Kinderkamer maken voor je kleinkind(eren)

Kinderkamer maken voor je kleinkind(eren)

Kindje op komst bij zoon of dochter? Ga je oppassen op de kleine of wil je gewoon dat er een leuk logeerkamertje voor je kleinkind klaar staat? Dan ben je vast op zoek naar leuke ideetjes om het kamertje tot iets leuks te maken!

Ga voor kleur

Een kinderkamer is vooral geslaagd als kinderkamer als er kleur in verwerkt wordt. Kies voor meerdere kleuren als hoofdkleur. Bijvoorbeeld geel en blauw. Of ga voor een neutrale kleur en kies een opvallende kleur voor de dingen die je erin zet. Bij laatstgenoemde kan je simpeler besluiten om weer eens de kamer te veranderen. Je vervangt deze specifieke kleur door andere accessoires met een totaal andere kleur en je bent al klaar!

Stickers voor op het raam of de kast

Misschien denk je niet meteen aan stickers als we het over decoratie hebben. Toch zijn stickers wel degelijk een manier om iets toe te voegen aan het interieur. Stickers bestellen is eenvoudig te doen via internet. Leuke raamstickers, bijvoorbeeld, maar ook stickers om op een saaie witte kast te plakken. Eigenlijk kan je er van alles mee doen. Je eigen ontworpen stickers drukken is ook leuk. Daarmee geef je het helemaal een persoonlijk tintje. O ja, ook leuk: sterretjes plakken aan het plafond, die in het donker oplichten! Deze Glow-in-the-dark stickers geven zo het plafond echt een aanblik van een sterrenhemel!

Kinderkamer maken voor je kleinkind(eren)

Genderneutraal

Ga je het kamertje gebruiken voor ‘al je kleinkinderen’, dan is het natuurlijk wel zo handig om het niet om te toveren in een mierzoet meisjeskamertje of de mannelijke variant daarvan. Om het kamertje leuk te maken voor ieder kind is een genderneutrale kamer wel zo leuk. En daar zijn heel veel manieren voor. Dierenprints hebben bijvoorbeeld niks met een jongen of een meisje te maken. Denk ook aan kleuren als geel, groen of bijvoorbeeld meer neutrale kleuren als grijs, wit en zwart (mooi met felle kleuren) of gewoon echt rood. Overigens zijn er genoeg kleuren blauw die wel leuk zijn voor beide geslachten… Ga voor een donkerdere tint blauw dan babyblauw en je bent al goed op weg! Een zee thema maakt het dan helemaal af.

Voor welk thema ga je?

Een bepaald thema in de kinderkamer maakt het extra leuk. Dieren, zoals al eerder gezegd, zijn erg leuk en praktisch ieder kind vindt dieren leuk. Natuurlijk zijn er meer ideetjes. Een spannende junglekamer is stoer, maar vaak ook geliefd bij de dames. Heb je al meerdere kleinkinderen en zitten er zowel meiden als jongens bij? Je kunt ook lekker gewaagd doen en zowel gaan voor echte meidendingen en typische jongensdingen. Mix ze zoals jij het leuk vindt. Zo heb je echt een anders-dan-anders kamer waar al je kleinkinderen zich in thuis voelen!

Een echte kinderkamer hoeft niet duur te zijn

Leuk idee om een eigen kamer voor de kleinkinderen te maken en heb je de ruimte? Maar vraag je je af wat dat allemaal wel niet gaat kosten? Zoek gewoon eens in de kringloopwinkels of struin sites als Marktplaats af. Op Facebook vind je ook verkooppagina’s die toegespitst zijn op bepaalde woonplaatsen. Lekker handig! Daarnaast is zelf van alles maken en doen uiteraard ook goedkoper dan alles laten doen of kant-en-klaar kopen. En het is nog een leuke bezigheid ook.

Zelf maken

Hou je van zelf creatief bezig zijn? Doen! Wat dacht je van:

  • Gordijntjes haken of naaien
  • Zelf een bed in elkaar timmeren met iets extra’s, bijvoorbeeld een hut of een bureautje
  • Een mooie tekening op de muur verven
  • Leuke accessoires zelf haken of breien
  • Knuffels alom, uiteraard zelf gemaakt
  • Met heel veel verschillende kleuren de kamer verven, waardoor er echt iets feestelijks ontstaat

Opbergruimte

Met je eigen kinderen was eigenlijk je hele huis in de ban van speelgoed…maar als je maar af en toe of bijvoorbeeld een dag of twee per week de kleinkinderen over de vloer hebt, zit je misschien niet te wachten op speelgoed over de vloer. Zorg dan ook voor veel opbergruimte in de kinderkamer. De dagen dat ze er niet zijn kan je het speelgoed dan mooi uit het zicht opruimen.

Speelkamer

Van de kinderkamer een echte speelkamer maken is ook een leuk idee. Natuurlijk kan er op iedere kinderkamer gespeeld worden, maar je kunt ervoor kiezen om er een echte speelkamer van te maken. Een ruimte dus waar uitdagende dingen staan. Een stevig touw aan het plafond om mee te zwieren, bijvoorbeeld. Een bed, met een glijbaan of een hut. Of anders een bed met een verdieping, waar ze heerlijk op kunnen spelen (of juist het bed boven en eronder dus spelen). Een spelcomputer die daar staat. Of een bureautje of tafeltje met leuke knutsel- en tekenspulletjes. Hoe meer uitdaging er te vinden is, hoe leuker.

Liefs Wil

Extra info

Je huis een geheel andere look geven? 4 ideeën!
Zo lang mogelijk in je eigen huis blijven wonen
Een nieuwe vloer!
Welke gordijnen passen bij mijn interieur?
Een hip interieur na je 50e: zó doe je dat!

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

Kinderkamer maken voor je kleinkind(eren)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *