Ik ben van de BDSM, pardon?

Ik ben van de BDSM, pardon?

Ik heb lange tijd getwijfeld of ik deze blog moet plaatsen, want het is redelijk geaccepteerd om er voor uit te komen dat je lesbisch, homo, biseksueel of transgender bent, maar als je zegt dat je “van de BDSM bent”, kijken mensen je soms aan met een blik: “Oh, maar dan spoor je niet!” Ze refereren dan aan dingen die ze in de media hebben gezien of gelezen. Maar ja, in de media worden dingen opgeblazen, aangedikt of verschijnen alleen maar excessen.

De normale, mooie dingen zijn helemaal niet zo interessant om te lezen. Die trekken geen duizenden lezers die noodzakelijk zijn om voldoende inkomsten te genereren. Daarvoor moet je een beetje stampij maken. Clickbaits (letterlijk vertaald: klikaas) creëren.

Wat is BDSM?

BDSM is een afkorting, die staat voor: Bondage, Discipline, Sadomasochisme en Masochisme. En de DS in het midden, staat ook nog eens voor Dom/sub, of Dominant/submission. Best kans dat je dan nog steeds geen flauw idee hebt wat het nou eigenlijk inhoudt, dus ik vertel je er graag meer over. Voor mij heeft BDSM prachtige en vooral heel intense kanten. Het herbergt diepere lagen en voor mij is BDSM een uiting van pure liefde. Met BDSM kun je (soms zelfs letterlijk) onder de huid van de ander komen, hoe intens wil je het hebben?! Als je échte verdieping in je relatie zoekt, zou BDSM zomaar ook iets voor jullie kunnen zijn. Het is echter wel iets meer dan een beetje zwaaien met een zweepje.

Pure liefde

Voor mij is BDSM de ultiemste vorm van romantiek en liefde. De hele wereld is een aaneenschakeling van tegengestelde krachten die elkaar aantrekken en elkaar dus nodig hebben. Dat is niks zweverigs, dat is een pure wetmatigheid. Zonder donker, geen licht. Zonder goed, geen slecht en zonder dag geen nacht. Zo is de hele natuur, waar wij onderdeel van uitmaken, met elkaar verbonden. Tegengestelden krachten die elkaar aantrekken, elkaar zelfs nodig hebben. Als je er op die manier naar kijkt kun je zelfs afvragen of goed en slecht als zodanig dan wel bestaat, want als ze elkaar nodig hebben, kun je je afvragen of de waarde van beide kanten dan niet heel relatief is. Maar dat is een andere discussie, voor nu richt ik me even op de aantrekkingskracht van tegengestelde belangen binnen de BDSM. Want bij BDSM gaat het puur om de aantrekking én acceptatie van beide kanten.

Ik ben van de BDSM, pardon?

We hebben beiden kanten

Als we heel eerlijk zijn, hebben we allemaal beide kanten in ons. We zijn niet alleen maar lief en we zijn ook niet alleen maar slecht. De meeste mensen zitten waarschijnlijk een beetje rondom de middenlijn en zijn van alle kanten een beetje. Dan zijn er ook mensen waarbij een specifieke karaktereigenschap wat scherper aftekent, waardoor de andere kant lijkt onder te sneeuwen.

Bij BDSM draait het om beide kanten en het mooie is, dat deze kanten altijd in beweging zijn. Als je denkt dat je snapt hoe het zit, dan lijkt het alsof je misgrijpt en ligt het uiteindelijk net een beetje anders. Het maakt de echte energie van BDSM haast ongrijpbaar en daarom – voor mij – super interessant, want dat betekent dat je ermee kunt spelen.

Zelfacceptatie

Als jullie het leuk vinden, wil ik best mijn verhaal delen hoe ik de BDSM ben ingerold en wat dit voor mij heeft betekent. Maar het wordt te veel om dit allemaal in deze blog te verwerken. Mocht je het graag willen lezen, stuur me dan even een berichtje of plaats een reactie onder deze blog. Bij voldoende reacties, zal ik mijn verhaal met jullie gaan delen.

Lange tijd heb ik mijn dominante kant als iets negatiefs gezien, iets fouts, iets wat je maar beter kunt wegstoppen. Pas toen ik ook die kant van mijzelf liefdevol kon omarmen en accepteerde dat ik niet alleen lief hoefde te zijn, maar dat ook mijn dominantie en sadisme er mochten zijn, ging de wereld voor mij open. Ik leerde de liefde van mijn leven kennen en de basis van onze relatie vormt de volledige acceptatie van ons volledige zijn. Ik hoef voor hem niet alleen maar lief te zijn, hij houdt van mij als geheel. Het gaat namelijk niet om het één of het ander, het gaat om de pure acceptatie van het volledige zijn. Zoals ik ook hem volledig accepteer in zijn “volledige zijn”. Hij accepteert mijn sadistische kantje, mijn stoute gedachten en mijn dominante trekjes, maar hij heeft net zo goed mijn warme kant nodig, mijn humor, mijn liefde en mijn positieve zienswijze. Hoe meer het een er kan zijn, hoe meer het ander kan vloeien. Dit zorgt voor een goede balans in onszelf en onze relatie, waardoor we ons beiden gelukkig en vrij (of bevrijd) kunnen voelen. En waarbij we ons kunnen opladen aan elkaars energie.

De kracht van BDSM

Ik heb binnen de BDSM mooie, krachtige dingen zien gebeuren. BDSM geeft je de tools om in korte tijd, krachtige veranderingen tot stand te brengen. Zo kan bijvoorbeeld een bondage, je rust in je hoofd geven na een stressvolle periode. Als je vastgebonden bent, kún je immers niets anders dan je hoofd leeg maken en opgaan in het niets van dat moment. Er is immers alleen maar ‘nu’ en wat er was, doet er even niet meer toe. Net zomin wat nog te wachten staat.

Met BDSM kun je afdalen in het ‘niets’ (bijvoorbeeld door een mentalplay) waardoor je uiteindelijk juist ‘alles’ kunt voelen. Het is een wisselwerking, voor ieder die eerlijk naar zichzelf en zijn partner durft te zijn. Voor mij betekent overgave, een uiting van pure kracht. Je moet mentaal verdomd goed in je schoenen staan, wil je jezelf tot op het bot kunnen laten vernederen. Daar is een krachtige persoonlijkheid voor nodig.

En natuurlijk zijn er uitzonderingen, die zijn er altijd. Maar als ik het idee heb dat iemand emotioneel kwetsbaar is, zal ik die persoon nooit vernederen, waardoor oude wonden alleen maar groter kunnen worden. Je bent altijd verantwoordelijk voor die ander en je moet daarom altijd alert zijn op de signalen van de ander. Daarom is BDSM en alcohol ook niet zo’n goede combinatie. Het vervaagt grenzen en als je graag van edgeplay houdt, is scherpte en alertheid van het grootste belang.

BDSM en boosheid

BDSM en de middelen die ik hiervoor gebruik zijn voor mij heilig, dat wil zeggen dat ik nooit een zweep, cane of paddle zou pakken uit boosheid. Als ik boos ben of ruzie heb, dan heb ik echt geen behoefte om te slaan. Als ik om die reden zou slaan, is het pure mishandeling. BDSM is dus zeker geen vrijbrief om ongenuanceerd in te beuken op de ander.

Voor mij is BDSM een samenspel van twee tegengestelde belangen. Samen vullen ze een complete cirkel en dus één geheel. Je kunt het voorstellen als een bal die is gevuld met twee verschillende vloeistoffen. Beiden vullen ze de hele cirkel maar het maakt niet uit waar en aan welke kant de vloeistof zich bevindt, omdat ze met elkaar één geheel vormen. Samen zijn we één volledig gevoel van liefde voor elkaar, waarbij respect, liefde en acceptatie de basis vormen.

liefs Marion

Meer informatie

De buttplug bestaat al eeuwen
De beste seks komt na je 50ste
Meer persoonlijke blogs
Top 5: De spannendste seksspellen
2019 – Een jaar vol ontdekkingen
50 plus is leuk!
69 Secrets: opwindend ongemakkelijk
Leven buiten je comfort zone: Ik ben een sub (deel 1)
Leven buiten je comfort zone: Ik ben een sub (deel 2)
Vrouwen lijken vogelvrij…
De publieke schandpaal (en gezichtsbedrog)
Genderneutraliteit, lesbo’s en homo’s. Wat is nog normaal?
Domme dozen gedoe

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Ik ben van de BDSM, pardon?

9 reacties:

 1. lief & bewonderenswaardig dat je dit zo eerlijk met ons wilt delen.
  ik (m, 63, sub) ben zo ongeveer mijn hele leven al BDSM-addict (al duurde het wel even voor ik dat openlijk durfde te zeggen).
  het zou fijn zijn als je meer van jouw BDSM-ervaringen wilt delen met je lezers.
  ik zie er in ieder geval naar uit!
  x

  • Hoi Rob , je zegt een sub te zijn, zou je bij mij komen vandaag? Ik wil wel eens zien wat voor subje jij dan wel bent. Ik kijk er naar uit hoe dierbaar jij bent!!!

 2. Mooi geschreven ik ben benieuwd naar meer verhalen 😊

 3. Goed geschreven stuk en zo herkenbaar voor mij.
  Ik ben mijn hele seksueel bewuste leven (ben nu 62) al bezig met BDSM waarin ik mijn onderdanige kant heb ontdekt.
  Ik ben er altijd open en eerlijk in geweest en helaas heeft mij dat menig relatie gekost en een aantal echtscheidingen. Je wordt toch bekeken als een soort melaatse, je bent “ziek” in je bovenkamer. In het begin geloof je het ook nog en dus hup naar een seksuoloog voor 1 sessie waarin je verteld wordt dat er niets mis met je is. Of je nu D of s bent maakt niet uit, het is een stuk van je leven en je hebt het in je of niet. Ik heb diverse keren geprobeerd een “vanilla” leven te lijden maar dat gaat zich wreken. Diep ongelukkig zijn was het resultaat. Een relatie vinden is heel moeilijk maar ik weiger om mij weer eens aan te passen. Ik ben nu eenmaal een sub, latexliefhebber en part time maid.

  • Wat goed dat je dat hier durft te vertellen! Het is jammer dat er heel veel al geaccepteerd wordt, maar dat BDSM nog steeds lastig is. Daarom mijn stuk. Onbekend maakt onbemind en als we allemaal blijven zwijgen, zal er nooit begrip kunnen ontstaan.

   Liefs Marion

   • Volgens mij geldt voor 50% van de mensen dat ze het ergens wel spannend vinden maar er niet voor uit durven te komen. Grote jaloezie omdat ik er wel voor uit durf te komen heerst er. Eind jaren 90 is er een keer een onderzoek gedaan en daaruit bleek dat er in 25% van de woningen er aan een of andere vorm van BDSM gedaan werd. Vastbinden met een nylonkous is er een groot voorbeeld van maar de beoefenaars die het zo doen zien dat niet als BDSM. Ook tijdens het vrijen een ferme tik op de billen of in tepels knijpen hoort daar bij.

 4. Mooi hoe je het verteld, ik ben nu 72 en sinds 4 jaar , na het overlijden van mijn lieve vrouw, heb ik eindelijk toegegeven aan mijn onderdanige gevoelens, na wat zoeken , heb ik nu sinds medio 2015 een vaste Mrs , die mij steeds verder voert in de wereld van Bdsm,, ik doe nu dingen die ik niet voor mogelijk had gehouden, ik ga steeds een stap verder voor mijn Mrs, geniet van de plak/ flogger, maar ook van mentale onderwerping, chastity, zo maar wat voorbeelden, ik ben er een ander mens door geworden, die alles heel intens beleeft, hoop er nog lang van te genieten en een nog betere dienaar te eorden

 5. Op late leeftijd, 68, jaar, na het overlijden van mijn lieve vrouw, toegegeven aan de gevoelens die ik altijd had, onderdanig , maar altijd weg gedrukt. Sind 4 jaar, na wat zoeken, heb ik een vaste Mrs, een D/s relatie opgebouwd, waar ik iedere sessie leer en een stapje verder ga, ik geniet van spanking/ plak, flogger maar ook van mentale vernedering, chastity, en alles wat de Mrs
  bedenkt, doe nu dingen wat ik nooit voor mogelijk had gehouden en ben trots als ik zie dat de Mrs ook geniet en me beloond met iets nieuws, wat ik dan ook trots onderga, hoop nog lang ervan te genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *