Een knusse, sfeervolle slaapkamer in 5 stappen!

We besteden vaak veel aandacht aan het inrichten en gezellig maken van de woonkamer. De slaapkamer wordt echter nog weleens vergeten. En dat is zonde, want in deze ruimte vier je de liefde en laad je weer helemaal op voor de volgende dag. Met andere woorden: je slaapkamer is één van de belangrijkste kamers in het huis. Wil je snel een knusse en sfeervolle slaapkamer creëren? In dit artikel lees je enkele tips waarmee je jouw slaapvertrek binnen no-time omtovert tot het ultieme ontspanningsoord.

#1: Besteed extra aandacht aan je beddengoed

Onze eerste tip is eigenlijk vrij simpel: besteed extra aandacht aan je beddengoed. Investeer in dekens, lakens en een kwalitatief hoogwaardig hoofdkussen. Dit zorgt niet alleen voor een betere nachtrust: nieuw beddengoed geeft de slaapkamer ook direct een andere uitstraling. Kies voor een mooie set in een kleur die goed past bij het interieur van je slaapkamer. Bonustip: ga ook voor een beddensprei. Dit staat luxueus én beschermt je bed en beddengoed tegen stof en vuil. Zorg er trouwens altijd voor dat je je bed opmaakt voordat je ’s ochtends vertrekt. Niets is fijner dan als je ’s avonds een mooi opgemaakt bed aantreft.

#2: Wees creatief met verlichting

Sfeer creëren doe je voor een groot deel met verlichting. Zorg dus altijd voor mooie, sfeervolle verlichting. Naast een plafondlamp is ook een (staande) lamp bij de spiegel een absolute musthave. En wil je ’s avonds nog lezen in bed? Dan is een (lees)lamp op je nachtkastje wel zo handig. Kies voor wat warmere verlichting om je slaapkamer een knusse uitstraling te geven. Fel, wit licht is misschien handig, maar geeft de ruimte niet echt die verfijnde sfeer waar je naar op zoek bent. Met een mooie (wand)lamp kun je een gezellig hoekje of een mooie kamerplant trouwens ook mooi uitlichten. Kortom: wees creatief met lampen en verlichting en je zult zien dat je slaapkamer direct meer sfeer krijgt.

#3: Scoor een kamerplant

In de woonkamer hebben de meeste mensen wel het nodige groen staan, maar de slaapkamer wordt nog weleens vergeten. Investeer in een mooie kamerplant in een elegante pot. Let wel goed op de lichtinval in je slaapkamer en pas de keuze voor de plant daarop aan. Als je slaapkamer vrij donker is, is het niet handig om een plant te kopen die graag in het volle (zon)licht staat. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor hangplanten of een mooie bos bloemen in de slaapkamer. Woon je in een gebied met veel luchtvervuiling? Kies voor luchtzuiverende planten. Dat komt je nachtrust ook nog eens ten goede!

#4: Geef je boeken een plekje in de slaapkamer

Boeken creëren sfeer én vertellen iets over wie je bent. Vaak zijn we geneigd onze boekenkast in de woonkamer neer te zetten. Maar als je een fervent in-bed-lezer bent, is het best leuk om een deel van je boekencollectie een plekje in de slaapkamer te geven. Denk aan een smalle boekenkast die weinig ruimte inneemt, of één of meerdere boekenplanken die je aan de muur kunt bevestigen. Kies bij voorkeur voor boeken die je vaker dan één keer openslaat.

#5: Zorg voor de juiste kleur op de muur

Warmgroen is momenteel dé trendkleur voor in de slaapkamer. Ook de behangetjes met jungleprint zijn niet aan te slepen. Heel mooi en sfeervol, maar kijk goed wat bij de ruimte en het interieur van je slaapkamer past. Een kleine ruimte doe je bijvoorbeeld echt tekort als je gaat voor een donkere kleur op de muur. Lichte (pastel)tinten weerkaatsen licht, waardoor de ruimte direct een stuk groter lijkt. Heb je juist een grote slaapkamer en wil je het geheel wat knusser laten ogen? Dan kun je prima voor een wat donkerdere of meer intense kleur op de muur gaan. Met de juiste kleur op de muur kom je helemaal tot rust in je slaapkamer!

Wat doe jij om sfeer in je slaapkamer te creëren? Laat het ons weten in de comments, zodat onze lezers misschien iets aan jouw tip hebben!

Extra info

Last van een slaapstoornis? Zo val je weer in slaap!
Welke gordijnen passen bij mijn interieur?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

Een knusse, sfeervolle slaapkamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *