Leven buiten je comfort zone: Ik ben een sub (deel 1)

Leven buiten je comfort zone

Ken je dat? Je hebt van binnen een onrustig gevoel. Je weet niet precies wat het is, maar al jaren voel je dat er iets niet klopt. Dat je op zoek bent naar iets, maar je weet niet precies naar wat. Misschien is het een zoektocht naar jezelf, wie zal het zeggen. Het is niet tastbaar, ook niet te omschrijven. Je bent je er niet van bewust tot het moment dat het er is. Ergens op middelbare leeftijd weet je ineens dat je het hebt gevonden. Of misschien heeft het jou gevonden, of is de tijd rijp om gevonden te worden. Vanaf dat moment is mijn leven ingrijpend veranderd, nam het zomaar een positieve wending. Ik ga proberen uit te leggen wat er toen gebeurde.

Leven buiten je comfort zone: Ik ben een sub (deel 2)
Ik ben van de BDSM, pardon?

Twee vrouwen in het leer

Waar zal ik beginnen. Ik denk dat ik zo’n beetje 14 jaar was toen ik op TV twee vrouwen in het leer bezig zag. Ik vond dat heel opwindend, sowieso dat het twee vrouwen waren. Ik wist al heel vroeg dat ik op vrouwen viel. Het feit dat ze ook nog eens lederen kleding droegen en één van de twee geblinddoekt was, vond ik wel extra spannend. Mijn hartslag sloeg op hol. Ik was echter nog heel jong, dus op die leeftijd heb ik er verder niks mee gedaan.

Mijn leven ging verder en ik ging als stoere meid mijn eigen gang. Mijn lange haren had ik veranderd in stoere stekeltjes omdat ik dacht dat dit zo hoorde. Ik zocht namelijk een vrouwelijke vrouw en had het idee ik dat ik dan zelf meer het mannelijke type moest zijn. Ook was ik beschadigd genoeg om mijn kwetsbaarheid niet te tonen, dus had ik een grote bek om mijn gevoeligheid te maskeren.

Leven buiten je comfort zone

Ik vond het niet

Dat ik niet vond wat ik eigenlijk zocht, is natuurlijk niet zo gek. Mijn exen waren prima dames, maar ze waren duidelijk niet wat ik nodig had. Ik had echter geen flauw idee wat dit dan wel zou moeten zijn. Ik vond het lastig want ik ben geen allemansvriend en ook kijk ik graag de kat uit de boom. Dat maakte mijn zoektocht er niet makkelijker op.

In mijn werk liep het allemaal veel voorspoediger. Daar wist ik heel goed waar ik over sprak, regelde met het grootste gemak alle dingen maar privé kreeg ik de boel maar niet op de rit.

Psycholoog

Aangezien ik het ook allemaal niet meer wist ben ik zelfs nog even naar een psycholoog geweest. Maar jeetje, daar werd ik ook niet gelukkiger van. Eerlijk gezegd vond ik het helemaal niks. Mijn psycholoog was vooral een vrouw die zelf heel veel aandacht nodig had en al snel waren de rollen omgedraaid. Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling. Ik heb echter een dominant karakter en ik laat me niet snel vertellen wat ik moet doen of niet. Je moet van goeden huize komen wil je mij iets laten doen of iets vertellen (en ik het ook nog eens aanneem). Bepaalde gevoelens zitten echter bij mij heel diep en het is niet dat ik er niet bij wil komen maar je moet wel de juiste snaar weten te raken. En deze psycholoog kon dat dus duidelijk niet.

Dominante kant

Juist omdat ik zo’n dominant kantje heb, kreeg ik het idee om daar iets mee te gaan doen. Dus trok ik op enig moment de stoute schoenen aan en kocht op een Ladies Night een paddle en een zweepje en plaatste de volgende dag een advertentie. Er dienden zich rap wat dames aan en daarmee ging ik aan de slag. Ik gaf ze precies wat ze wilden, maar ik had nog steeds geen idee wat ik nou eigenlijk zelf wilde. Eigenlijk was ik ze alleen maar aan het pleasen en dat voelde eigenlijk ook niet helemaal goed. Zodra de dame als een spinnende poes, vertrok zat ik alleen in mijn huis, en voelde ik mij nog veel leger dan voordat ze was verschenen.

Op volle toeren

Mijn hoofd draaide op volle toeren en nog steeds had ik geen idee. Dit was het in ieder geval blijkbaar ook niet en uiteindelijk besloot ik toch maar weer op zoek te gaan naar een relatie. Tijdens deze zoektocht keek ik wel beter of het iemand was waar ik echt iets mee kon. Iemand die aansloot bij wat ik diep in mijn hart wilde, al had ik nog steeds geen idee wat dat dan moest zijn. En aangezien niemand de juiste vragen stelde, kwam ik er ook niet achter.
Ik werd er best een beetje triest van. Dus steeds liep het weer uit op niets. Ik zat steeds vaster in mijn eigen lichaam, alsof ik achter plasticfolie was geplakt en niemand die mij hoorde als ik heel hard riep; “Ik ben er ook nog! Ik wil ook lief gevonden worden en geaccepteerd worden zoals ik ben!”

Leven buiten je comfort zone

Alles zat vast

Ik kwam steeds vaster in mijzelf te zitten en de muren om mij heen werden hoger en hoger. Op een gegeven moment deelde ik het bed met een dominante, mannelijke vrouw. Waarbij ik zelf niet hoefde te presteren, niet na te denken. En dat was erg fijn. Maar het was slechts eenmalig en voordat ik het wist zat ik weer in de mallemolen van het leven. Mijn leven ging verder totdat ik de tip kreeg om mij op een BDSM-site (Fetlife) aan te melden.

Zij kende een vrouw…

Nog niet eerder had ik van deze site gehoord maar ik was wel nieuwsgierig. Dus meldde ik me aan, maakte een profiel aan en bekeek wat events. Eentje was redelijk in de buurt en daar besloot ik naar toe te gaan. Ook kwam ik via deze site in contact met een vrouw, maar dat is op niets uitgelopen omdat ze mij veel te dominant vond en betwijfelde of we wel een klik zouden hebben. Ook had ze aangegeven dat ze erg seks gericht was en daar was het mij eigenlijk niet om te doen.

Tijdens een event kwam ik in gesprek met iemand die wellicht iemand voor me wist. Zij voorspelde dat ik met haar een goede klik zou hebben. Ik wachtte rustig af en uiteindelijk stuurde de dame in kwestie mij een bericht. Spannend!

Wordt vervolgd… (binnenkort deel 2)

Liefs kathinka

Meer informatie

Leven buiten je comfort zone: Ik ben een sub (deel 2)
2019 – Een jaar vol ontdekkingen
Ik ben van de BDSM, pardon?
69 Secrets: opwindend ongemakkelijk
Welkom in de parenclub
Ben jij soms ook je partner even zat?
Seksspeeltjes, hoeveel heb jij er?
Adventskalender Naughty & Nice
Pas op spoiler: Inhoud adventskalender Naughty & Nice
Samen met je partner
Seks na je 50e
Liefde, na je 50e
Help, ik ben verliefd op een dertiger!

Bronvermelding

Tekst: Kathinka
© afbeelding: 123rf.com

Leven buiten je comfort zone

2 reacties:

  1. Mooie verhaal kijk uit naar deel 2

  2. Zeek herkenbaar en snel deel 2 schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *