Een maagverkleining en dan?

Een maagverkleining en dan?

Tegenwoordig hoor (en zie) je het best vaak je om je heen, mensen die een maagverkleining hebben laten doen. Soms zit ik er wel eens jaloers naar te kijken. Mijn internist zegt echter resoluut ‘nee’. Na vier longembolieën en een hersenbloeding, vindt ze het risico te groot. Ik baal, want ik wil van die overtolligheid aan ‘Marion’ af. Maar is een maagverkleining eigenlijk wel zo zaligmakend? Eerlijk gezegd hoor ik daar best wel tegenstrijdige geluiden over. Het leven met een verkleinde maag brengt de nodige uitdaging met zich mee en daar weet Bibian alles van. Zij onderging in 2015 de operatie.

Leven met een gastric sleeve

Hoe bereid je je voor?

In Een maagverkleining. En dan? komen diverse aspecten van het kiezen voor een maagverkleining aan bod. Hoe bereid je je het beste voor op de operatie? Is het raar om de eerste weken spijt te hebben? Hoe ga je om met je omgeving die je niet altijd zal begrijpen? Komt het nog wel goed met het haaruitval? Help, ik kom weer aan, en nu? Hoe overleef je met verkleinde maag een all-inclusive-vakantie?

Een maagverkleining en dan?

Behoorlijke weg

Na de operatie ben je er nog niet. Eigenlijk ben je dan pas net begonnen, de rest volgt nog. Je hebt nog een behoorlijke weg te gaan. Allerlei kwesties die dan aan de orde komen, worden in dit boek boek op een heldere no-nonsense-manier behandeld. Door deskundigen worden adviezen gedeeld die helpen bij het nastreven van een zo goed mogelijk resultaat van
de operatie. Daarnaast laat de auteur in haar boek lotgenoten aan het woord die open hun ervaringen delen, over the good maar ook over the bad and the ugly. De ervaringsverhalenzorgen bij de lezer voor veel herkenning.

Een maagverkleining en dan? Is absoluut een tip voor iedereen die een maagverkleinende operatie overweegt en onlangs het besluit heeft genomen. Met tips en vooral veel heldere informatie waarbij je direct weet: Ik ben niet alleen!

Een maagverkleining en dan?

Specificaties Een maagverkleining en dan?

TitelEen maagverkleining en dan?
UitgeverijKarakter Uitgevers
AuteurBibian Visser
Illustrator
Aantal pagina’s240
Prijs19,99 euro
ISBN9789045215792
Bestel directBol.com

Meer informatie

Meer leuke hebbedingen
Leuke boekbesprekingen
Leven met een gastric sleeve

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Een maagverkleining en dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *