Tweede lockdown? Geniet van elkaar!

Vandaag wordt de spoedwet besproken in de Tweede Kamer. De kans dat deze wordt goedgekeurd is behoorlijk groot. Tot nu toe heb ik na de eerste twee aanpassingen niet heel veel weerstand meer gehoord vanuit de politieke partijen. Of je het er nou wel of niet mee eens bent, als deze wet wordt goedgekeurd, heb je ermee te dealen. Net zoals het risico van een tweede lockdown wat ons boven het hoofd hangt. Ook hier geldt, als hiertoe wordt besloten, heb je je er aan te houden… Zullen we dan met elkaar afspreken, dat we deze tijd een beetje leuk en spannend gaan maken met elkaar?!

Wees lief voor elkaar

Na al die jaren lief en leed met elkaar te hebben gedeeld, is de grootste spanning er misschien een beetje vanaf, maar dat wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat je niet lief voor elkaar meer hoeft te zijn. Verras de ander eens onverwachts met zijn (of haar) lievelings gerecht, een heerlijke massage of een klein presentje. Leg her en der in het huis eens lieve briefjes, gewoon om te laten zien dat je de ander nog steeds liefhebt. Attent voor elkaar zijn heeft geen prijskaartje, het gaat om het oprechte gevoel erachter. De liefde voor elkaar.

Houd de spanning erin

Eerlijk is eerlijk, na je vijftigste is je lichaam niet meer zo strak als toen je nog jong en dartel was. Maar dat hoeft ook helemaal niet, kom op zeg! Zelf vind ik het wel een relaxed idee dat het “allemaal niet meer zo strak moet zijn.” Niet dat ik ineens als een slons door het huis struin, maar mijn lichaam heb ik inmiddels goed geaccepteerd, net als het feit dat ik heb geleerd dat je innerlijke schoonheid alles overtreft. Juist díe maakt je rete sexy.

Dus strooi je mojo ongebreideld over je partner uit en maak er met elkaar een feestje van. Accentueer je sexy body eens met één van die prachtige en spannende babydolls. Hiermee accentueer je alleen nog maar meer je prachtige lichaam. Als je dan ook nog eens uitstraalt dat je trots op jezelf bent, dan ben je onweerstaanbaar voor die ander.

Oprechte aandacht

Laat alsjeblieft die TV eens uit, net als al die andere pixels. Heb gewoon weer eens ouderwets aandacht voor elkaar. Dim het licht, zet een gezellig muziekje op, een kaarsje en een wierookje, een drankje en een hapje. Voer met elkaar weer eens een goed gesprek, luister weer eens naar de ander. Er zijn zoveel afleidingen om ons mee te vermaken, dat we bijna vergeten dat de ander er ook nog is. Wanneer heb je voor het laatst écht naar die ander geluisterd? Wat zijn z’n angsten, dromen, verlangens, of onzekerheden van dit moment? En weet de ander dit ook wel van jou?

Spelletjes

Niks mis met een ouderwets gezelschaps-, bord-, kaart- seks- of dobbelspel. Even een stofdoek erover en het is klaar voor gebruik. Niks geen individualistisch pixelspel, nee, gewoon the old fashion way! Spelen aan tafel en plezier hebben met elkaar. Het gaat niet om winnen of verliezen, het gaat erom dat je mét elkaar plezier hebt. Dus geen eenzaam getuur naar een scherm, geen Candy Crush, of Plants versus Zombi, maar met de ander sámen een spel spelen. Misschien ben je inmiddels vergeten hoe leuk dit kan zijn!

Doe eens gek

Doe een gek of doe gewoon eens iets anders dan anders. Wat is er mis mee om een dansbaar muziekje op te zetten en met elkaar door de kamer te dansen? Je hebt daar echt geen club voor nodig, dansen kan ook in je woonkamer of desnoods in je tuin. Het gaat om de intensiteit van het samen zijn. Laat de rest van de wereld – met alle hectiek en problemen – even buiten de deur en geniet van het nu. Want in het NU gebeurt het en de momenten waarin je zo intens mogelijk van het NU geniet, mét je partner, neemt niemand je meer af.

liefs Marion

Extra info

Seks opnieuw ontdekken
Verwen elkaar met een massage!
Klassieke toys voor de rijpere vrouw – De dildo
Top 5: De spannendste seksspellen
Ben jij soms je partner ook even zat?
Weer genieten van de seks? Verandering helpt!

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Tweede lockdown? Geniet van elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *