Mijn lak crisis

Ria

Een paar weken geleden had ik ineens zo’n moment waarop ik mijn nagels wilde lakken. Doe ik wel eens vaker, bijvoorbeeld als ik naar de sauna ga en dan voornamelijk mijn teennagels. Ik lak mijn tenen dan in een opvallend kleurtje om de aandacht een beetje af te leiden van de rest. Ik heb dan alleen niet het geduld het heel netjes te doen. Eigenlijk deed ik het meer met de Franse slag. Als ik dan mijn ogen een beetje dichtkneep, leek het nog wat. Inmiddels zit ik in de fase waarbij ik het toch wat belangrijker ga vinden en eigenlijk van mening ben dat het een tikkeltje netter zou moeten kunnen. De kliederperiode voorbij, zeg maar.

Eigenlijk werd ik hierdoor aangespoord toen ik een foto van mijn gelakte teennagels op sociale media had gezet en ik commentaar kreeg over de netheid van de lak. Stiekem moest ik ze natuurlijk wel gelijk geven…

Removeren

Deze week wilde ik mijn leven beteren en om er meer handigheid in te krijgen besloot ik iedere avond mijn tenen opnieuw te lakken. Om bedrijfsblindheid te voorkomen, steeds met een ander kleurtje. Dus na het eten, fles remover, watjes en nagellak bij de hand en verven maar. Het maakte mijn kat nieuwsgierig, dus die kwam regelmatig even poolshoogte nemen. Het lijkt dan net alsof hij mij met een bepaalde blik aankijkt. Misschien heeft hij mijn vergissing nog steeds niet vergeven. In het eerste half jaar dat ik mijn kat had dacht ik namelijk dat hij een meisje was. Ik riep de hele dag: “Prinsesje, poppetje en moppie.” Dat heb ik volgehouden tot mijn bezoek aan de dierenarts, waar ik een afspraak had gemaakt voor sterilisatie… De hilariteit in de volle wachtkamer bij de dierenarts hoef ik vast niet verder toe te lichten.

Mijn lak crisis

Binnen de lijntjes

Maar terug naar de nagellak. Eigenlijk was ik vroeger al niet zo goed in ‘binnen de lijntjes kleuren’. Het maakt een soort dwarsheid in mij los. Ik wilde dan juist buiten de lijntjes gaan kleuren. Gewoon daarom. Als ik naar mijn teennagels kijk is dat gevoel van buiten de lijntjes willen kleuren, misschien nooit meer goed gekomen. Ik heb inmiddels verschillende technieken geprobeerd: lenzen in, leesbril op. Lenzen uit, bril op. Bril af. Het resultaat blijft echter ongewijzigd. Hoewel zonder lenzen of bril, het vanaf een afstandje best een redelijk resultaat geeft…

Misschien moet ik gewoon geen foto’s meer posten op social media. Althans niet meer van mijn teennagels. Is dat probleem ook weer opgelost.

Extra info

Persoonlijke blogs
Meer blogs van Ria

Bronvermelding

Tekst: Ria

Mijn lak crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *