Verwen elkaar met een massage!

Verwen elkaar met een massage!

Hoe heerlijk is het als je in de avond wordt opgewacht door je partner met een grote fles massageolie binnen handbereik. Dat hij zacht in je oor fluistert: “Kleed je maar uit liefste en ga maar liggen. Vanaf nu hoef je alleen nog maar te genieten.” Wanneer je eenmaal uitgekleed op bed (bank of andere zachte ondergrond) ligt, voel je zijn warme handen de olie in je huid masseren. Je zweeft langzaam weg in een oase van rust en genot…

Tedere massage

En andersom vind je partner dit natuurlijk ook reuze lekker! Een tedere massage is misschien wel het meest liefdevolle dat je je partner kunt geven.  Dus als je hem of haar eens goed wil verwennen, dan is een heerlijke massage een absolute aanrader. Zo eentje van top tot teen! En nee, je hoeft niet gelijk aan seks te denken, want een massage kan ook alleen ter ontspanning zijn. Een massage geef je zonder voorwaarden of verplichtingen. Als het uitmondt in spetterende seks is dat fijn, maar het is geen doel op zich.

Meer dan 5000 jaar!

Wist je dat de oudste afbeeldingen en beschrijvingen van massagepraktijken uit China komen en meer dan 5000 jaar oud zijn? Dat zegt wel iets van de mate van genot… Masseren kan een medische noodzaak hebben, maar ook een verzorgende of zelfs een opwindende werking hebben. De bekendste vorm van erotische massage is waarschijnlijk de Tantra en de Nuru.

Verwen elkaar met een massage!

De voorbereidingen

Voor een ontspannende massage heb je niet zo veel nodig, maar om hem zo intens mogelijk te maken, kun je de volgende voorbereidingen treffen:

 • zet een fijn rustgevend muziek je op
 • zorg voor een aangename temperatuur
 • dim het licht of steek alleen enkele kaarsjes aan
 • zorg voor een prettige massage olie
 • als je ervan houdt: brand een stokje wierook
 • zorg ervoor dat iemand zo comfortabel mogelijk ligt (eventueel op zachte handdoeken)
 • let erop dat je zelf ook goed staat/zit om de massage te kunnen geven
 • zorg dat alle pixels uitstaan (telefoons, tv)
 • let erop dat je handen lekker warm zijn

De massage

Neem de tijd voor een massage en geef iemand niet het idee dat je de intercity naar Groningen nog moet halen. “Haast” hoort niet bij een massage thuis. Focus waar je mee bezig bent. Er is niks zo irritant als een losse flodder massage. Daarmee bedoel ik dat je als ontvanger voelt en ervaart wanneer iemand steeds afdwaalt van hetgeen hij mee bezig is.

Er zijn zoveel technieken voor een sensuele massage, denk bijvoorbeeld aan strelingen, zachte klopjes, met vlakke hand of juist met vingertopjes, zachte kneepjes of lange uithalen, iets steviger of juist zachter of afwisselend. Het kan allemaal even lekker zijn. Let op de ander en dan merk je vanzelf welke handelingen de ander fijn vindt.

Alle lichaamsdelen zijn fijn om te masseren, denk aan; rug, schouders, billen, maar ook armen, benen en voeten. Zelfs het gezicht is fijn, of wat dacht je van iemand zijn hoofdhuid! Pure ontspanning en dus ultiem genot.

Wil je er een erotische massage van maken? Richt je dan niet direct op de erogene zones, maar bouw het langzaam op. Iemand daar juist steeds net niet aanraken is vele malen meer opwindend dan recht op je doel af gaan.

Welke massage olie?

Als je er een bijzondere avond van wil maken, wil je natuurlijk ook voor de juiste olie kiezen. Er zijn allerlei soorten massage olies te koop en iedere olie heeft z’n eigen kwaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan verzorging van de huid, geur, inwerking op de spieren, spanning of erotiek.

Je kunt kiezen voor een massage olie bij de drogist vandaan, maar er bestaan ook massagekaarsen. Die steek je aan, waardoor de olie smelt. De warme olie kun je gebruiken om te masseren. Het voordeel is dat de olie dan gelijk warm is. Massagekaarsen kun je bij een erotische webshop kopen, zoals de Pabo.nl.

Maak het extra spannend!

Een erotische massage kan een verrijking van je seksleven zijn en zelfs libido verhogend werken. Het gaat om vertrouwen, liefhebben, intimiteit, plezier, genot, ontspanning en de ultieme focus op elkaar.
Wil je er nou echt een bijzonder feestje van maken, dan hebben we hier nog wat aanvullende tips:

 • trek een spannende outfit aan als je gaat masseren
 • gebruik vooraf een zachte veer om iemand mee te strelen
 • of een zachte spons of donsje
 • wat dacht je van een body to body massage?
 • en een afronding met een “happy end”…
liefs Marion

Meer informatie

Weer genieten van de seks? Verandering helpt!
Tweede lockdown? Geniet van elkaar!
De beste seks komt na je 50ste
De buttplug bestaat al eeuwen
Seksspeeltjes, hoeveel heb jij er?
De vijf spannendste sekspellen
Ben jij soms je partner ook even zat?
Ik ben van de BDSM, pardon?
Erectieproblemen – Als je hem niet meer omhoog krijgt
Seks na je 50e
Liefde, na je 50e

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Verwen elkaar met een massage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *