5 tips voor een eenvoudige badkamer make-over

Je badkamer een compleet andere look geven zonder ingrijpende verbouwing? Dat is heel goed te doen. We delen graag onze 5 gouden tips met je, waarmee je jouw badkamer binnen no-time een complete make-over geeft. Zo waan je je direct in de badkamer van een 5-sterrenhotel!

#1: Maak een inloopdouche

Met een inloopdouche creëer je een comfortabele en weelderige badkamer op een hele simpele manier. Een glazen douchewand is zo’n beetje het belangrijkste onderdeel van een inloopdouche. Dit soort douchewanden zijn in verschillende soorten en designs verkrijgbaar. Wat je budget ook is: een inloopdouche heb je al voor en klein prijsje. Een glazen douchewand geeft je badkamer een luxe uitstraling. Welk uiterlijk jouw inloopdouche krijgt, bepaal je helemaal zelf. Elke douchewand is op een andere manier afgewerkt. Ga voor een strakke Italiaanse look, voor een industriële badkamer of gewoon voor een klassieke glazen douchewand die met elke badkamer samengaat. De keuze is geheel aan jou!

#2: Schaf een losstaand (zit)bad aan

Heb je de ruimte voor een zitbad of een ligbad, maar wil je geen hele verbouwing in huis halen? Losstaande baden zijn dé oplossing. Deze zitbaden en ligbaden zet je eenvoudig neer waar je wilt (afhankelijk van waar je doucheputje zit, natuurlijk). De aanwezigheid van een bad in je badkamer geeft je een gevoel van luxe, weelde en pure ontspanning. Schaf ook direct een paar mooie bath bombs aan, een fijne badolie en andere heerlijke producten om in bad te gebruiken. Zo gun je jezelf af en toe echt een momentje om volledig tot rust te komen. Kies altijd voor een losstaand bad dat past bij jouw persoonlijke behoeften én bij het interieur van je badkamer. Dit soort baden zijn in allerlei designs en kleuren verkrijgbaar, dus dat moet wel goedkomen!

#3: Ga voor een gloednieuw badkamermeubel

Badkamermeubelen bepalen voor een groot deel de uitstraling van je badkamer. Wil je jouw badkamer niet opnieuw betegelen, maar wel een frisse look geven? Een ander badkamermeubel (of een mooie set) gaat je sowieso tevreden achterlaten. Ga voor een set die past bij de kleur van je tegels en zet de meubelen eens anders neer dan je vorige set. Zo krijg je echt het idee dat er wel degelijk een hele verbouwing plaatsgevonden heeft.

#4: Kleine badkamer? Dit kun je doen!

Heb je een kleine badkamer zonder ruimte voor een mooie meubelset of een losstaand bad? Dan is de eerdergenoemde inloopdouche ook voor jouw doucheruimte geschikt. Met de juiste douchewand kun je heel makkelijk optisch extra ruimte creëren. Je splitst de ruimte als het ware in tweeën op, waardoor je de indruk krijgt dat de badkamer groter is dan hij daadwerkelijk is. Een glazen douchewand kun je precies op maat kopen, dus kies altijd voor een formaat dat bij jouw badkamer past. Doordat een inloopdouche niet afgesloten hoeft te worden, hou je het lekker ruimtelijk.

#5: Ga voor kleine accessoires

Heb je geen tijd of budget voor bovenstaande veranderingen? Geen nood! Met de kleinste accessoires kun je jouw badkamer binnen no-time omtoveren tot een heerlijk ontspanningsoord. Kies bijvoorbeeld voor hangende nepplanten om je badkamer een groene uitstraling te geven. Tegenwoordig kun je hele mooie kunstplanten kopen die de uitstraling hebben van echte, levende exemplaren. Zo geef je jouw badkamer een tropische touch. Ook kun je voor een andere badkamerspiegel gaan of een nieuw douchegordijn kopen. Dit lijken misschien kleine veranderingen, maar je zult zien dat je badkamer direct heel anders aanvoelt. Durf je écht voor iets anders te kiezen? Dan is het ook een leuk idee om de tegels van je badkamer in een andere kleur te verven. Let op: gebruik hiervoor wel altijd speciale tegelverf. Anders krijg je een lelijk effect en zal de verf snel afbladderen.

Succes met de make-over van je badkamer!

Wat maakt dat jíj je echt thuis voelt in je badkamer? En hoe vaak onderwerp jij jouw doucheruimte aan een metamorfose? Laat het ons weten in de comments!

Extra info

Zo lang mogelijk in je eigen huis blijven wonen
Welke gordijnen passen bij mijn interieur?
Een hip interieur na je 50e: zó doe je dat!
Je huis een geheel andere look geven? 4 ideeën!

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

Badkamer make-over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *