69 Secrets: opwindend ongemakkelijk

69 Secrets

Yesim Candan windt er in haar nieuwe boek geen doekjes om: de personages in 69 secrets genieten met volle teugen van seks en delen hun twijfels even openhartig als hun verlangens. Bijzonder is dat het waargebeurde verhalen zijn, pure Turkish Delight. En dat de dames en heren die hier zo onomwonden aan bod komen, in Turkije wonen. Met 69 Secrets wil Yesim Nederlandse vrouwen aanmoedigen net zo vrij te durven zijn als hun Turkse (en islamitische) zusters. Deze editie is bovendien een ode aan het in 1969 geschreven boek Turks Fruit.

69 Secrets

69 Secrets, verkrijgbaar in het Nederlands en binnenkort ook in het Engels, wordt 3 december officieel uitgebracht tijdens de lancering van het 13de Amsterdam XXXL magazine van uitgeverij Gooische Media Groep. Na deze Turkse editie volgen meer landen. De eerstvolgende editie bestaat uit 69 Marokkaanse secrets. De sexy powersisters Olcay en Dolshe Gulsen en Fernando Halman, FunX-presentator en vaste sidekick van Merel Westrik nemen de eerste Nederlandse exemplaren in ontvangst.

69 Secrets doet denken aan Sex in the City gepeperd met een flinke dosis 50 Shades of Grey. Yesim Candan schreef eerder het succesvolle boek ‘Nederland word Wakker!’, vanwaar de overstap van politiek naar erotiek?

69 Secrets

Vrij en geëmancipeerd

“We denken in Nederland altijd dat we vrij en geëmancipeerd zijn, maar hier zijn net zo goed onderwerpen taboe als in Islamitische landen zoals Turkije. Het is 50 jaar geleden dat de film Turks Fruit enorm veel stof deed opwaaien omdat het de vrije seksuele moraal van de boeken van Jan Wolkers in your face naar het witte doek bracht,” zegt Yesim. “Maar 50 jaar later is er nog weinig veranderd. Ik kan met mijn Nederlandse vriendinnen niet over seks praten. Dan krijg ik verwijten te horen als ‘dat is tussen mijn man en mij,’ of ‘dat gaat niemand iets aan’. Ik hoef echt niet te weten hoe je het met je vriend of man doet, maar je kunt toch wel over seks en wat je lekker vindt praten? Of over hilarische situaties of over problemen? Voor mij is ware emancipatie het kunnen praten over je eigen seksualiteit. Met m’n Turkse vriendinnen (en vrienden) hebben we de grootste lol, maar we kunnen het ook over problemen met seks hebben. Zonder gêne. En dat komt het plezier in bed en zelfvertrouwen alleen maar ten goede.”

Piemeltrauma

“Ik roep altijd tegen mijn vriendinnen dat Nederlandse vrouwen een piemeltrauma hebben met een knipoog. Omdat je hier als je jong bent je vader naakt te zien krijgt, in volle glorie. Dan ga je natuurlijk als je groter bent, al dan niet bewust, elke man met je vader vergelijken. Vind je het gek dat praten over seks dan ongemakkelijk wordt.”

Bouquet-missie

Jimena Rico, mede-eigenaar van de Gooische Media Groep die het boek uitgeeft: “Yesims missie spreekt ons enorm aan. Zij laat ons zien dat je veel van elkaar kan leren, vooral als dat uit onverwachte hoek komt. Over seks spreken is taboe én we hebben veel vooroordelen over de mate van emancipatie van vrouwen in het Midden-Oosten. Tijd om dat taboe en die vooroordelen te doorbreken.”

Yesim: “Vroeger lazen we met rode koontjes de Bouquetreeks. En gaven we die op school besmuikt aan elkaar door. In die traditie is 69 Secrets geschreven, gebaseerd op de gesprekken en interviews met Turkse vrouwen en vrienden in Istanbul. Let’s talk about sex baby!”

Titel 69 Secrets
Uitgeverij Gooische Media Groep
Auteur Yesim Candan
Prijs 9,95 euro
ISBN 9789082965247
Bestel direct Bol.com
Liefs Marion

Meer informatie

Michael Jackson, de complete geïllustreerde biografie
Food en route
Ik ben van de BDSM, pardon?
Buiten je comfort zone: Ik ben een sub
Naughty & Nice adventskalender 2019
Seksspeeltjes, hoeveel heb jij er?
The Green food bible
Wat eten we vandaag?
Meer boekbesprekingen

Bronvermelding

69 Secrets

2 reacties:

  1. Kan je je inschrijven als volger

    • Nee helaas niet… Hooguit de site en social media kanalen in de gaten houden. Als er nieuws is, dan ga ik dat zeker langs die kanalen met jullie delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *