Een dagelijks portie positieve energie

Positieve energie

Wie kan er nou niet dagelijks een positieve energieboost gebruiken. Zoveel opbeurende berichten zijn er nou ook weer niet te lezen in de media. Integendeel zou ik haast zeggen. Het lijkt wel alsof er op dit moment nog maar weinig goed kan gaan. Acties volgen elkaar op en als ik de berichtjes op de verschillende social mediakanalen mag geloven, vinden we elkaar steeds minder leuk en aardig.

Twuffelen

Het eerste wat ik daarom doe als ik in de ochtend Twitter opstart, is het allerliefste knuffeligste dierengifje opzoeken en deze met een “Goedemorgen-wens” de wereld in strooien. Dan neem ik een half uur (tot een uur) de tijd om te reageren op de binnen druppelende reacties. Daarna moet ik aan het werk en houdt het op.

Ieder mens kan wel eens een knuffel gebruiken of een hart onder de riem. Het gezegde “Ieder huisje heeft z’n kruisje” is niet voor niets een cliché. Dat is een cliché geworden omdat iedereen met regelmaat iets voor z’n kiezen krijgt. Dan is het fijn als iemand je laat weten dat je niet alleen bent. In welke vorm dan ook.

Leuke opstekertjes

Dit pakket van uitgeverij Snor, zit vol leuke opstekertjes! Echt supertof dat hieraan wordt gedacht en wat ziet alles er vrolijk en leuk uit! Van dit pakket werd ik direct blij toen ik het uitpakte, vooral omdat ik weet dat ik juist met dit pakket weer heel veel andere mensen blij kan maken!

En nu wil jij natuurlijk weten wat er in dat pakket zat…

Positieve energie

Good luck pass

Een stapeltje kaarten met prachtige, kleurrijke illustraties van Sue Doeksen. Er zitten er 50 in het doosje. Kaartjes om uit te delen aan mensen die een beetje geluk kunnen gebruiken. Een perfecte kleine talisman voor in je portemonnee, in je rugzak als je op reis gaat, aan een boeket bloemen… spread the luck!

Steek een paar kaartjes bij je, zodat je ze op ieder moment van de dag als opsteker kunt gebruiken bij iemand die het nodig heeft. Op de kaartjes is ruimte voor je eigen naam en de naam van de ontvanger. De rest van het kaartje spreekt voor zich. Prachtig toch om op het keyboard van je collega achter te laten, of aan die verdrietige oude man in de tram te geven of in de brievenbus van je buuv’.

Kaartjes om met liefde en aandacht te strooien… Vijftig keer, dan is het doosje leeg. Maar dan koop je gewoon weer een nieuwe!

Specificaties Goog luck pass

Naam/titelGood luck pass
UitgeverijSnor
Auteur
IllustratorSue Doeksen
Prijs7,99 euro
ISBN9789463140812
Bestel directBol.com
Positieve energie

Totdat het voorbij is

Tommy Wieringa wordt voor de tweede keer vader. Het valt me op dat we uit hetzelfde geboortejaar stammen, 1967. Grappig. Heeft natuurlijk niks met de inhoud te maken, maar vond het toch grappig te zien. Wat er wel toe doet, is natuurlijk de inhoud van dit boekje, want dat is gewoon hartstikke leuk!
Het is geen dik boek en het het leest ook nog eens hartstikke snel weg. Hap, slik, weg. Zoiets. Maar wel een leuke “slik”. Maar oordeel graag zelf.

Tommy Wieringa is vaste columnist bij NRC Handelsblad. Hij brak in 2005 door met zijn roman Joe Speedboot. Voor deze uitgave koos hij de mooiste verhalen over zijn kinderen, een bron van onmetelijke liefde. Het is dus zeker niet het eerste boekje dat hij schrijft, dus als je de smaak te pakken hebt, ga je gewoon door met één van zijn andere titels!

Specificaties Totdat het voorbij is

Naam/titelGood lucht pass
UitgeverijDe Bezige Bij
AuteurTommy Wieringa
Illustrator
Prijs12,99 euro
ISBN9789403132907
Bestel directBol.com
Positieve energie

Snorgids voor…

Er is een snorgids voor mannen van 50 plus en een snorgids voor vrouwen van 50 plus. Dat zit dus wel snor! Maar wat zijn het? Het zijn twee hartstikke leuke boekjes voor iedereen die de 50 gaat passeren,dus Abraham gaat zien of Sarah.
De tijd dat je oud was op je vijftigste is natuurlijk al lang niet meer. Met je vijftig jaar sta je nog volop in het leven. Vraag het maar aan de politiek, die willen immers nog lang niet dat je stopt met werken. Zoveel vertrouwen hebben ze in je vitaliteit!

Met je vijftig jaar geniet je met volle teugen van het leven, vooral omdat je inmiddels de leeftijd hebt bereikt waarop je je geen donder meer aantrekt van wat anderen vinden. Want dat is volstrekt onbelangrijk. Het gaat er om wat jij zelf vindt.

Dit boek gaat over hoe leuk het is om 50 te zijn. Met interviews, nieuws en inzichten over ‘de beste tijd van je leven’. Een exemplaar voor mannen en een exemplaar voor vrouwen.

Naam/titelSnorgids voor mannen van 50+
UitgeverijSnor
AuteurHenny de Vos
IllustratorSue Doeksen
Prijs9,99 euro
ISBN9789079961689
Bestel directBol.com
Naam/titelSnorgids voor vrouwen van 50+
UitgeverijSnor
AuteurRietje Krijnen
IllustratorSue Doeksen
Prijs9,99 euro
ISBN9789079961689
Bestel directBol.com
Positieve energie

Cheerful Birthday Calender

Als je nou echt attent wil zijn, vergeet je natuurlijk niet iemand zijn verjaardag. Ik wel. Ik doe dat zelfs aan de lopende band. Niet omdat ik zo’n cold hard bitch ben, maar omdat ik gewoon hartstikke onattent ben, het megadruk heb en géén verjaardagskalender op de WC heb hangen. Ik zie dus tijdens de dagelijkse boodschappen niet wie er jarig is, zodat ik nog snel even een kaartje kan sturen of minstens een appje.
De kans is groot dat je van mij gewoon niks hoort… Vat dat vooral niet persoonlijk op.

Ben jij ook zo’n waardeloze prul die alle verjaardagen vergeet? Dan kan deze vrolijk gekleurde verjaardagskalender daar verandering in brengen. Dat zou wat zijn. Het vervelende is dat ik van niemand (op de naaste familie na) de verjaardagen weet, dus eer die kalender compleet is… Nou ja, ik zeg maar niks. Vandaag wordt hij in ieder geval bij ons in de WC gehangen. Vul gerust zelf je naam in, je hebt toch niet heel veel anders te doen als je daar zit. Wel netjes schrijven graag.

Naam/titelCheerful birthday calender
UitgeverijSnor
Auteur
IllustratorSue Doeksen
Prijs14,99 euro
ISBN9789463140805
Bestel directBol.com
Positieve energie

Cheerful Cards

Als je nou toch aan de slag bent gegaan om je ‘attentheid’ te vergroten? Dan mogen deze kaarten natuurlijk niet ontbreken. Een doos met 20 vrolijke maar tevens neutrale kaarten. Je kunt ze gebruiken om iemand te feliciteren, beterschap te wensen, een hart onder de riem te steken of gewoon omdat het altijd leuk is om een kaartje te krijgen.

In de doos zitten 20 dubbele kaarten met 10 verschillende ontwerpen. Je hoeft ook niet naar een passende envelop te zoeken, want die zitten ook gewoon in de doos. Je hebt alleen nog maar een postzegel nodig. Met deze kaarten kunnen we de wereld een ietsjepietsje mooier maken. Want iedereen vindt het fijn om een kaartje te ontvangen!

Naam/titelCheerful cards
UitgeverijSnor
Auteur
IllustratorSue Doeksen
Prijs19,99 euro
ISBN9789463140768
Bestel directBol.com
Liefs Marion

Meer informatie

Michael Jackson, de complete geïllustreerde biografie
69 Secrets: opwindend ongemakkelijk
Zoetsappige kerstfilms. I love it!
Kerstpakketten, wat leuk!
Food en route
The Green food bible
Meer boekbesprekingen

Bronvermelding

Tekst en fotografie: Marion Middendorp

Een dagelijks portie positieve energie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *