Over liefde, leeftijd en vooroordelen

over liefde leeftijd en vooroordelen

Wat is Nederland toch een gek land, of in ieder geval een flink aantal mensen die er wonen vind ik een tikkeltje vreemd. Vol verbazing heb ik afgelopen dagen naar de berichten op Social media gekeken. En dan met name alle – veelal afkeurende, denigrerende en vooral beledigende – berichten aan het adres van Bridget Maasland en André Hazes Junior. What the Fock! Blijkbaar vinden heel wat mensen daar wat van en veelal is dat niet positief.

Vooral dat leeftijdsverschil lijkt nogal een doorn in het oog. Eerlijk gezegd vind ik er helemaal niks van. Want zij is 45 en hij is 25 jaar. Allebei dik volwassen dus. Dat betekent dat wat zij met elkaar wel of niet doen, ons absoluut geen ene donder aan gaat.

Ik ben van de BDSM, pardon?

Diep te beledigen

Maar blijkbaar vinden veel mensen het nodig om één van de twee (meestal Bridget) diep te beledigen met uitspraken en “lachwekkende” illustraties. Zo zag ik bijvoorbeeld een spotprent voorbij komen waarbij Bridget achter de kinderwagen loopt, met André als baby in de kinderwagen. Tja. Word je hier nou echt blij en trots van als je dit plaatst?
Het is best triest dat er massaal op deze manier wordt gereageerd en het staat in schril contrast met de hype rondom genderneutraliteit. Aan de ene kant vinden we dat alles moet kunnen en dat we rekening moeten houden met de gevoeligheden van de minderheid (prima hoor, mits ik maar niet naar een gemeenschappelijk openbaar toilet hoef te gaan) en aan de andere kant is het blijkbaar volledig getolereerd andere mensen zwaar te kwetsen en te beledigen.

Help, ik ben verliefd op een dertiger
Genderneutraliteit, lesbo’s en homo’s. Wat is nog normaal?

over liefde leeftijd en vooroordelen

Jaloezie en afgunst

Is het jaloezie? Is het afgunst? Willen we zelf zo’n fris, groen blaadje? Of is er een andere reden waardoor dit nieuws zo’n grote groep mensen raakt (en niet het beste in ze naar boven haalt).
Als ik naar mezelf kijk, zou ik er niet aan moeten denken. Ik vind het heerlijk dat mijn partner zo’n beetje van mijn leeftijd is (hij is ruim 2 jaar jonger). We delen dezelfde historie en dat is fijn. Je begrijpt dingen daardoor makkelijker, je zingt mee met dezelfde nummers en deelt herinneringen aan dezelfde ontwikkelingen. Ik vind dat fijn, dat schept een band en voelt op een of andere manier veilig en vertrouwd. Daarnaast moet ik er niet aan denken dat ik een partner met zoveel leeftijdsverschil tevreden zou moeten zien te houden. Ik zou me altijd tekort voelen schieten en daardoor op mijn tenen gaan lopen en niet gelukkig zijn.

Kneuterig en knus

Ik vind het juist heel kneuterig knus als we samen ’s avonds op de bank uitpuffen, te moe om nog iets te doen na een lange werkdag. En ik vind het heerlijk om “oude dingen uit de sloot te halen”. Zo deden we deze week nog in bed een wedstrijdje “Wie weet de meeste nummers van Doe Maar te zingen”. Het eindigde in een enorme slappe-lach-bui, inclusief tranen over de wangen. We deden echter voor elkaar niet onder. Heerlijk toch?

Seksspeeltjes, hoeveel heb jij er?

over liefde leeftijd en vooroordelen

Leven en laten leven

Maar Bridget denkt daar blijkbaar heel anders over en ook dat is prima. Laat ze lekker, ze doen niemand kwaad en André houdt blijkbaar van wat oudere dames. Monique was ook een flink stuk ouder. Ieder zijn voorkeur en het zou prettig zijn als ze samen rustig kunnen ontdekken of ze voor elkaar lange-termijn-relatiemateriaal zijn, of dat het gewoon een kortstondig spannend avontuur is.

Ik heb Bridget altijd een prachtige stoere meid gevonden en dat blijf ik ook vinden. Ook als er nog tientallen Andrés volgen. Het is immers haar leven en zij mag hiermee doen, wat zij wil. Ik hoop echter voor haar dat ze ooit haar rust en geluk gaat vinden, net zoals ik jaren geleden heb gevonden. Want dat voelt zo heerlijk en iedere dag voel ik me nog steeds gelukkig ’s ochtends door hem wakker gekust te worden en ’s avonds in zijn armen weer in slaap te vallen. Zonder me zorgen te hoeven maken of mijn buik wel strak genoeg is, hij geen grappig bedoelde opmerkingen maakt over mijn steunkousen en of mijn hoofd niet teveel in de kreukels ligt…

Ik sluit graag af met de woorden van André Hazes Jr. Leef! En vooral: Laat leven!

Leef!

Meer informatie

Ben jij soms je partner ook even zat?
De publieke schandpaal (en gezichtsbedrog)
Ik ben van de BDSM, pardon?
Genderneutraliteit, lesbo’s en homo’s. Wat is nog normaal?
Trouwperikelen boven de 50, waarom niet!
Seksspeeltjes, hoeveel heb jij er?
Over steunkousen en steunzolen
Oudere moeders vechten tegen vooroordelen
Domme dozen gedoe
Welkom in de parenclub
Help, ik ben verliefd op een dertiger
Daten voor 50 plussers
Seks na je 50e
Liefde, na je 50e

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

over liefde leeftijd en vooroordelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *