Welke gordijnen passen bij mijn interieur?

Welke gordijnen passen bij mijn interieur?

Gordijnen zijn er in alle soorten en maten. Neem bijvoorbeeld vouwgordijnen, shutters, rolgordijnen of traditionele stoffen gordijnen. Het kan best lastig zijn om de juiste gordijnen bij jouw interieurstijl te vinden. Gordijnen zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Ze creëren sfeer en zorgen ervoor dat je woonkamer, keuken of slaapkamer er aangekleed uitziet. We helpen je graag een handje op weg: welke gordijnen zijn er allemaal en welke passen bij jou? Je leest het hier!

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn al sinds lange tijd een absolute trend op het gebied van raambekleding. Je hebt de keuze uit diverse stoffen en kleuren. In natuurlijke tinten zoals crème en lichtbruin komen vouwgordijnen erg goed tot hun recht in een landelijk interieur. Ook in de industriële interieurstijl kunnen vouwgordijnen echter goed worden toegepast. Kies dan wel voor een wat zwaardere stof en een donkere tint.

Welke gordijnen passen bij mijn interieur?

Jaloezieën

Jaloezieën zijn mooi, veelzijdig en passen goed in een wat strakker interieur. In de industriële interieurstijl doen jaloezieën het altijd goed, bijvoorbeeld in het antraciet of zwart. Ook in een Scandinavisch interieur komt deze raambekleding echter goed tot z’n recht. Kies dan bijvoorbeeld voor houten jaloezieën of ga voor de kleur lichtgrijs of zelfs wit. Laat de jaloezieën op maat maken voor jouw raam en geniet van buitenlicht of juist de nodige privacy op momenten dat jij dat wilt.

Kant-en-klare gordijnen

Ook kant-en-klare gordijnen behoren natuurlijk tot de opties. Hierbij kun je denken aan vitrages met overgordijnen. Deze stoffen gordijnen zien we vaak terug in de wat klassiekere interieurstijlen. Vooral fluwelen gordijnen misstaan absoluut niet in een klassiek interieur. Ook in de moderne of gemengde interieurstijlen kunnen stoffen gordijnen worden toegepast. Kies dan voor wat lichtere stoffen en neutrale kleuren als wit, crème, grijs of lichtbruin.

Welke gordijnen passen bij mijn interieur?

Rolgordijnen

Ook rolgordijnen zijn nogal veelzijdig. Natuurlijk passen dit soort gordijnen niet zo mooi bij een klassiek en romantisch interieur, maar in een moderne of industriële woonkamer kunnen ze prima worden toegepast. Ook bij een landelijke stijl kunnen rolgordijnen worden gebruikt, mits in een mooie, warme kleur. Ga dan niet voor de goedkoopste varianten, maar kies voor kwaliteitsmaterialen en een fraaie afwerking.

Plisségordijnen

Ook plisségordijnen zijn ongekend populair. Deze gordijnen gaan goed samen met alle strakke en moderne interieurs. Ook binnen de industriële woonstijl zien we dit soort gordijnen vaak terug. Je bepaalt zelf de lichtinval in huis: door de plooien trek je de gordijnen gemakkelijk omhoog en omlaag.

Kwaliteit en een mooie afwerking

Heb je de ultieme gordijnen voor jouw huis gevonden? Koop deze dan altijd bij een betrouwbaar adres. Online gordijnen kopen is tegenwoordig snel, eenvoudig en veilig. Ook zijn ze vaak voordeliger dan in een fysieke winkel. Ga wel altijd voor kwaliteit: de allergoedkoopste gordijnen zijn immers niet altijd even mooi. Daarnaast is raambekleding geen aankoop die je om de paar maanden doet, dus kun je beter investeren in kwaliteit en een mooie, professionele afwerking. Zorg er ook altijd voor dat je de juiste maat gordijnen bestelt. Meet je raam van tevoren op en bepaal bij rolgordijnen ook of je ze in het raam wilt hebben hangen of eroverheen.

De juiste gordijnen

Met de juiste gordijnen verhoog je de sfeer in je huis. Je geeft karakter aan je interieur. Ook voorzien gordijnen in privacy: op momenten waarop je dat wenst blijf jij beschermd tegen blikken van voorbijgangers en buren. In een wat minder licht vertrek kun je kiezen voor gordijnen waarbij je de lichtinval zelf kunt bepalen, zoals plisségordijnen, jaloezieën of shutters. Zo houd je de ruimte zo licht mogelijk en kun je optimaal van je gordijnen genieten. Kies voor verduisterende gordijnen in de slaapkamer: zo houd je ongewenst daglicht zo lang mogelijk buiten en kun je ook een keer ongestoord uitslapen als je dat wilt.

Wat voor gordijnen heb jij thuis hangen? En houd jij rekening met je interieur als je nieuwe gordijnen gaat kopen? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Extra info

Je kind slimmer maken? De kinderkamer speelt een cruciale rol!
Een knusse, sfeervolle slaapkamer in 5 stappen!
Kinderkamer maken voor je kleinkind(eren)
Stoelen en banken
Een hip interieur na je 50e: zó doe je dat!
Trapliften: de uitkomst in veel situaties!
Een nieuwe vloer!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

Welke gordijnen passen bij mijn interieur?

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *