Michael Jackson – De complete geïllustreerde biografie

Michael Jackson – De complete geïllustreerde biografie

Michael Jackson, wie van onze generatie kent hem nou niet? We zijn allemaal opgegroeid met de muziek van hem. Hij behoorde tot de grootste en daar zijn er niet zoveel van. Hij had maar liefst 13 nummer één hits in Amerika, 13 Grammy’s en de titel van het bestverkochte album ter wereld voor Thriller. Wat er daarna ook allemaal is gebeurd en wat er ook over hem wordt gezegd, Michael Jackson blijft de enige echte King of pop. Die titel valt hem niet te ontnemen.

Michael Jackson

De kans is groot dat ook jij een tijdje terug de documentaire hebt gezien, waarbij twee mannen vertelden over hun tijd als kleine jongen op Neverland en de beschuldigingen van seksueel misbruik. Het is bijna onmogelijk aan Michael Jackson te denken, zonder dit beeld erbij te krijgen. Maar wat daar precies is gebeurd, behoudens alle betrokkenen, kan niemand weten. We kunnen slechts gissen en aan Michael kunnen we het inmiddels niet meer vragen.

Michael Jackson – De complete geïllustreerde biografie

Hetze

Na de uitzending ontstond er een soort van hetze, waarbij standbeelden van Michael Jackson werden verwijderd. Alsof zijn muziek er ineens niet meer toe deed. Dat hij een steekje los had of op z’n minst mentaal was beschadigd, is wel duidelijk. Zijn neus viel niet voor niets zo nu en dan van zijn gezicht en zo zijn er wel meer gekke fratsen over hem te vertellen. Maar het blijft een feit dat zijn muziek stond als een huis en zijn dansmoves anderen inspireerden. Ondanks dat hij een omstreden figuur is, is hij ongetwijfeld één van de grootste en meest invloedrijksten artiesten aller tijden. Dat valt gewoon niet te ontkennen.

Michael Jackson – De complete geïllustreerde biografie

The Jackson 5

Sinds The Jackson 5 stak zijn talent er al met kop en schouder bovenuit. En toen hij in de jaren tachtig aan zijn solocarrière begon, was zijn succes niet meer te stoppen. Alle hoogtepunten kun je terugvinden in dit prachtig rijk geïllustreerde boek. Aan de hand van archieffoto’s, inzichtelijke commentaren en anekdotes van mensen die hem het best kenden, beschrijft dit boek boek de fascinerende carrière van Michael Jackson.

Niet alleen kom je alles te weten over het leven van deze legende, je ontdekt ook hoe zijn grootste nummers werden geschreven. Van Got To Be There tot en met Invincible, elk album wordt hit voor hit uit de doeken gedaan. Gun jezelf een blik achter de schermen van Jacksons monumentale performances en videoclips en ontdek zijn blijvende invloed op muziek, dans en mode.

Michael Jackson – De complete geïllustreerde biografie

Muziekliefhebber

Eigenlijk is dit een boek die niet mag ontbreken in je verzameling, tenminste niet als je een muziekliefhebber bent. Deze man heeft zoveel voor de muziek betekent. Ik wil niet zeggen dat hij daar alle vermeende gebeurtenissen mee goed kan maken, maar ik probeer dat los van elkaar te zien. Ook omdat ik er niet bij ben geweest, ik weet niet wat daar is gebeurd. Ik vind het ook gek dat je als moeder je minderjarige zoon achterlaat en die bij een vreemde volwassene laat logeren. Of hij nou Michael Jackson heet of Jan Klaassen. Dat is gek, dat doe je niet. Lijkt mij. Maar misschien is dat ook wel veelzeggend over zijn succes. Iedereen wilde blijkbaar in zijn nabijheid verkeren. No matter what.

Wat je ook van hem vindt, het boek is prachtig en staat vol grote foto’s. Een prachtig naslagwerk van een groot artiest… The king of pop.

Michael Jackson – De complete geïllustreerde biografie

Specificaties Michael Jackson – De complete geïllustreerde biografie

NaamMichael Jackson – De complete geïllustreerde biografie
MerkDeltas
Prijs39,95 euro
AuteurChris Roberts
Aantal pagina’s256
ISBN9789044755077
Bestel directBol.com
Liefs Marion

Meer informatie

Meer boekbesprekingen
69 Secrets: opwindend ongemakkelijk
Lonely Planet’s gids voor reisfotografie
Geef Alzheimer geen kans
Wat eten we vandaag?
Droomtuinen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

#spon Met dank aan Uitgeverij Deltas.

Michael Jackson – De complete geïllustreerde biografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *