De verzorging van de rijpere huid

De verzorging van de rijpere huid door Revital

Misschien is het oppervlakkig, maar ik vind het belangrijk om er goed verzorgd uit te zien. Dat betekent dat ik aandacht besteed aan voldoende dagelijkse beweging, iedere twee weken mijn haar (uitgroei) verf, iedere drie weken bij de nagelstudio mijn nagels laat bijwerken én dagelijks mijn huid twee keer op een dag een gezonde dosis aandacht geef. De komst van rimpels is wellicht onvermijdelijk na je vijftigste, maar ik wil het graag zo lang mogelijk voor me uitschuiven. Zeker als het nog niet per sé nodig is.

34 kilo afgevallen

Na mijn sleeve-operatie ben ik er wel even “bang” voor geweest. Het was immers vooraf onbekend hoeveel ik zou gaan afvallen. En hoe je ook tegen overgewicht aankijkt, het heeft één voordeel: het vult namelijk alle rimpels op. Bij veel afvallen is de kans dus groot dat rimpels niet langer worden opgevuld en sneller zichtbaar worden. Ondanks dat ik inmiddels zo’n 34 kilo ben afgevallen, zijn de rimpels in mijn gezicht (gelukkig) niet toegenomen. Ik moet echter wel eerlijk bekennen, dat ik iedere ochtend en avond aan het smeren ben. “Smeren, smeren, smeren”, is eigenlijk wel één van de “toverwoorden” om rimpels zo lang mogelijk voor je uit te schuiven, want hydratatie houdt je huid soepel! Maar er is meer…

De verzorging van de rijpere huid door Revital

Een goede verzorging

Een goede verzorging van je huid is niet iets waarmee je pas gaat beginnen als het te laat is. Eigenlijk is een goede verzorging je hele leven noodzakelijk. Je huid is immers je grootste orgaan en maakt een belangrijk onderdeel uit van je volledige afweersysteem. Je huid moet bacteriën buiten je body zien te houden, een zeer belangrijke taak dus, en daar mag best iets tegenover staan. Nog los van het feit dat je er ongetwijfeld zo stralend mogelijk wilt uit blijven zien en graag hierover een compliment in ontvangst neemt.

Vertraging van het huidherstel

Tot je veertigste kom je er nog redelijk goed vanaf als je niet dagelijks aan het smeren bent, maar vanaf een jaar of veertig vertraagt het huidherstel en ontstaan er steeds meer zichtbare tekenen van huidveroudering. Met de juiste producten kun je de huid verstevigen en de komst van rimpels zo lang mogelijk uitstellen. De drie hoofdverschijnselen van huidveroudering zijn:

  • door volumeverlies verslapt de huid (contourverlies)
  • de huid verliest zijn elasticiteit (zwakkere huid, rimpelvorming)
  • vermindering van bloedvaten zorgt voor pigmentvlekken en couperose

Veel tijd doorbrengen in de zon, zorgt ook nog eens voor een versnelde afbraak van elastine in de huid, waardoor de kans op het krijgen van ouderdomsvlekken en rimpels toeneemt. Naarmate je ouder wordt, zijn goede verzorgingsproducten én schaduwrijke plekken dus steeds belangrijker.

Uitproberen

Regelmatig probeer ik nieuwe producten uit, meestal zijn dit meerdere producten van hetzelfde merk, die elkaars werking versterken. Dit keer heb ik gekozen voor drie producten van RevitalTrax:

Retinol serum (vitamine A en E)
Retinol nacht cream
Anti aging collagen complex

De verzorging van de rijpere huid door Revital

Retinol serum

Dit retinol serum bevat 2% retinol (vitamine A) en is bedoeld om je huid te ondersteunen bij zijn herstellende vermogen. Door dit helpende handje, wordt de rimpelvorming verminderd en het ontstaan van nieuwe rimpels vertraagd. De retinol hecht zich aan de bestaande huidcellen en verbetert de weefselstructuur van de huid, waardoor rimpels minder diep worden.

Je kunt dit serum twee keer per dag, na een goede reiniging van de huid, op de huid smeren. Druppel met het pipetje een paar druppeltjes op je vingertoppen en masseer deze rustig in je huid. Heb je een gevoelige huid? Dan wordt aangeraden het serum alleen in de avond te gebruiken. Tijdens het gebruik van retinol kan namelijk de huid gevoeliger zijn voor de zonnestralen.

De hele lijn van RevitalTrax bestaat overigens uit drie verschillende serums: naast dit serum met vitamine A en E, is er ook een serum met vitamine-C en een serum met hyaluronzuur. Je kunt deze serums gelijktijdig of afwisselend gebruiken voor een optimaal resultaat.

Het serum is redelijk reukloos en niet vettig. Het laatste maakt het product prima te gebruiken voor je make-up gaat aanbrengen.

De verzorging van de rijpere huid door Revital

Retinol nacht cream

Voor het slapen gaan, reinig ik altijd mijn huid. Na de reiniging masseer ik het serum in de huid en vervolgens gebruik ik een nachtcrème. Er zit in het doosje een klein schepje wat je kunt gebruiken om de crème uit het potje te halen. Dit voorkomt dat je steeds met je “vieze” vingers in het potje zit en de crème hiermee “besmet”. Het aanbrengen van een goede nachtcrème maakt een belangrijk onderdeel uit van de verzorging van je huid. Het geeft je huid de optimale mogelijkheid te herstellen van alle schadelijke invloeden (make up, zonlicht, kou, wind, et cetera) van de dag.

Deze nachtcrème bevat 2% retinol (vitamine A), een krachtig ingrediënt tegen huidveroudering. De crème verstevigt, voedt en hydrateert de huid, terwijl jij de mooiste dromen droomt. De retinol heeft naast de vermindering van lijntjes en rimpeltjes, ook een positief effect op huidverkleuringen en puistjes (of acne).

De crème is redelijk reukloos en de volgende ochtend voelt je huid heerlijk zacht en soepel aan. Klaar om er weer een dag tegenaan te gaan!

De verzorging van de rijpere huid door Revital

Anti aging collagen complex

Als derde product uit deze verzorgingslijn, koos ik niet voor een smeerseltje, maar voor een inwendig product, namelijk deze collagen complex. Dit is namelijk een drinkbaar hulpmiddel. Je kunt het puur drinken, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een zakje door je thee te mengen. Er zit niet veel smaak aan, dus je merkt nauwelijks dat je het drinkt. Ook puur (zoals ik het zelf drink) is prima te doen.

De verisol in deze collagen complex heeft een verjongende werking en ik kan je gaan uitleggen hoe het werkt, maar dat wordt een heel ingewikkeld verhaal over peptiden. Ik denk eerlijk gezegd “het maakt niet uit hoe het werkt, als het maar werkt”. Mocht je het wel interessant vinden, vraag gerust een folder aan bij RevitalTrax. Daar kun je het allemaal in lezen.

In deze doos zitten losse sticks, dus je hebt altijd de juiste dosis. Het is echter wel belangrijk om dit complex consistent te blijven gebruiken voor een goed zichtbaar resultaat. Iedere dag een kop thee met een “verisol-stick” zou dus een van je vaste ochtendrituelen moeten worden. Als je dit dagelijks doet zullen de rimpels na vier weken significant verminderen en na zo’n acht weken zal dat nog eens extra zichtbaar zijn.

Ik merk inmiddels echt een verschil met voorheen. Mijn huid lijkt beter gehydrateerd, ik zie minder rimpeltjes en zelfs mijn haar lijkt voller te worden en meer te glanzen.

Het product is echter niet getest bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Dat zullen waarschijnlijk niet veel lezers van deze site betreffen, maar ik zeg het er toch maar even voor de zekerheid bij. Ook is het product niet geschikt voor vegetariërs, aangezien verisol is afgeleid van runderen. Als je twijfelt, raadpleeg dan altijd even een arts.

Bescherm je tegen de zon!

Bovengenoemde producten kunnen je huid een positieve boost geven, maar let vooral op de zon. De zon is een behoorlijke boosdoener als het gaat om de veroudering van je huid. Te veel in de zon zitten, kan de huid uitdrogen. Dan kun je in de avond en ochtend smeren wat je wilt, maar als je het vervolgens weer teniet doet om dagelijks een paar uur je huid bloot te stellen aan de felle zon, heeft het allemaal niet zoveel zin.

Wees lief voor je huid, wees lief voor jezelf en vergeet nooit je huid te beschermen tegen de UV-stralen. Vergeet hierbij ook niet je hals, handen en decolleté.

Een andere belangrijke tip om je huid zo optimaal mogelijk te houden, is: voldoende drinken! En dan het liefst gewoon water! Vooral op warme dagen is het mega belangrijk om voldoende te blijven drinken.

Ik wens jullie een fijne zomer, met heel veel complimenten over je stralende look!

liefs Marion

Extra informatie

Meer beautytips
De rijpere huid en Sukin
Cosmetische ingrepen zonder mes
Top 5 50-plus kwaaltjes

Bronvermelding

Tekst en fotografie: Marion Middendorp

De verzorging van de rijpere huid door Revital

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *