De wereld van 50 plus

Ria

In de wereld van 50 plus valt heel wat te beleven. Nee het gaat niet over kaas. Alhoewel dat ook wel een goed idee zou zijn, want dan zou bij het verzamelen van informatie eindelijk duidelijk worden wat nu 50 plus kaas inhoudt. Nu kijk ik gewoon of de kaas mij toelacht. En dan werp ik zachtjes de kaas met een glimlach mijn winkelwagentje in. Mits ik kaas op mijn boodschappenlijstje heb staan. Als het te lezen is. En daar slaat de titel op.

Leesbril

De wereld van 50 plus, waar je als je eenmaal aan de leesbril begint, je verloren bent. Althans je kunt je verloren voelen, bijvoorbeeld in de supermarkt. Je maakt een boodschappenlijstje, gaat naar de winkel en je loopt naar binnen. In de winkel vraag je je nog even af of je de lijst niet bent vergeten. Een blik in je portemonnee laat gelukkig de lijst zien. Je trippelt door de winkel, lijstje in je hand. Even spieken wat er allemaal nodig is. En daar sta je dan. Je knippert met je ogen. Zitten de lenzen wel goed? Knipper, knipper. Ja die zitten wel goed. Hulpeloos kijk je in het rond. En nu dan? Het makkelijkste zou zijn om gewoon naar de auto te lopen en een leesbril uit je tas te halen. Maar ja dat is te makkelijk en eigenlijk denk je daar dan weer niet aan. Zo goed en zo kwaad ren je door de winkel. Van hot naar her om vooral maar niks te vergeten.

Eenmaal thuis met een leesbril op je neus en een blik op je lijstje, kom je er achter dat je toch een aantal dingen vergeten bent. Damn! Kun je nog een keer.

Top 5 50-plus kwaaltjes

Minder zicht

Op een bepaalde leeftijd wordt het zicht wat minder. En is alles niet meer zo goed te lezen, vooral als je armen te kort worden. De leesbril is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Nee, we gaan er niet meer over straat. Vooral niet. Van die soort van strenge blikken die je krijgt als iemand met een leesbril over straat loopt, kijkend over de rand van de leesbril. Een beetje terug naar school idee krijg ik dan.

Ria

Nooit genoeg brillen

Leesbrillen kun je nooit genoeg hebben. Ik heb er een stuk of zes. Begonnen met plus 0,5 en nu zit deze (bijna) 50 plusser op plus 2,0. Ik wou dat ik er nooit aan begonnen was maar ja kippig als dat ik ben, heb ik toch echt een leesbril nodig. Ook ben ik ze regelmatig kwijt, of ik zoek mijn bril terwijl hij op mijn hoofd staat… Vergeetachtigheid, zou dat ook bij 50 plus horen?

Extra info

Persoonlijke blogs
Meer blogs van Ria
Top 5 50-plus kwaaltjes

Bronvermelding

Tekst: Ria

Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *