Klassieke toys voor de rijpere vrouw – De dildo

Klassieke toys voor de rijpere vrouw

De telefoon gaat. Als ik opneem hoor ik Marion vragen: “Ria, wil jij een blog schrijven voor 50enzo.nl over klassieke toys voor de rijpere vrouw?” Op het moment dat het wordt gevraagd ontstaat als eerste de gedachte in mijn hoofd: “Ik ben toch geen rijpere vrouw?” Helaas kwam het antwoord ook snel: “Oh ja, ik ben ook de 50 gepasseerd”. Ik voel me alleen niet zo’n rijpere vrouw. Hebben jullie dat ook?

Plastic speeltjes

“Sekstoys… okay”. Als ik de telefoon weg leg, gaan mijn gedachten terug naar de tijd dat ik ergens in de twintig was. Net uit huis en alle vrijheid om precies te doen, kopen en bestellen wat ik maar wilde! Zo’n beetje het eerste wat ik aanschafte was een setje speeltjes, voor vaginaal en anaal gebruik. Vanwege mijn onwetendheid op dat moment kocht ik een setje waar ik in eerste instantie heel enthousiast over was, gewoon vanwege het aantal speeltjes in combinatie met de spotgoedkope prijs. Die prijs werd mij al snel duidelijk want toen ik het ging gebruiken kwam ik er achter dat dit geen succes zou gaan worden. Het waren plastic speeltjes, waarbij je de randjes behoorlijk en op zeer irritante wijze voelde. Niet prettig dus, en al helemaal niet opwindend.

Inmiddels is de prijs voor mij niet meer bepalend, maar ga ik alleen nog maar voor kwaliteit. Liever wat langer sparen voor een duurder maar fijn speeltje, dan iets kopen waar je niet echt van kunt genieten. Dat is sowieso weggegooid geld. Als je jezelf wilt verwennen, doe het dan goed.

Klassieke toys voor de rijpere vrouw

Prima dildo

In de jaren daarna kocht ik meer kwalitatief hoogwaardige seksspeeltjes, met als fijnste aankoop een dildo van het merk Doc Johnson. Deze lag prettig in de hand en had – wat mij betreft – een prettig gewicht, een goede grip en fijn formaat. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat een dildo qua materiaal prettig aanvoelt, het mag op een penis lijken, maar dat hoeft zeker niet.

Sommige lesbische vrouwen zijn het niet met mij eens. Voor hen mag een dildo vooral géén vorm van een penis hebben. Mij maakt dat dus geen fluit uit. Smaken verschillen en het is juist bij de aanschaf van dit soort producten belangrijk dat je toys kiest die bij jou passen. Je gebruikt ze immers voor je eigen plezier.

Allerlei soorten en maten

Dildo’s zijn er te kust en te keur. Dit geldt niet alleen voor de “normale” dildo maar ook voor de voorbinddildo en de harnassen die je hiervoor nodig hebt. Het is aan te raden dat je een harnas kiest die makkelijk aantrekt. Ik heb er diverse uitgeprobeerd en ik weet uit ervaring dat er exemplaren tussen zitten, waar je minstens een kwartier mee aan het stoeien bent voor hij goed zit. Geloof me, dat komt de opwinding niet ten goede. Tegen de tijd dat ik hem aan had, was de libido verdwenen.

Als je nou denkt: “Oh, ik heb geen voorbinddildo nodig, want ik heb een man in mijn leven”, dan kan ik je vertellen dat ook veel koppels gebruik maken van een voorbind exemplaar. Niet omdat het “moet” maar omdat het “kan”, voor de afwisseling, het verhogen van het verlangen of om de rollen eens om te draaien. Ik noem zomaar wat mogelijkheden.

Materialen

Heb je je trouwens al eens verdiept in de verschillende materialen? Ook dat kan plezier verhogend zijn. Denk bijvoorbeeld aan een exemplaar van glas of RVS. Deze materialen zijn hard en niet buigzaam maar je kunt er ook een extra intensiteit mee krijgen, door ze vooraf koud of juist warm te maken (temperature play). Een bijkomend voordeel is dat dit materiaal ook nog eens goed is te reinigen.

Maar misschien houd je meer van zacht en buigzaam. Dan kan een siliconen exemplaar heel fijn zijn. Of heb je wel eens gedacht aan een opblaasbare dildo? Yep, die bestaan ook en het is echt een kwestie van experimenteren of je dit prettig vindt. Alleen of samen met je partner.

Klassieke toys online te koop

“Vroeger” was je nog verplicht om je toys persoonlijk in de winkel te kopen. Dat kan tegenwoordig in een webshop veel discreter. Een dildo online kopen is echt van deze tijd. En als je er eentje bestelt, vergeet er dan geen glijmiddel bij te bestellen en een goede toycleaner.

Namens deze rijpere vrouw wens ik jou/jullie heel veel plezier.  En blijf vooral genieten!

Extra info

Seks opnieuw ontdekken
Top 5: De spannendste seksspellen
Tweede lockdown? Geniet van elkaar!
De beste seks komt na je 50ste
Weer genieten? Verandering helpt!
De buttplug bestaat al eeuwen…
Meer blogs van Ria

Bronvermelding

Tekst: Ria

Klassieke toys voor de rijpere vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *