Genderneutraliteit, lesbo’s en homo’s. Wat is nog normaal?

Genderneutraliteit, lesbo’s en homo’s. Wat is nog normaal?

Laat ik – voor degene die mij een beetje kennen volkomen overbodig – voorop zeggen dat ik niets heb tegen lesbo’s, homo’s, transgenders, transseksuelen, travestieten, hetero’s en iedereen die ik vergeet. Je geaardheid interesseert me echt geen ene fluit. Heeft het ook nooit gedaan. Zo, nu je deze disclaimer hebt gelezen, kan ik verder gaan met waar ik het nou eigenlijk echt over wil hebben. Ik word namelijk gek, stapelgek zelfs van al dat lesbische en homofiele opgedrongen geneuzel.

Vrouwen lijken vogelvrij…
Ik ben van de BDSM, pardon?

Netflix

Als je, net als wij, een of meerdere series op Netflix volgt is het je ongetwijfeld opgevallen. In nagenoeg iedere serie zit wel minimaal één lesbisch koppel of homokoppel. Als dat vanaf het eerste seizoen nog niet het geval was, dan worden de hoofdpersonen het vanzelf in een volgend seizoen. Ook als het volledig niks toevoegt aan de verhaallijn (soms zelfs daar haaks opstaat) gebeurt het nog wel. Ik begin bijna te geloven dat je niet meer meetelt als je ‘gewoon’ hetero bent. Maar laten we het even heel duidelijk stellen, dat hetero echt nog steeds de norm is en het meest voorkomt. Zo zit de natuur nou eenmaal in elkaar. Mannetje, vrouwtje, kindje.

Als je Netflix mag geloven bestaat de wereld voor zo’n beetje 50 procent uit mensen die op hetzelfde geslacht vallen. Nogmaals, niks mis mee, maar het lijkt mij een tikkeltje overdone om het op die manier te projecteren. Sterker nog, ik krijg steeds meer het gevoel alsof het ‘door mijn strot geduwd wordt’ en bij dat gevoel begint het mijn irritatiezone te benaderen.

Genderneutraliteit, lesbo’s en homo’s. Wat is nog normaal?

Donald Duck

Want het is natuurlijk niet alleen Netflix die zich hier schuldig aan maakt. De Donald Duck moest een paar maanden geleden ook met veel toeters en bellen laten weten dat er een lesbisch stel in voorkwam. So what? Als het zonder al dat gejuich was gedaan, was er niks aan de hand geweest, maar juist door de aandacht er zo op te vestigen doe je net alsof het zo bijzonder is. Nope! Het maakt namelijk totaal niet uit of je op mannen of vrouwen valt. Gewoon niet. Maak er dan asjeblieft niet zo’n issue van en duw het niet op die manier door mijn strot. Want daar heb ik dus wel een hekel aan.

Frozen

Nu las ik weer dat Elsa (Frozen) een vriendinnetje gaat krijgen. Als ik het goed heb begrepen in Frozen 3. Waarom? Het ligt er zo erg bovenop dat het gewoon ‘moet’ en daar gaat het bij mij dus wringen. Als het logisch in de verhaallijn past, prima! Als je het doet om een punt te maken of om anders geaardheid te promoten, dan begint het bij mij te jeuken.

Gender neutraal

Net als dat hele genderneutrale gedoe. Van mij mag de hele wereld zich laten ombouwen, boeien. Maar ik wil niet, ik herhaal, ik wil niet openbare toiletten delen met mannen! Ik ben dus géén voorstander van gemengde toiletten. Gewoon niet. Ik heb geen zin om het toilethokje uit te komen en geconfronteerd te worden met de leuter van een vreemde, die hem er net uithaalt om hem in een pisbak te hangen. Niet he?! Geen vreemde salami’s of Gelderse worsten voor mij.

En kom op mensen, hoeveel mensen worstelen met hun sekse? Dat is echt een enorme minderheid. De meeste mannen vinden het prima dat ze man zijn en de meeste vrouwen vinden het ook geen probleem dat ze vrouw zijn. Dan is er een handjevol die liever in een ander lichaam geboren zouden zijn en gelukkig voor deze groep kun je daar tegenwoordig iets aan laten doen. Maar… de groep die totaal geen idee heeft wat hij of zij is en daarin ook geen keuze wil maken, is echt minimaal. Er is inmiddels, als ik het goed heb, één persoon in Nederland die in zijn paspoort ‘neutraal’ heeft laten plaatsen. Prima hoor, als je het echt niet weet, maar moeten we daarom met z’n allen ons aanpassen en in een identiteitscrisis belanden omdat wij het toevallig wel weten? Moet ik daarom naar de leuter van vreemde kerels kijken als ik mijn toilethokje uitkom. Als straf ofzo? Ik vind het onsmakelijk.

Laten we in hemelsnaam met z’n allen normaal blijven doen. Gewoon normaal. En als je daar anders over denkt, dan vind ik dat helemaal prima, maar dring mij je mening niet op. Okay?

Genderneutraliteit, lesbo’s en homo’s. Wat is nog normaal?

Gender neutraal opvoeden

Ik heb Rocco redelijk gender neutraal opgevoed. Dat wil zeggen dat ik wel tegen iedereen heb gezegd dat we een zoon hadden gekregen (er zijn tegenwoordig mensen die dat zelfs niet meer willen vertellen), ik heb hem géén jurkjes aangetrokken maar hij kreeg wel de mogelijkheid met alles te spelen wat hij leuk vond. Dus liep hij op zijn tweede te paraderen met een stofzuiger en poetsdoekjes (Ik zou er alles voor over hebben als hij dat nu nog steeds zou doen, maar helaas is dat niet meer het geval. Wellicht heb ik mijn kruit destijds al verschoten.), heeft hij kunnen experimenteren met make up maar had hij ook auto’s en technisch lego.

Inmiddels is Rocco een stoere puber die het liefst bloederige skulls draagt op zijn shirt. Heeft hij heel lang haar gehad maar is dat nu weer heel kort en ik heb het altijd allemaal prima gevonden. Hij heeft daarin zijn eigen keuzes mogen maken maar het allerbelangrijkste vond ik, dat óók ik bij zijn opvoeding eigen keuzes kon maken! En tegenwoordig lijkt dit niet meer mogelijk, want word je bijna aan Jeugdzorg (ik chargeer) overgedragen als je niet meedoet in de hype van genderneutraliteit.
Fabrikanten die alles op de grote hoop gooien, speelgoed waarbij niet meer mag worden aangegeven of het voor jongens of meisjes is, geen specifieke jongens- of meisjeskleding meer, et cetera. We schieten helemaal door en ik krijg het gevoel alsof we als ouder een stelletje debielen zijn geworden, die zelf niet meer kunnen nadenken en keuzes kunnen maken.

Asjeblieft, laten we as-je-blieft weer gewoon een beetje normaal doen. Als jij op iemand valt van hetzelfde geslacht, is dat volkomen normaal. Als jij je wilt laten ombouwen, is dat echt helemaal prima, maar laten we het ook echt gewoon normaal houden. Want de absurditeit waarmee het nu wordt opgedrongen, dat is pas echt abnormaal.

Meer informatie

Eenzame mensen moeten hulp durven vragen
Persoonlijke blogs van Marion Middendorp
Ik ben van de BDSM, pardon?
De publieke schandpaal (en gezichtsbedrog)
Vrouwen lijken vogelvrij…
Erectieproblemen – Als je hem niet meer omhoog krijgt
Ben jij soms ook je partner even zat?
Seksspeeltjes, hoeveel heb jij er?
Leven buiten je comfort zone: Ik ben een sub
Adventskalender Naughty & Nice
Pas op spoiler: Inhoud adventskalender Naughty & Nice
Samen met je partner
Seks na je 50e

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Genderneutraliteit, lesbo’s en homo’s. Wat is nog normaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *