Seks opnieuw ontdekken

Seks opnieuw ontdekken

Seks als je ouder wordt: heb je nog net zoveel behoefte als vroeger of wordt het stilaan toch minder? Hoe kan je voorkomen dat je seksleven volledig verdwijnt als je minder vaak de behoefte voelt om samen te zijn op die manier? Eigenlijk is dat antwoord helemaal zo moeilijk niet: zorg dat het fijn is! Het gaat immers niet om hoe vaak je de liefde bedrijft, maar wat het met je doet. Fijne seks nodigt vanzelf eerder uit tot nog een keer…

De grote killer: sleur

Sleur is misschien wel de grootste killer voor je seksleven. Zijn jullie al langere tijd bij elkaar, dan is de kans aanwezig dat je al precies weet wat er gaat gebeuren. Het dreigt niks anders te worden dan een ‘moetje’. Niet echt bevorderend voor je libido. Het vergt misschien enige moed om er over te beginnen, zeker als je eigenlijk helemaal niet gewend bent om over seks te praten. Maar aan de andere kant: moet je er persé eerst over praten? Waarom zou je niet gewoon de stoute schoenen aantrekken en zelf voor verandering zorgen? Als jij de verandering in gang zet, ben je immers al op de goede weg! Kan ook meteen de aanzet zijn tot dat gesprek!

Echte aandacht voor elkaar

Samen zijn, dat zou toch de eerste reden moeten zijn om seks te hebben. Probeer alle verwachtingen los te laten en laat het ontspannen genieten beginnen. Geef elkaar echte aandacht, gewoon omdat je van de ander houdt. Geniet van de aanrakingen en wees niet alleen maar gefocust op een hoogtepunt! In zo’n ontspannende sfeer zal je sowieso sneller in staat zijn om zelf klaar te komen.

Seks opnieuw ontdekken

Zeven intimiteitsstapjes

Wil je meer uit je relatie halen? Dan zou je het principe van de Zeven Sluiers kunnen toepassen. Zeven stapjes die je zet voordat je werkelijk seks hebt met elkaar. Elkaar opnieuw en rustig gaan ontdekken, zeg maar. Hierbij kan je kiezen om deze zeven stapjes (aldus Beminjezelf.nl) op 1 avond te zetten, maar je kunt ze ook nog rustiger zetten. Zo is het eerste stapje alleen een beetje flirten. Terwijl bij stapje twee je al iets enthousiaster elkaar mag begroeten… Stapje drie zonder je je af van de rest van de groep. De eerste twee stapjes zijn dan ook nog in het openbaar. Stapje vier betekent elkaar werkelijk bevoelen onder de kleren…en bij de vijfde stap mag je dan eindelijk echt bloot. De volgende twee stappen kom je uit bij de werkelijke ‘daad’. Omdat je vertraagt, zal je juist meer zin krijgen!

Waarom vertragen goed werkt

Door te vertragen, zoals in bovenstaande wordt geschetst, kan je werkelijk genieten van wat gebeurt. Je leeft, zeg maar, in het moment zelf en je bent niet bezig met dat wat misschien wel (of niet) als hoogtepunt komt. Ieder moment telt en zal juist jouw libido doen vergroten. En die van je partner ook trouwens! Elkaar opnieuw ontdekken dus. Waarmee ook de sleur van al die jaren vanzelf verdwijnt.

Neem zelf het heft in handen

Wist je dat het hebben van seks vanzelf meer leidt tot seks? Met andere woorden: als je lang geen seks hebt, is het veel moeilijker om seks te willen hebben. Nu kan je natuurlijk wachten tot je een ons weegt, op je partner, die nooit thuis is of altijd moe is… Je kunt ook het heft in eigen handen nemen en jezelf beminnen. Ben jezelf lekker in de mood, dan heb je misschien ook wel meer zin om toch je partner te verrassen met een mooie avond. Of boek gewoon een romantisch weekendje weg. Kleed je slaapkamer eens lekker zwoel aan of kleed jezelf eens sexy aan. Voel jezelf mooi en gewild. Dit straal je uit!

Praat over problemen

Misschien minder sexy, maar het kan gewoon nodig zijn: praten. Zijn er redenen die jou weerhouden om seks te hebben? Word je onzeker omdat je partner niet meer wil? Probeer erover te praten. Vaak zal een partner de neiging hebben om te denken dat het aan hem of haar ligt, terwijl er hele andere oorzaken aan ten grondslag kunnen leggen. Door erover te praten kan je deze misverstanden voorkomen én kunnen jullie samen op zoek naar oplossingen! En misschien is ook in dit geval verandering van de manier van seks hebben al een uitkomst!

Extra info

Klassieke toys voor de rijpere vrouw – De dildo
Top 5: De spannendste seksspellen
Tweede lockdown? Geniet van elkaar!
De beste seks komt na je 50ste
Weer genieten? Verandering helpt!
De buttplug bestaat al eeuwen…

Bronvermelding

Tekst: Tony

Seks opnieuw ontdekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *