al zoveel energie steekt in echte communicatie met een vriend, waarom doe je dit dan niet met je partner, die je toch veel dichterbij staat? Vraag je eens af wanneer je voor het laatst op deze manier met je partner bent omgegaan…

Tijd vrij maken

Inderdaad, we hebben met onze vaste partner nogal eens de neiging om niet echt tijd vrij te maken. We hollen van werk, naar andere sociale verplichtingen en extra baantjes. We rennen met de kids aan de hand naar school, zwemles, clubjes en o ja, thuis slokken ze ook alle tijd op. Precies: en alle momentjes die er dan over zijn, die pak je om uit te blazen. Je neemt de aanwezigheid van je partner voor lief of beter gezegd: je gebruikt de aanwezigheid om je eigen lasten te verlichten door hem ook aan het werk te zetten en daar blijft het bij… En dus groeien jullie uit elkaar. Er zijn geen mooie momenten die jullie nog samen delen. Jullie leven op een automatische piloot met elkaar en je ergert je groen en geel omdat de ander niet doet wat jij wil… Maak tijd vrij! Gewoon, door ook die tijd in te plannen, want die tijd is eigenlijk veel belangrijker dan weer een sportschoolafspraak met vriend x of een etentje met je collega’s.

Ben jij soms je partner ook even zat?

Aandacht en weten dat de ander blij met je is…

Pak die vrije tijd voor elkaar door juist leuke dingen te doen. Geef elkaar de vrijheid op andere momenten om eigen dingen te doen, maar nu is het tijd om samen leuke herinneringen te maken. Om je verbonden te voelen. En wat je dan zoal kan doen? Dat is natuurlijk voor iedereen net even anders, maar hier wat tips:

Seks

Tja, ik hoor je al denken: natuurlijk, seks, lekker origineel. Maar seks is niet alleen fijn, het bind jullie ook! Zorg eens voor rust, zodat jullie ook echt van elkaar kunnen genieten zonder continue op te moeten letten of de kinderen niet huilen of dat er weer een telefoon afgaat… En doe het niet op de automatische piloot!

Seks boven de 50…

Weekendje weg

Plan een lekker weekendje weg voor jullie samen in. Naar een favoriet stekje, met alle tijd en alle rust. En investeer de tijd ook echt in elkaar. Hou géén zware gesprekken, maar klets gezellig over wat jullie bezig houdt, bijvoorbeeld.

Avondje uit

Is een weekend weg wat lastig in te plannen? Doe het dan gewoon in kortere vorm. Ga samen naar de bios, lekker uit eten of drink gewoon een bakkie koffie op een zonovergoten terras als de kinderen op school zitten…

De leukste uitjes voor boven de 50

Samen sporten

Zijn jullie beide fan van eenzelfde sport? Doe dit eens samen! Alles wat je echt samen doet, geeft een band.

Herinner je waarom je verliefd werd

Weet je nog waar en hoe je verliefd werd? Haal die herinneringen eens op! Ga eens terug naar die plek, bekijk jullie trouwfoto’s of zet de muziek met die herinneringen eens lekker op en herinner je dat fijne gevoel weer van onvoorwaardelijke liefde. En besef dat hij/zij bij je is en dat jullie er samen gewoon voor blijven gaan!

Hou je bezig met positieve emoties

Ben je eens boos of verveeld door je partner? Laat het gevoel je niet meeslepen! Maak het niet erger dan het is. Maar ervaar je juist liefde? Juist: dat mag je koesteren! We hebben vaak de neiging om het juist andersom te doen…

Zeg het!

Last but not least: spreek uit dat je van de ander houdt! Je kan er wel vanuit gaan dat hij of zij het zo ook wel snapt (en dat zal misschien ook best zo zijn), maar het welgemeend horen doet zó goed….

Extra info

Tweede lockdown? Geniet van elkaar!
Help, ik ben verliefd op een dertiger
50 plus is leuk!
Verwen elkaar met een massage!
Top 5: De spannendste seksspellen
Daten voor 50-plussers
Eenzaamheid: wat kan je er aan doen?
Trouwperikelen boven de 50, waarom niet?
Liefde, na je 50e
Welkom in de parenclub
Seks na je 50e
Omgaan met een scheiding

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

Ben jij soms je partner ook even zat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *