Verlos je van de angst en durf te leven

Als ik afdaal in de wereld van social media, schreeuwen de koppen mij tegemoet. Of het nou gaat om pro-vaccinatie of uitsluiting zonder vaccinatie, de risico’s van het dragen van een mondkapje, of juist de risico’s van het niet dragen, angst voor het virus, of juist angst voor agenda 2030 (The Great Reset, Build Back Better), onderaan de streep draait het steeds om dezelfde boodschap: ANGST.

Ik laat me door niemand angst aanpraten. Ik ben niet bang voor het virus en ik ben ook niet bang voor de consequenties wanneer ik door onze overheid buitengesloten word, wanneer ik mij weiger aan deze angst te conformeren.

In mijn leven heb ik al heel wat overwonnen: een bijna-doodervaring in de wieg, een overdosis pillen, diverse verkrachtingen (de eerste op mijn 13e), 4x een longembolie, 1x een hersenbloeding en ik heb afscheid moeten nemen van mijn eerste zoon…

Ik leef nog steeds!

En weet je: IK LEEF NOG STEEDS! En ik kan ook nog steeds zorgeloos lachen en gelukkig zijn! Misschien heb ik met mijn verleden àlle reden om in angst te leven maar als ik dát toelaat, geef ik de ander de macht over mijn leven en niemand heeft de macht over mijn leven, behoudens ikzelf. Go with the flow… en probeer vrij te vliegen door, langs, tussen alle maatregelen door. Geluk hangt niet af van festivals, voetbalstadions, theater of het bezoeken van een restaurant. Geluk zit in onszelf en wij bepalen zelf of we dit gevoel toelaten.

Laat je leven niet door angst regeren en accepteer dat het leven tijdig is. Het is namelijk juist die tijdelijkheid die ons leven zo waardevol maakt. Geloof in jezelf en geniet van de kleine cadeautjes in het leven. De zon die schijnt, een bries door je haar, de prachtige herfstkleuren, een warme glimlach, een kop warme chocolademelk met slagroom na een frisse wandeling, de lucht van wierook in je neus, mooie of inspirerende muziek, knapperend haardvuur, de liefde van je partner, een spelletje met elkaar, een goed gesprek…

Verlos je van de angst en durf te leven.

liefs Marion

Meer informatie

Mindfulness meditatie technieken, dat geeft rust!
Het nieuwe normaal is volstrekt #koekoek
Corona wake up! Laten we ontwaken uit deze nachtmerrie
Open brief aan Mark Rutte
Het doemscenario van de Corona-app
Contact houden met de kleinkinderen tijdens het Coronavirus

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Verlos je van de angst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *