Weer genieten? Verandering helpt!

Nee, niet schrikken, je hoeft niet te veranderen van partner om (weer) van seks te kunnen genieten! Maar de manier van seks hebben kan na bijvoorbeeld een huwelijk van vijfentwintig jaar wel op een saai spoor beland zijn. Van tevoren weet je eigenlijk al wat er gaat gebeuren en is het meer even een verplicht ritueel uitvoeren geworden. Maar ja: hoe verander je een patroon dat er zo ingebakken zit?

Praat erover?

Wil je iets veranderen dan is praten erover waarschijnlijk de meest doeltreffende manier. Maar ja: hoe doe je zoiets als je dat helemaal niet gewend bent? Of als je bang bent dat je daarmee de ander zo ontzettend kwetst, wat je helemaal niet wilt. Het is immers geen kwestie van niet meer van de ander houden. Je wilt juist weer sámen genieten. Zijn jullie niet zulke praters of vind je het wel direct een heel zwaar onderwerp worden om over te praten met je partner? Waarom zou je het dan niet anders doen door gewoon zelf het initiatief te nemen tot iets heel anders. En waar eenmaal een balletje begint te rollen…

Op een ander moment

Soms kan het al genoeg zijn om het initiatief tot seks op een ander moment te nemen dan wat er meestal gebeurt. In plaats van elkaar beminnen voordat jullie gaan slapen, kan je de ander ook wakker kussen en hem of haar gaan verwennen… Overdag je partner verleiden, zomaar een hotelletje boeken en zo je partner verrassen op een mooie nacht weg: verzin iets totaal anders en verras de ander er gewoon mee! Niks geen moeilijke gesprekken dus, maar gewoon doen!

Seksspeeltjes

Op een andere manier seks hebben kan ook werken. Een vibrator kopen kan een goed idee zijn, maar er is veel meer op dit gebied. Speeltjes om elkaar te verwennen, bijvoorbeeld. Of trek uitdagende lingerie aan.  Nu is het natuurlijk ook al opwindend om deze speeltjes of lingeriekleding samen uit te zoeken! Misschien vinden jullie het wel opwindend om iets erotisch voor te lezen… Er is zoveel mogelijk en dat mag best lekker spannend zijn!

Meer zin krijgen

Het blijkt zo te zijn dat geen zin in seks hebben steeds erger wordt naarmate je minder seks hebt. Dat je hierdoor in een negatieve spiraal komt en de zin tot seks dus alleen maar minder wordt. Misschien heb je simpelweg zelf geen zin meer in seks omdat je moeite hebt om opgewonden te raken. In ieder geval is jezelf verwennen ook een manier om je seksleven te verbeteren! Jezelf leren opgewonden te raken kan een impuls zijn om ook seks met je partner te willen en jullie seksleven nieuw leven in te blazen. En hoe beter jij je eigen lichaam kent, hoe sneller je ook weer tot een orgasme kunt komen. Er zijn seksspeeltjes die je prima samen maar ook alleen kunt gebruiken. Zo zijn er Geisha ballen, die je inbrengt in je vagina. Deze holle balletjes hebben een gewichtje binnenin en het bewegen hierdoor van de balletjes geeft een stimulerend gevoel. Je traint hiermee trouwens ook je bekkenbodemspieren, wat je echtgenoot weer heel fijn zou kunnen vinden…

Het gaat om samen zijn!

Besef ook dat seks niet alleen maar om een orgasme gaat, het gaat toch vooral om samen zijn en intiem met elkaar zijn. Plan eens een avondje samen in en geniet gewoon van elkaars gezelschap. Neem het initiatief tot meer dan dat, prima! En geniet vervolgens in alle rust van elkaars lichaam… Werk niet alleen maar toe naar een hoogtepunt. Als het komt, prima. Maar leg de nadruk eens gewoon op GENIETEN. En ja, dat mag je ook gewoon aangeven op zo’n rustige avond samen.

Volg samen een tantra cursus…

Tja, misschien wil je wel meer. Iets echt totaal anders, maar wel iets wat gewoon verdiepend werkt voor je relatie. Dus hoezo een cursus? Is dat niet meteen juist funest voor je relatie? Natuurlijk hangt het er vanaf wat je onder een cursus verstaat! Maar een mooie tantra-cursus volgen is juist een verdieping van jullie relatie. En dat draait helemaal niet alleen maar om seks. Tantra is eigenlijk gewoon een soort levensvisie en gaat over veel meer dan alleen maar seks. Maar door het beoefenen van tantra leer je wel meer genieten van elkaar en van je seksleven. Let wel op waar je de cursus doet, want ze hebben allemaal weer een eigen invulling. Bij de één zal de nadruk heel erg op seks liggen, terwijl er bij een ander juist de aandacht meer op andere zaken ligt. Kies uiteraard dat wat jullie het meeste aanspreekt!

Liefs Tony

Meer informatie

Seks opnieuw ontdekken
Verwen elkaar met een massage!
Klassieke toys voor de rijpere vrouw – De dildo
Tweede lockdown? Geniet van elkaar!
De buttplug bestaat al eeuwen
Seksspeeltjes, hoeveel heb jij er?
De vijf spannendste sekspellen
De beste seks komt na je 50ste
Ben jij soms je partner ook even zat?
Ik ben van de BDSM, pardon?
Welkom in de parenclub
Erectieproblemen – Als je hem niet meer omhoog krijgt
Seks na je 50e
Liefde, na je 50e

Bronvermelding

Tekst: Tony
© afbeelding: 123rf.com

Weer genieten? Verandering helpt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *