Leven met een gastric sleeve – #7

Leven met een gystric sleeve

Vandaag had ik een afspraak in het ziekenhuis als voorbereiding op de operatie. Na deze gesprekken zal de definitieve datum van de operatie worden bepaald. Op een of andere manier was ik toch erg zenuwachtig voor deze gesprekken, alsof het nu nog kon worden afgeblazen. Zoiets.

De afspraak bestond uit vier onderdelen:

Gesprek bij de apotheek

Tijdens dit gesprek werd mijn medicijngebruik besproken, in mijn geval zijn dat alleen bloedverdunners. Verder werd er nog geïnformeerd naar allergieën. Mijn (overigens eerlijke) antwoord: “wijn en haring” werd beantwoord door een glimlach en een gezellig gesprek. Het leek haar wel wat om allergisch voor wijn te zijn. Blijkbaar houdt ze er wel van.

Gesprek en lichamelijk onderzoek met POS medewerker

Tijdens dit gesprek (met vragen over mijn medische verleden) werd mijn bloeddruk opgenomen (iets aan de hoge kant door de spanning) en werd er naar mijn hart en longen geluisterd. Ik had verwacht dat ik een fietstest ofzo moest doen, maar dat was niet het geval.

Gastric sleeve Gastric sleeve Gastric sleeve Gastric sleeve

Gesprek Anesthesioloog

Dit gesprek begon nogal grappig met zijn opmerking: “U komt voor de vruchtbaarheidsbehandeling?” Op mijn antwoord “Nou, zullen we er een Gastric Bypass van maken?” antwoorde hij stotterend: “Oh sorry, ik zie het al, ik heb een verkeerde patiënt voor me.” Hopelijk maakt hij op de operatietafel niet die fout. Het zal je maar gebeuren. Je denkt dat je gaat afvallen, maar in plaats daarvan kom je in gewicht aan omdat je zwanger blijkt! Ik vrees dat ik dan toch iets thuis heb uit te leggen…

Gesprek verpleegkundige

Omdat ik nogal trombosegevoelig ben (drie longembolieën) krijg ik na de operatie lange kousen aan. Tijdens dit gesprek zijn deze alvast opgemeten. Na afloop kreeg ik een boekje mee met informatie over de operatie. Meer richtlijnen hoe je voor de operatie moet verschijnen. Nuchter en zonder acrylnagels op de wijsvingers (damn).

Bloedtest

Aansluitend op de gesprekken moest ik nog even bloed laten prikken en kon ik weer naar huis.

Mee gevallen

Voor mijn gevoel is het allemaal erg meegevallen en heb ik niemand horen zeggen: “Sorry Marion, ik acht jou niet geschikt voor de operatie”. Misschien dat er nog iets uit de bloedtest komt, want die uitslag heb ik natuurlijk niet gehoord. Uiteindelijk had ik me dus druk gemaakt om niets…

Wordt vervolgd…

Lees de andere delen…

#1 | #2 | #3 | #4 | #5 | #6 | #7 | #8 | #9

Meer informatie

Leven met een gastric sleeve
Boekbespreking: Een maagverkleining, en dan?
Wat doet suikervrij eten met je lichaam?
50+ multivitaminen, zin of onzin?
Fitter worden als 50-plusser
Gewrichtspijn, dit kun je doen
Het effect van suiker

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Leven met een gastric sleeve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *