Leven met een gastric sleeve – #5

Leven met een gystric sleeve

Het traject zet zich voort middels gesprekken met de psycholoog, arts en diëtist (inclusief weegmoment). Voorafgaande de gesprekken moest er een test (op de computer) gemaakt worden. Eerlijk gezegd vond ik de test op de computer niet zoveel voorstellen.

Belangrijke gesprekken

De gesprekken verliepen vlot en voor ik het wist zat alles er alweer op. Het ging eigenlijk zo makkelijk dat ik op weg naar huis begon te twijfelen of het niet té makkelijk was gegaan. Afhankelijk van deze gesprekken zou er een besluit worden genomen: akkoord, niet akkoord, of uitgesteld akkoord. Best belangrijke gesprekken dus.

Ik hoop natuurlijk op een akkoord, maar denk dat het een uitgesteld akkoord zal worden en ik vrees natuurlijk voor een ‘niet akkoord’. Binnen een week zal het verlossende woord vallen… Afwachten dus maar.

Gastric sleeve Gastric sleeve Gastric sleeve Gastric sleeve

OMG! Ik ben door!

OMG, ik ben door! Ik heb niet eens een uitgesteld akkoord gekregen, maar een volledig akkoord! Ik was vandaag op pad voor een zakelijke bespreking in Almere en was daar net weer in de auto gestapt om naar huis terug te rijden toen de telefoon ging. In een oogopslag zag ik dat ik door een Haags nummers gebeld werd. Aangezien mijn carkit kapot is, ging ik snel op zoek naar een parkeerplaats om terug te bellen. Hoewel ik niet kon geloven dat het de NOK al zou zijn, ging mijn hart toch een tikkeltje sneller kloppen.

Eenmaal op de parkeerplek bel ik met trillende vingers terug naar het nummer. Er wordt direct aangenomen: “Met de Nederlands Obesitas Kliniek” hoor ik in mijn oor. Ik stotter mijn naam, zeg dat ik zojuist gebeld ben en voor ze mij doorverbindt naar de administratie verlost ze mij direct uit mijn lijden door te zeggen dat ik door ben.

Tranen in mijn ogen

De tranen schieten in mijn ogen en ik voel een enorme brok in mijn keel. Ik ben door! IK BEN DOOR! Ik kan het bijna niet bevatten. Wat ben ik blij! Wat ben ik ontzettend blij. Er is ineens licht aan het einde van de tunnel. Zal ik dan eindelijk van die enorme berg aan teveel kilo’s afkomen? Zal ik van mijn pijn verlost worden?
Als in een roes maak ik een vervolgafspraak. Ik kan het nog maar amper geloven en zodra de verbinding is verbroken, bel ik direct naar Rob. Gelukkig neemt hij op en ik jubel direct in zijn oor: Ik ben door, ik ben door, ik ben door!
Ondanks dat hij het heel spannend vindt, is hij ook blij voor mij…

Wordt vervolgd…

Lees de andere delen…

#1 | #2 | #3 | #4 | #5 | #6 | #7 | #8 | #9

Meer informatie

Leven met een gastric sleeve
Boekbespreking: Een maagverkleining, en dan?
Wat doet suikervrij eten met je lichaam?
50+ multivitaminen, zin of onzin?
Fitter worden als 50-plusser
Gewrichtspijn, dit kun je doen
Het effect van suiker

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Leven met een gastric sleeve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *