Leven met een gastric sleeve – #2

Leven met een gystric sleeve

Gisteren weer naar de huisarts geweest voor de uitslag van verschillende (bloed) testen. Mijn bloed is prima. Wel iets verhoogd cholesterol, maar dat wist ik al. Mijn bloeddruk was helaas wel iets te hoog (176/106) en daar wil de huisarts eerst mee aan de slag. Volgende week wordt het opnieuw gemeten omdat het ook een momentopname kan zijn. Voorlopig maar even rustig aan met zout.

Nederlandse Obesitas Kliniek

De huisarts heeft mij toegezegd een verwijzing te mailen voor de NOK (Nederlandse Obesitas kliniek). Ik heb gisteren de hele dag mijn mail gecheckt, maar helaas niets ontvangen. Echt jammer, want ik had graag een eerste afspraak gemaakt met de kliniek, maar dat kan alleen als ik ze de verwijzing door kan mailen. En zolang dat nog niet is gebeurd, kan ik geen afspraak met ze maken. Er is nog een kans dat de huisarts de verwijzing rechtstreeks naar de NOK heeft gestuurd. Maandag dus maar even bellen naar huisarts en eventueel naar de NOK. Spannend. Nu de eerste stap genomen is, wil ik graag doorlopen…

Gastric sleeve Gastric sleeve Gastric sleeve Gastric sleeve

Maandag

De huisarts heeft gisteren de aanvraag doorgestuurd via Zorgnet naar de NOK. Ondanks dat er staat dat de NOK met mij contact gaat opnemen voor het maken van een afspraak, kan ik het toch niet laten om zelf te bellen. Helaas. De aanvraag moet nog verwerkt worden en ik moet toch echt wachten totdat zij contact met mij gaan opnemen. Volgens de persoon aan de telefoon zou dit zomaar twee weken kunnen duren.

Nu ik de eerste stap heb gezet, popel ik om de volgende te zetten. Helaas, nog even geduld dus.

Woensdag

Yes, gelukkig hoefde ik geen twee weken te wachten op dit telefoontje! Ik ben vandaag gebeld en ik ben uitgenodigd voor een oriënterende groepsvoorlichting voor aanstaande vrijdag! Dat had ik niet verwacht, maar ben er super blij mee! Zoals het er nu uitziet, lukt het zelfs Rob om met mij mee te gaan!

Wordt vervolgd…

Lees de andere delen…

#1 | #2 | #3 | #4 | #5 | #6 | #7 | #8 | #9

Meer informatie

Leven met een gastric sleeve – #1
Boekbespreking: Een maagverkleining, en dan?
Wat doet suikervrij eten met je lichaam?
50+ multivitaminen, zin of onzin?
Fitter worden als 50-plusser
Gewrichtspijn, dit kun je doen
Het effect van suiker

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Leven met een gystric sleeve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *