Last van de midlifecrisis? Zoek een nieuwe uitdaging!

We weten allemaal wel dat er tijdens de midlifecrisis verlangens naar boven komen naar dingen doen die nieuw en spannend zijn. Dingen doen om je weer goed te voelen (en oké, om te bewijzen dat je nog lang niet oud bent misschien ook wel…). Het wordt soms afgedaan met onzin en kinderachtig. Een serieuze midlifecrisis is echter absoluut niet zomaar iets maar kan zelfs behoorlijk ernstig zijn. Op zoek gaan naar nieuwe hobby’s kan zeker helpen. En waarom ook eigenlijk niet? Zoals het woord al zegt (midlife) zijn we nog helemaal niet oud, maar pas halverwege! Dus waarom niet op zoek gaan naar nieuwe dingen? Nog sterker: al zou je honderd zijn, leuke dingen doen is altijd goed!

Motorrijden

Motorrijden is 1 van de hobby’s die juist door veertig- en vijftigers opgepakt kunnen worden als nieuwe hobby. Hou wel je kop er even bij en ga je niet uitsloven, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar verder is het natuurlijk helemaal leuk. Lekker toeren en met de motor op vakantie, bijvoorbeeld. Prachtige bergpassen, maar ook gewoon een rondje IJsselmeer… het is allemaal heerlijk op de motor. Dus zet die motorhelm maar op je hoofd en geniet van alle nieuwe ervaringen! Zorg voor degelijke motorkleding zodat je bij een eventuele val goed beschermd bent en uiteraard is je helm heel belangrijk. Een tweedehands helm kopen is niet echt aan te raden omdat je nooit weet wat er al eens mee gebeurd is en je dus ook niet weet of het ding nog goed beschermt. Wil je wel op je uitgaven letten, dan kan je beter eens bij Voordeelhelmen kijken.  Kies je voor een gewone integraalhelm of heb je wel iets met een retro modelletje?

Nieuwe sport

Altijd al aan het voetballen of een andere teamsport, wat je eigenlijk onderhand wel gezien hebt? Wil je wel graag sporten, maar zie je er steeds meer tegenop om met die jonge gasten mee te moeten doen? Of heb je gewoon zin in iets nieuws naast je andere sport? Kies eens voor een lesje van één of andere funsport. Wie weet wat voor leuks je ontdekt! Een sport die bol staat van actie, maar wat je heerlijk op je eigen tempo kunt doen. En dan vaak ook nog eens buiten. Wel de gezelligheid van de andere sporters om je heen, het gezellige nakletsen en, nou ja, laten we het toch de derde helft maar noemen (ook al slaat die term nu nergens op), maar niet de prestatiedruk wat je in teamverband hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van windsurfen, mountainbiken, snowboarden (op de kunstbaan) of skiën, waterskiën, wakeboarden en zo zijn er nog talloze mogelijkheden!

Klimmen of duiken

Bestijg de klimwand eens! Of ga eens kijken in één van de klimparken, waar klimmen weer een hele andere invulling heeft gekregen. Natuurlijk met als uitdaging om steeds een moeilijker niveau aan te kunnen! Of duik juist de diepte in. Kortom: doe eens iets heel anders, daar gaat het eigenlijk gewoon om.

Terug naar je jeugd

Heb je geen idee wat je eens voor nieuws uit kunt proberen? Denk eens terug aan je jeugd en waar je toen van hield. Of wat toen je dromen waren. Wie weet geeft het je nieuwe ideeën. Pak een oude hobby op, ook dat kan juist weer heel erg leuk zijn!

Doe het samen

Om je relatie een nieuwe boost te geven, kan je ook samen op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. Samen dingen beleven is goed voor je relatie en daarnaast haalt het jullie ook uit de sleur van alledag. Samen urenlange wandeltochten maken, terwijl jullie anders altijd binnen hangen achter een schermpje, bijvoorbeeld. Allebei op een motor… of met de motor op vakantie.

Werk met passie

Huh, denk je nu misschien, we hadden het toch over hobby’s? Klopt, maar van je hobby kan je ook je werk maken! Doe je al jaren hetzelfde en wil je weleens iets anders? Kijk eens of je van je hobby geen werk kunt maken. Of andersom: of je van je werk niet je hobby kunt maken… Maak van het zoeken naar nieuwe mogelijkheden niet een stressfactor, maar zie dat uitpluizen al als een uitdaging op zich. Durf erin te geloven en bied jezelf de kans om zo een nieuwe uitdaging aan te gaan en dit ook te verwezenlijken. Als iets je nieuwe energie geeft, dan is het zoiets wel.

Extra info

10 leukste hobby’s voor onder én boven de 50
Bullet journals – Ook jouw nieuwe hobby?
De leukste vrije tijd bestedingen
Aanraders voor een geslaagde spelletjesavond!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

Last van de midlifecrisis? Zoek een nieuwe uitdaging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *