Food en route

Food en route

Ik ben dol op picknicken! Al heel mijn leven. Niet zo gek dus, dat mijn tweede date met Rob een picknick was. Eigenlijk eet ik – als het mooi weer is – het liefste altijd buiten, maar het komt er gewoon niet zo vaak van. Drukte en hectiek zorgen ervoor dat je vaak in vaste patronen de dingen doet, eigenlijk zonder erbij na te denken. Zou ik dat namelijk wel doen, zou ik het eten – in plaats van op de eettafel zetten – in bakjes doen, in een fietstas stoppen en de rest van mijn gezin uitnodigen achter mij aan te fietsen. Hoe heerlijk is dat dan. Nou ja, als het droog is natuurlijk. Want picknicken in de regen is een tikkeltje sneu.

Wat eten we vandaag?

Food en route

Als deze picknicklover de cover van dit boek leest: ‘Alles voor een droom picknick’, is het niet zo gek dat het boek direct mijn aandacht heeft. Nog voor ik het boek heb opengeslagen fiets ik in gedachte al door het groene landschap met een goed gevulde picknickmand op mijn bagagedrager. Mijn haar wapperend in de wind, de zon hoog aan de hemel. Okay, ik romantiseer, maar zoiets dus.
In dit boekje staan maar liefst 40 meeneemrecepten! Daar wordt volgens mij iedereen vrolijk en picknickerig van. Voorin het boekje staat trouwens nog een handige checklist. Want wat neem je allemaal mee op een picknick? Het zal je nog verbazen wat er allemaal bij kan komen kijken. Stuk voor stuk goede tips hoor, maar zelf neem ik het liefst zo min mogelijk mee. Hoef je ook niet zo onnodig veel te zeulen. De mooiste picknickplekjes liggen immers meestal niet pal naast de weg.

Food en route

Strandrecepten

Voor iemand die in een kustplaats woont (Den Haag) eet ik verbazingwekkend weinig op het strand. Als ik een picknickplek kies, kies ik toch meestal iets groens en niet iets zanderigs. Ik denk dat dit ook gelijk hetgeen is wat mij tegenhoudt, het zand. Eten en zand vind ik persoonlijk niet zo’n fijne combinatie. Vooral niet tussen mijn tanden. Maar wie weet gaat dit veranderen, want in dit boekje staan een aantal recepten die prima te doen zijn voor het strand. En eigenlijk is het strand een prachtige plek om te eten! Vooral tijdens een prachtige zomeravond, wanneer je de zon in de zee ziet zakken…
PS: De perfecte strandrecepten smaken trouwens ook heerlijk in het bos. Of aan de eettafel in je woonkamer.

Uitnodigend

Ik word voornamelijk vrolijk van dit boekje omdat het vol heerlijke recepten staat. Het een na het andere recept lijkt mij te roepen en uit te nodigen om te maken. Ik krijg er nu al honger van. Zeker weten dat ik met dit boek aan de slag ga! Eet smakelijk alvast en ik wens jullie allemaal een geweldige picknick! Wedden dat dit naar meer gaat smaken? We komen elkaar vast ergens in het bos of duin tegen met een mand vol heerlijke gerechten.

Food en route

Specificaties Food en route

TitelFood en route
UitgeverijUitgeverij Snor
AuteurMadame Charlotte
Illustrator
Aantal pagina’s133
Prijs18,99 euro
ISBN9789463140393
Bestel directBol.com

Meer informatie

Meer leuke hebbedingen
Wat eten we vandaag?
69 Secrets: opwindend ongemakkelijk
Leuke boekbesprekingen
Winactie: Maak kans op het boek Food en route

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Food en route

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *