Wolfs muze

Wolfs muze

Verboden liefde
Toen ik het boek begon te lezen kon ik niet gelijk enthousiast zijn. Toch ben ik door gaan lezen omdat er toch iets was wat mij daartoe verleidde. Misschien was het de titel die mij uitdaagde of wellicht waren het toch de woorden die ik las.

Onmogelijke liefde

Het boek gaat over een verboden liefde. Het beschrijft de liefde en de passie tussen twee mensen die niet echt bij elkaar kunnen zijn. Omstandigheden als kinderen, omgeving en de druk vanuit de media zorgen ervoor dat de geliefden niet openlijk voor elkaar kunnen kiezen. De liefde wordt ook nog eens extra moeilijk gemaakt door haar agressieve echtgenoot die haar op alle vlakken controleert. Toch lijken vrouw en dichter hierin een weg te vinden.

Bepaalde termen

Het boek is niet voor iedereen geschikt aangezien er regelmatig – en vaak ook nog eens onverwachts – vrijelijk wordt omgegaan met bepaalde termen, zoals plas- en poepseks. In eerste instantie ben ik verbaasd, omdat dit voor mijn gevoel niet past in het verhaal. Pas later krijg ik het idee dat hier misschien bewust voor is gekozen om de druk en mening vanuit de kerkelijke gemeenschap te onderstrepen. Zoiets als: ‘Een oordeel is er sowieso, dus waarom niet terecht.’

Wolfs muze

Zwoele zomeravond

Minpuntje vond ik dat de dichter wolf wordt genoemd. Aan die naam mankeert niets maar het irriteerde mij dat het niet met een hoofdletter is geschreven. Het is tenslotte een naam. Het is mij ook niet volledig duidelijk waarom hiervoor is gekozen.
Het is geen zwaar boek om te lezen. Halverwege het boek begon ik pas echt in het verhaal te komen, en las ik het daarna bijna in één adem uit. Of het een happy end heeft laat ik even in het midden. Dat moet je natuurlijk gewoon zelf gaan ontdekken.

Wolfs muze

Specificaties Wolfs muze

TitelWolfs muze
UitgeverijElikser BV Uitgeverij
AuteurLyda Westerink
Illustrator
Aantal pagina’s193
Prijs17,50 euro
ISBN9789463650748
Bestel directBol.com

Meer informatie

Meer leuke hebbedingen
Leuke boekbesprekingen

Bronvermelding

Tekst: Karin de Vroedt
Fotografie: Marion Middendorp

Wolfs muze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *