The Green food bible

The Green food bible

Iedere dag probeer ik een gezonde maaltijd op tafel te zeggen. Ik zeg eerlijk dat mij dit niet altijd lukt. Er zijn altijd dagen dat ik aan het einde van dag toch niet voldoende tijd heb en kies voor een snelle (vaak ongezonde) maaltijd. Over het algemeen echter, staat hier dagelijks een gezonde maaltijd op tafel. Voor mij houdt dit in dat de maaltijd is gemaakt met veel verse groente, kleine hoeveel koolhydraten, rundvlees/kip of vis en op smaak gebracht met verse kruiden. Ik hoef niet iedere dag vlees of vis te eten, daar kan ook makkelijk een vegetarische maaltijd tussen zitten. Het enige wat ik liever niet oversla, is de verse groente.

Wekelijkse soep

Eén keer in de week maak ik doorgaans een grote pan met soep. Dit kan van alles zijn: broccolisoep, courgettesoep, bloemkoolsoep, komkommersnoep, snijbonensoep, bietensoep, het maakt niet uit. Ik maak van alles soep. Lekker (en makkelijk) voor de lunch! Het voordeel is, dat je gelijk een behoorlijk portie groente voor de dag al binnen hebt. Ook als je weinig tijd hebt, is een kop soep opwarmen echt wel mogelijk.

The Green food bible

Zonder eiwitten

Natuurlijk hoef je geen vlees, kip of vis te eten. Plantaardige voeding is hartstikke gezond. Als ik echter alleen vegetarische maaltijden zou bereiden, zouden de mannen hier waarschijnlijk toch gaan morren. Vooral de jongste zal gaan protesteren. Maar noodzakelijk is vlees, kip of vis natuurlijk niet.

The Green food bible

Is The Green food bible een kookboek? Ja, het is óók een kookboek. Maar als ik dit boek zou omschrijven als ‘kookboek’ doe ik het toch echt wel tekort. Het is veel meer dan een kookboek, het is een soort voedingsbijbel. Prima titel dus. Want naast heel lekkere en vooral gezonde recepten, is de zo’n beetje de helft van dit boek gevuld met informatie over gezonde voeding. Waarom hebben we koolhydraten nodig? Waarom zijn vezels zo belangrijk? Wat doet vet in ons lichaam en wat moeten we nou toch met zuivelproducten?

Wat is het voor mij?

Voor mij is dit boek vooral een informatieve inspiratiebron, vol tips en weetjes die kunnen bijdragen aan een gezonde voeding. Niet zomaar een lulverhaal, maar goed onderbouwde informatie, soms aangevuld met wetenschappelijk uitleg over de impact van voeding. Daarnaast staat er echt heel lekkere recepten in dit boek, waar geen dier voor geslacht heeft hoeven worden. Maar liefst meer dan 50 recepten.

The Green food bible
The Green food bible

Specificaties The Green food bible

TitelThe Green food bible
UitgeverijUitgeverij Lannoo
AuteurLaura Canjels en Mylena Natanni
IllustratorAnn de Koker
Aantal pagina’s192
Prijs25,00 euro
ISBN9789401453257
Bestel directBol.com

Meer informatie

Meer leuke hebbedingen
Wat eten we vandaag?
Gezonde voeding
69 Secrets: opwindend ongemakkelijk
Leuke boekbesprekingen
Kraakbeen zorgt voor je lichaam

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

The Green food bible

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *