50 plus is leuk!

50 plus is leuk!

Mijn moeder vond het destijds vreselijk om vijftig te worden. Ik was op dat moment nog een jong meisje, maar ik kan het me nog goed herinneren. Jaren voordat het zover was begon ze al over haar leeftijd te liegen door er consequent één of twee jaar (dat weet ik niet meer precies) vanaf te trekken. Op die manier probeerde ze zichzelf te beschermen tegen onwelkome grappen met Sarah’s en zo. Volgens mij heeft ze haar vijftigste verjaardag ook niet gevierd. Wel vierde ze een jaar later, samen met mijn vader: “Samen honderd”. Mijn vader was namelijk een stukje jonger dan mijn moeder.

Inmiddels ben ik 52 jaar en heb ik mijn vijftigste verjaardag uitgebreid met familie, vrienden en kennissen gevierd. Ik had er geen moeite mee. Sterker, ik vind het eigenlijk wel relaxed om over die magische grens te zijn. Ik zie de voordelen wel hoor.

Take it, or leave it

Of die grens nou precies bij vijftig ligt lijkt me sterk, maar ik merk wel dat ik me niet meer druk maak over wat anderen van mij vinden. Mensen denken altijd wel iets. In de loop van de jaren heb ik geleerd dat je het nooit iedereen naar de zin kan maken, dus daar streef ik niet meer naar. Als je mij gek of stom vindt, vind ik dat prima. Ik lig er niet wakker van en ik zal me ook zeker voor een ander niet meer aanpassen. Take it, of leave it. Je hoeft me écht niet leuk te vinden.
Jeetje wat een verademing, ik zou willen dat ik dit veertig jaar geleden al had bedacht.

Uiterlijk

Tegenwoordig ga ik ook net zo makkelijk met coupe piekhaar en make-up-loos boodschappen doen. Daar moest ik tot een paar jaar geleden niet aan denken. Ik deed toch minstens wel eyeliner, mascara, lippenstift en foundation op. En mijn haar moest ook goed zitten. Daar maak ik me nu niet meer druk over. Een boodschap kan prima gehaald worden zonder make-up, want het maakt me toch niet uit wie ik tegen kom. De allerleukste man heb ik namelijk gewoon hier op de bank zitten en die is net zo gek op mij (met én zonder make-up) als ik op hem.

Als ik echter uit ga, uitgebreid ga shoppen, ergens op de koffie of een zakelijke afspraak heb, dan besteed ik wel weer alle aandacht aan mijn uiterlijk. Dan maak ik me zorgvuldig op (naarmate ik ouder word, duurt dat steeds langer), zorg dat mijn haar goed zit, trek leuke kleding aan (althans, wat ik daar zelf onder versta) en spuit een luchtje op. Eén keer in de drie weken laat ik mijn nagels verzorgen in de nagelstudio, één keer in de twee weken verf ik mijn uitgroei (haar) bij en zo nu en dan neem ik een zonnebankkuurtje. Oh, en die stugge zwarte haren die de laatste jaren ineens door mijn kin naar buiten komen, trek ik er uiteraard dagelijks uit. Ik ben natuurlijk geen heks (al denkt mijn zoon daar op dit moment wat anders over). Boodschappen doen zonder make up is nog tot daaraantoe, maar ik ga mezelf niet verloederen. Dat hoeft nou ook weer niet.

Ik ben al jaren gestopt met mij te vergelijken met anderen. Ik ben gewoon ik en daar mankeert alles aan, maar ik heb er ook geen frustraties over. Als ik mezelf moet vergelijken met al die strakke dames die me toe lachen op social media, zou ik suïcidaal worden. Je kent dat wel, van die zorgvuldig gemaakte foto’s waar behoorlijk wat voorbereiding aan vooraf is (make up, haar, belichting, pose) en uiteindelijk mét filter* worden gemaakt, met als onderschrift: “Let niet op hoe ik eruitzie, want ik kom net uit mijn bed…” Daar stink je toch niet meer in?

* Ik ook! Lang leve de filters!

50 plus is leuk!

Seksleven

Inmiddels hoeft voor mij niet meer de hele Kama Sutra afgewerkt te worden. Al die ingewikkelde standjes, ik geloof ze allemaal wel. Wat minder ingewikkeld is ook prima, en dan is de kans kleiner dat er tijdens de seks een ledemaat in de kramp schiet of mijn knieën krakend laten weten dat die pose niet meer wordt gewaardeerd. Wil je toch je seksleven een beetje spannend houden, is er niks mis met een dildo kopen of masturbator. En als ik de dames mag adviseren, verwen jezelf met een Magic wand. Al zorgen je hormonen (of beter gezegd, een gebrek er aan) dat je kurkdroog bent (lang leve de glijmiddelen), dan kan die Magic Wand je nog steeds naar een spetterend hoogtepunt brengen. Gegarandeerd.

Meer levenswijsheid

Althans, dat mag je hopen. Je hebt meer dan vijftig jaar ervaring kunnen opdoen, dus ik hoop dat je die jaren hebt gebruikt om wijzer te worden. Dat je weet wat er in de wereld te koop is en dat je oplichting eerder doorziet. Of denk je nog steeds dat die wildvreemde Amerikaans militair die je spontaan heeft benaderd op Facebook, het beste met je voorheeft en jou, zonder bijbedoelingen, heeft uitgekozen om de rest van zijn leven mee te delen. Nee toch?! En je stort toch al helemaal geen geld op zijn rekening? Dat is juist zo fijn van ouder worden. Je doorziet dat soort dingen veel eerder. Hoop ik.

Volgens mij wordt het leven gewoon pas écht leuk na je vijftigste!

liefs Marion

Meer informatie

Meer persoonlijke blogs
Phishing – Online oplichting
Problemen met spijsvertering
Ik ben van de BDSM, pardon?
50-plus kwaaltjes
Zoetsappige kerstfilms. I love it!
Hoe voorkom je vallen?
Welke serie moet je gewoon gezien hebben
De publieke schandpaal (en gezichtsbedrog)
Domme dozen gedoe
Een dagelijks portie positieve energie
Daten voor 50 plussers
Liefde na je 50e
Aanraders voor een geslaagde spelletjesavond

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

50 plus is leuk!

2 reacties:

  1. Richard Schimmelpennink

    Mooie blog.
    Ik ben geïnteresseerd om ook te bloggen op 50enzo.
    Groet
    Richard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *