Een eigen vakantiehuisje

Misschien is het al langer een droom: een heerlijk plekje waar jullie, jullie vrije tijd door kunnen brengen. Nu de kinderen groter zijn en hun eigen weg gaan, of het huis al uit zijn, en jullie meer tijd voor jullie zelf hebben, kan deze wens misschien eindelijk waar gemaakt worden. Een huisje op een mooi plekje om vakantie te vieren of je weekenden in door te brengen. Wat zijn de mogelijkheden als je het ook nog betaalbaar wilt houden?

Wel of niet op de camping?

Natuurlijk is het handig om eerst te bedenken wat je exacte wensen zijn. Wil je niet of juist wel op een camping jouw droomplekje realiseren? Ga je liever voor een huisje op een bungalowpark of wil je het allerliefst ergens ver weg van andere vakantiegangers jouw stekje maken? Waarschijnlijk biedt een camping betaalbare mogelijkheden. Een bungalowpark betekent toch meestal dat je echt een huisje koopt, die gewoon net als woonhuizen behoorlijk aan de prijs zijn. Maar even zoeken kan wel leuke dingen naar voren laten komen.

Een mooi plekje gevonden?

Veelal zijn de plekken al voorzien van een stacaravan of een chalet. In zo’n geval ben je dus direct klaar en kan je het eenvoudigweg mooi gaan opknappen. Misschien ben je zelfs wel vooral verliefd geworden op het chaletje… Toch komt het uiteraard ook voor dat je een nieuwe staanplaats kan vinden of een nieuwe kavel waar je een vakantiehuisje op mag plaatsen. Of wat doe je als het plekje je ontzettend aanspreekt, maar de caravan die erop staat absoluut niks is? In beide gevallen zal je dus een onderkomen moeten gaan kopen.

Je eigen vakantiehuisje

Stacaravan of chalet?

De meest voorkomende vaste vakantieplekjes op een camping of vakantieparken zijn bezet met stacaravans of chalets. Te koop in zeer veel varianten. Maar wat is nu eigenlijk het grote verschil tussen beide? Eigenlijk niets. Beide staan op wielen en zijn ze gemaakt van dezelfde materialen. Het enige verschil die je zou kunnen noemen is de uitvoering ervan. Met een stacaravan bedoel je meestal de meer standaard uitvoeringen, dus de rechttoe rechtaan modellen. Een chalet wordt naar eigen ontwerp gemaakt, lijkt vaak meer op een huisje en is meestal handmatig geproduceerd. Vaak zie je hier dingen bij als een overhangend dak, maar deze indeling verschilt ook nog per aanbieder. De indeling kan bij een chalet dus helemaal aan jouw wensen aangepast worden.

Een tweedehands is ook een optie!

Zie je het wel zitten om een chalet als vakantiehuisje te hebben en is het droomplekje ook gevonden? Dan hik je nu misschien nog tegen de prijs aan van een chalet. Maar heb je ook al weleens nagedacht over een tweedehands? Een tweedehands chalet kopen is dan een prima uitkomst. Het grote voordeel van een tweedehands chalet bij een professionele aanbieder kopen is uiteraard dat je de garantie hebt dat er geen gebreken aan zijn. Is er een chalet bij die aan jouw wensen voldoet, dan heb je een prachtige vakantiewoning voor een betaalbare prijs!

Richt het in naar jouw smaak

Plekje en huisje heb je nu dus gevonden. Je maakt er uiteraard pas helemaal je eigen paradijsje van door het helemaal naar jouw smaak in te richten. En ook dat kan gewoon op een betaalbare manier. Een leuk idee is om eerst een moodboard te maken. Zo kan je eerst zelf goed tot de ontdekking komen of de sfeer die je voor ogen hebt ook echt mooi is en hoe je die kunt realiseren. Maak een lijstje met je wensen en struin eens rond in de kringloopwinkels, op rommelmarkten of gewoon lekker lui op de bank bij Marktplaats. Zo kan je een prachtige inrichting bij elkaar sprokkelen waardoor de sfeer helemaal jouw ding is en het toch gewoon te betalen is. En lekker duurzaam, dat natuurlijk ook nog! Op dezelfde manier kan je ook de natuur om je huisje heen aanpakken. Maak een overzichtje hoe je het aan wilt leggen en doe ideetjes op bij de anderen op het park… Naast eventuele mooie beplanting kan je eveneens nadenken over een terrasje en eventuele accessoires voor in je tuin. Ook die kan je vaak in kringloopwinkels of op Marktplaats vinden.

Nu lekker genieten

En dan wordt het tijd om lekker te gaan genieten. Lekker samen of met de (klein-)kinderen. Komen de kleinkinderen regelmatig op bezoek? Heb je genoeg ruimte? Dan zou je natuurlijk ook ervoor kunnen kiezen om je tuintje om te toveren tot een leuke speelplek. Geniet er lekker van!

Extra info

Bijzondere accommodaties in Finland
Vakantie op een cruiseschip
Wintervakantie in Tsjechië
Leuke vakantietips & ervaringen

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123.com

Een eigen vakantiehuisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *