De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

Irriteer jij je ook aan de huidige TV-programma’s? Al die reclameonderbrekingen of programma’s vol met oeverloos gezwam of onderbroekenlol. Ik gruwel ervan. Ik kijk al een paar jaar geen – of nauwelijks – TV. Er is nauwelijks iets wat mij daar nog kan interesseren. Een goede film of een goede serie, daar houd ik nou weer wel van. Maar dan graag zonder reclames tussendoor, want dat vind ik zonde van mijn tijd.

Dus heb ik zo’n jaar geleden een abonnement afgesloten bij Netflix. Het had net zo goed HBO kunnen zijn, FOX of Videoland. De goede series zitten namelijk verspreid over verschillende aanbieders. Maar dan heb je zo’n abonnement, wat ga je dan kijken? Het aanbod is enorm, maar niet alles is even leuk. Er zitten maar een paar pareltjes tussen en die moet je natuurlijk wel weten te vinden. We delen daarom graag met jullie ‘De tien leukste series op dit moment’.

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

Orphan black

Aanbieder: Netflix
Aantal seizoenen: 5
Orphan Black is een serie die door het aantal seizoenen steeds meer in kwaliteit groeit. Door de seizoenen heen komen de verschillende personages meer en meer tot leven. Absoluut hulde aan Tatiana Maslany, die haar rollen meer dan geloofwaardig weet neer te zetten. De serie kent vele plotwendingen waardoor je geboeid blijft kijken, maar ook de nodige (soms cynische) humor ontbreekt niet.

Waar gaat de serie over?

De serie draait om Sarah Manning, een zogenaamde con artist, die getuige is van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs. Manning neemt vervolgens Childs’ identiteit over en duikt zo dieper het leven in van haar kloon. Uiteindelijk blijkt dat ze meerdere ‘zussen’ heeft, verspreid over Noord-Amerika en Europa en dat er een plan is om hen te vermoorden. De serie snijdt de thema’s ‘moraal’ en ‘ethiek’ van menselijk klonen aan en het effect op persoonlijke identiteit.

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

Gotham

Aanbieder: FOX en Netflix (loopt achter)
Aantal seizoenen: 4
Dit was zo’n beetje de eerste serie waarmee ik kennismaakte en direct verslaafd aan was. Je moet wel van typetjes houden om deze serie leuk te vinden. Persoonlijk ben ik er gek op, vooral wanneer de typetjes zo geweldig worden neer gezet als in Gotham. Neem bijvoorbeeld de rol van Pinguïn, welke meesterlijk wordt neer gezet door Robin Lord Tayler. De serie kent echter veel meer geloofwaardige personages en dat maakt de serie enorm sterk. Als je van DC Comics houdt, dan weet ik bijna zeker dat je Gotham ook geweldig gaat vinden.

Waar gaat de serie over?

James Gordon, een nieuwe rechercheur bij de politie van Gotham City, krijgt de opdracht om samen met ervaren rechercheur Harvey Bullock één van de meest geruchtmakende zaken in Gotham ooit te onderzoeken: de moord op Thomas en Martha Wayne. Tijdens zijn onderzoek ontmoet Gordon de jonge zoon van het duo, Bruce, die nu door zijn butler Alfred Pennyworth wordt opgevoed. Tijdens het onderzoek raakt Gordon betrokken bij de Gothamse maffiafamilies en hun bondgenoten, zoals Fish Mooney, Don Carmine Falcone, en de Italiaanse maffiabaas Salvatore Maroni. Tevens wordt in de loop van de serie de oorsprong getoond van enkele van Batman’s bekende tegenstanders, zoals Penguin, Riddler, Catwoman, de Joker, Two-Face, en Poison Ivy.

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

Westworld

Aanbieder: HBO
Aantal seizoenen: 1 (seizoen 2 is net begonnen)
Dit is een heel intrigerende gloednieuwe serie. De eerste aflevering hebben we 2x moeten kijken. De eerste keer waren we zo moe dat we er geen touw aan vast konden knopen. Nadat we hem, uitgerust en met volledige focus, opnieuw hadden gekeken, waren we direct verkocht. Deze serie intrigeert, boeit, laat niet los en geeft stof tot nadenken. Want wat zou jij doen, als…? De serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973. De serie werd een succes, zodat een tweede seizoen niet kon uitblijven. Deze is inmiddels al begonnen. Onlangs is zelfs toegezegd dat er ook een derde seizoen gaat komen. Als je de serie eenmaal hebt gezien, begrijp je precies hoe dit komt.
Een pareltje, een toppertje, een absolute aanrader. Verkijk je dus niet op de hoeveelheid seizoenen, want de serie is gewoon hartstikke nieuw!

Waar gaat de serie over?

De serie speelt zich af in het fictieve Westworld, een technologisch geavanceerd Western-themapark, dat volledig wordt bevolkt door androïden die “Hosts” worden genoemd. Deze komen tegemoet aan de wensen van de zwaar betalende bezoekers die “Nieuwkomers” (of ook “Gasten”) worden genoemd. De Nieuwkomers kunnen doen wat ze willen in het park, zonder angst voor vergelding van de Hosts. Het park kent ongeveer tweeduizend verschillende hosts, die elk hun eigen verhaallijnen uitspelen.

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

Dexter

Aanbieder: 13th Street
Aantal seizoenen: 8
Het aantal seizoenen zegt waarschijnlijk genoeg. Al seen serie zo lang in de lucht wordt gehouden, kan het niet anders dan dat het een (bloederig) juweeltje is. En dat is het ook. Rob had deze serie al gezien, voordat we elkaar leerden kennen, dus ik had een flinke inhaalslag te maken. Dat heb ik echter met heel veel plezier gedaan. De ene na de andere aflevering heb ik verslonden. In één seizoen wordt een volledig verhaal verteld, er loopt echter wel een rode draad door alle seizoenen heen.
De serie is spannend en weet je op je stoel (of bank) te houden, net zo lang tot je alle 8 seizoenen hebt uitgekeken. Je wilt per sé weten hoe het afloopt en toch baal je aan het einde dat het is afgelopen, want dan val je ineens in een diep gat. En vraag je je af: ‘Is er leven na Dexter?’

Waar gaat de serie over?

Dexter volgt het leven van de forensisch onderzoeker Dexter Morgan (gespeeld door Michael C. Hall), werkzaam als bloedspatpatroononderzoeker bij de politie in Miami op de afdeling moordzaken. Dexter is daarnaast een seriemoordenaar. Om deze afwijking toch enigszins in goede banen te leiden, heeft hij van zijn adoptievader Harry geleerd om enkel degenen te vermoorden die het “verdienen”: andere moordenaars die hun straf ontlopen zijn. Dexter is voortdurend op zoek naar de balans tussen zijn drang en het leiden van een normaal leven, zijn adoptievader leerde hem namelijk als eerste regel om “nooit gepakt te worden”.

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

The 100

Aanbieder: Netflix
Aantal seizoenen: 5 (nu bezig)
In het begin heb ik even moeten wennen aan deze serie. Niet dat het niet spannend was, maar ik hou doorgaans niet van series waar de hoofdrollen door (bijna) alleen tieners worden gespeeld. Het geeft me het gevoel dat ouderen niet meer meetellen of zoiets, het is geen reële afspiegeling, zoiets. Uiteindelijk blijven de rollen niet beperkt tot tieners en wordt de serie er alleen maar beter op. Plotwendingen volgen elkaar rap op maar ook morele dilemma’s worden niet geweerd. Hoe ver gaat de mens om te overleven? Daardoor wil je steeds een nieuwe aflevering zien. Net zolang tot er niks meer is. Inmiddels zijn ze aan het 5e seizoen bezig en het feit dat er nog steeds nieuwe afleveringen bijkomen, zegt ook wel iets over de kwaliteit van de serie. Voorlopig is er dus heel wat te kijken.

Waar gaat de serie over?

De serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. De enige overlevenden zijn de circa 4000[2] inwoners van ruimtestations die rondcirkelen boven de Aarde. De ruimtestations hebben zich gebundeld tot een geheel: “De Ark”.De Ark bestaat uit ruimtestations die voorheen behoorden tot het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Japan, India, Rusland, Venezuela, Spanje, Brazilië en Oeganda. Hulpmiddelen zijn schaars en op elk misdrijf staat de doodstraf, tenzij de dader de leeftijd van achttien nog niet heeft bereikt. De Ark is echter stervende, doordat ze al een eeuw oud is raken steeds meer onderdelen beschadigd die nodig zijn om leven in de ruimte te kunnen voorzien. Als laatste wanhoopsdaad besluiten de machthebbers in de Ark om 100 jeugdige bewoners, veroordeeld voor wat op de vooroorlogse Aarde relatief kleine misdaden en misdrijven zouden zijn geweest, naar de Aarde te sturen om te testen of het aardoppervlak weer bewoonbaar is geworden.

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

Grimm

Aanbieder: Netflix
Aantal seizoenen: 6
Ik was direct verslaafd aan deze serie, maar Rob moest zich er even doorheen bijten. Daaar heeft hij volgens mij wel een seizoen voor nodig gehad, uiteindelijk was hij net zo was verslaafd als ik. Het grimewerk is fabelachtig. Wat een kunstwerken worden in de serie gemaakt en dan ook nog eens op een heel natuurlijke manier. De echte verhaallijn loopt door de hele serie heen, maar – vooral in het begin – kun je per aflevering kijken. Als je eenmaal er helemaal in zit, wil je echt wel weten hoe de rode verhaallijn zich verder gaat ontwikkelen.
We hebben genoten en we gebruiken sommige uitdrukkingen uit de serie nog steeds.

Waar gaat de serie over?

De serie gaat over een politierechercheur die tevens een zogenaamde grimm is, iemand die strijdt tegen allerhande mythische wezens. Die wezens zien eruit als doodgewone mensen, maar een grimm kan zien wat ze in werkelijkheid zijn. Ze zijn veelal geïnspireerd op de wezens die voorkomen in de sprookjes van de gebroeders Grimm.

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

Black Sails

Aanbieder: Netflix
Aantal seizoenen: 4
Als je van piratenfilms houdt, is dit een absolute aanrader! De verschillende rollen worden bijzonder geloofwaardig neergezet. Het verhaal is een combinatie van zowel fictie als historische gebeurtenissen en speelt zich af rondom het eiland Nassau. Komt de naam je bekend voor? Klopt. En dat maakt de serie nog interessanter. Het liefst had ik na het kijken, direct het vliegtuig genomen om de sfeer van het eiland live op te snuiven. Historie komt hier samen met fantasie. Je gaat van de piraten houden, ondanks hun gruwelijkheden. Omdat je ze leert begrijpen. En dat maakt de serie boeiend. En ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe goed sommige acteurs hun rol neerzetten. Dan zie je dat acteren echt een vak is.

Waar gaat de serie over?

Het verhaal speelt zich af in 1715. De piraterij in de Caraïben beleeft een gouden tijdperk. New Providence Island, een voormalige Britse kolonie, is nu een vrijhaven zonder God noch gebod, waar beruchte zeeroverskapiteins de scepter zwaaien. De meest gevreesde onder hen is Kapitein Flint. Maar de Britse Marine staat op het punt om terug te slaan en onder die omstandigheden leren we andere facetten van de bikkelharde piraat kennen. Gedreven door diepe, complexe en zelfs romantische motieven, bundelt Flint zijn krachten met de indrukwekkende Eleanor Guthrie, de dochter van de plaatselijke smokkelkoning die de buit van de piraten omzet in contanten. Samen smeden ze een plan om de ultieme prijs binnen te halen en het voortbestaan van hun levenswijze te verzekeren. Hun tegenstanders zijn echter niet van de minsten. Er zijn de rivaliserende kapiteins die Flint benijden om zijn macht. Er is de vader van Eleanor, die andere plannen heeft voor het eiland. En er is John Silver, een jonge zeeman die recent werd gemonsterd en continu probeert om zijn kapitein in het geheim de wind uit de zeilen te halen.

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

The Originals

Aanbieder: Netflix
Aantal seizoenen: 5 (nu bezig)
Deze serie heb ik alleen bekeken, omdat ik een zwak heb voor vampieren. Niet van die standaard dracula’s, maar mooie, geloofwaardige karakters. En die vind je deze serie. Ik ben er een beetje verslaafd aan geraakt sinds de boeken (en de film) van The Twilight Saga. Van deze reeks krijg ik geen genoeg. Ik blijf ervan genieten. Dus besloot ik deze serie een kans te geven. En daar kreeg ik geen spijt van. Joseph Morgen in de rol van Klaus Mikaelson is weergaloos en heerlijk om naar te kijken. Hij is hartstikke fout en toch… gaat je hart sneller van hem kloppen. Nou ja, mijn hart gaat sneller van hem kloppen, maar ja ik hou nou eenmaal van een beetje fout.
Als je nou echt een goede vampierenserie wil volgen, is dit echt een topper. Het feit dat er nog steeds nieuwe afleveringen voor de serie worden gemaakt, zegt misschien ook wel iets.,..

Waar gaat de serie over?

The Originals is een spin-off van The Vampire Diaries dat rond de Mikaelson-familie draait. De serie draait dus rond Klaus (Joseph Morgan), Elijah, (Daniel Gillies) en Rebekah (Claire Holt). De serie speelt zich af in New Orleans.

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

Hemlock Grove

Aanbieder: Netflix
Aantal seizoenen: 3
Dit is een serie waar je van moet houden. Ook hier staan weerwolven en vampieren centraal, maar op een volledige andere manier dan in The Originals. Met overigens een fantastische rol voor onze eigen Famke Janssen!! En wat doet ze het geweldig! Maar ook Bill Skarsgard en Landon Liboiron zetten zeer geloofwaardige rollen neer.
Het is behoorlijke bloederig, maar je ziet uiteindelijk zoveel bloed, dat het steeds minder lijkt op te vallen. De verhaallijn is echter boeiend en de plotwendingen fascinerend.
Misschien niet een serie voor het grote publiek maar voor de liefhebber is deze serie absoluut een mustsee.

Waar gaat de serie over?

Er gebeuren vreemde dingen in Hemlock Grove, een fictieve stad in Pennsylvania. Roman Godfrey, erfgenaam van de rijke familie Godfrey, raakt bevriend met de nieuwkomer van de stad, Peter Rumancek. Recente brute moorden in de stad hebben geruchten doen opwaaien, en de twee werken samen om licht te werpen op de zaak terwijl ze ook hun eigen duistere geheimen verbergen.

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

Once upon a time

Aanbieder: Netflix
Aantal seizoenen: 7
Wat heb ik heerlijk kunnen wegdromen bij deze serie. Als je van sprookjes houdt (en het liefst er ook nog in gelooft) dan is deze serie absoluut iets voor jou. Maar liefst 7 seizoenen kun je er van genieten en ik weet zeker dat je er geen genoeg van gaat krijgen. Wat baalde ik na de laatste aflevering! Ik had nog veel meer willen zien! Alles is mooi aan deze serie. Het verhaal, de geloofwaardigheid van de karakters, de kleding, de omgeving en vooral de magie. Je zou zo weer opnieuw in sprookjes gaan geloven. Wat een prachtige rollen voor ‘De boze koninging’ en ‘Repelsteeltje!’ Gaandeweg sluit je ook deze slechteriken in je hart…

Waar gaat de serie over?

Emma Swan krijgt op haar 28ste verjaardag bezoek van Henry Mills, de jongen die zij tien jaar terug opgaf voor adoptie. Ze brengt Henry veilig terug naar Storybrooke, een klein stadje in de Amerikaanse staat Maine. Daarna is ze van plan om weer terug te keren naar huis en door te gaan met haar eenzame leventje.
Vertrekken uit Storybrooke lijkt echter niet zo gemakkelijk te zijn. Als Emma Henry’s adoptiemoeder Regina Mills ontmoet, twijfelt ze eraan of Henry wel een fijn thuis heeft. Daarnaast lijkt het erop dat Henry’s fantasie op tilt is geslagen. Hij heeft van zijn lerares Mary Margaret Blanchard een sprookjesboek gekregen en hij is ervan overtuigd dat alle verhalen in het boek echt gebeurd zijn. In het boek staat onder meer het verhaal van de Evil Queen, die een vloek uitspreekt over the Enchanted Forest. De vloek brengt alle inwoners van het sprookjesland naar een land zonder magie, waar alleen de Evil Queen een gelukkig leven kan leiden. Volgens Henry is Regina eigenlijk deze kwaadaardige koningin.

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

En waar kijken jullie naar?

We hebben inmiddels heel wat series bekeken en deze 10 staken daar met kop en schouder bovenuit. Maar ik ben eigenlijk benieuwd naar jullie favoriete series! Want bovenstaande heb ik allemaal gezien, dus ik kijk weer uit naar nieuwe series die ons kunnen boeien. Ik hoor dus heel graag jullie tips!!

Extra info

Seniorenzender ONS behaalt hoge kijkcijfers in corona-tijd
Meer leuke kijktips
Zoetsappige kerstfilms. I love it!
Van engelen bestaan niet naar Love for the Campsite
Het leven is één groot feest!

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

De tien leukste series op dit moment – Welke serie moet je gewoon gezien hebben

Eén reactie:

  1. Ik wend me tot een vampier wanneer ik wil. Ik word een vampier vanwege hoe mensen me behandelen, deze wereld is een goddeloze wereld en niet eerlijk voor welk lichaam dan ook. bij de snack van mijn vinger dingen zijn gemaakt gebeurd. ben nu een machtige vrouw en niemand stap op mij zonder een verontschuldiging gaat vrijuit. Ik wend me tot de mens ook op elk moment dat ik wil. en ben een van de meest gevreesde vrouw in mijn land. Ik word een vampier door de hulp van mijn vriend die me in een vampierkoninkrijk introduceert door mij hun nummer te geven. als je een krachtige vampier wilt worden, neem dan contact op met het vampierkoninkrijk op hun e-mail worldofvampir@hotmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *