Je huis een geheel andere look geven? 4 ideeën!

Heb je al een aantal jaar hetzelfde interieur, en begint het stiekem al flink te vervelen? We delen graag onze 4 ideeën om je huis een geheel andere look te geven. Zo tover je jouw huis snel en simpel om tot een trendy plek waar je écht helemaal thuis bent.

#1: Een andere vloer

Zijn je meubels eigenlijk nog wel oké, maar past de uitstraling van je woonkamer niet langer bij jouw stijl? Dan is zelf een andere vloer leggen de perfecte bezigheid voor de handige klusser. Doe het samen met je partner: als jullie relatie dat overleeft, komen jullie samen overal doorheen. Kies voor laminaat of een andere vloer die relatief eenvoudig zelf te leggen is. Vergeet niet een goede afkortzaag aan te schaffen voor deze klus: zo zaag je de plankjes snel en simpel op maat. Een bouwstofzuiger zorgt ervoor dat alle zaagsel en stof direct opgezogen wordt. Gebruik hiervoor nooit je eigen stofzuiger: die is niet geschikt voor bouwafval.

Trend: Kies voor visgraatlaminaat en laminaat in warme houttinten. De greywash planken die de afgelopen jaren extreem populair waren, gaan dit jaar echt op hun retour. Rustieke laminaatvloeren met een warme, wat zwaardere uitstraling doen het dan weer heel goed. Combineer met witte muren in een kleine ruimte.

#2: Vervang de gordijnen

Nog een tip die goed van pas komt als je niet direct al je meubels wilt vervangen: ga voor nieuwe gordijnen. Gordijnen bepalen voor een groot deel de uitstraling van je woonkamer, slaapkamers en keuken. Eigenlijk kunnen gordijnen de ruimte maken of breken. Een sfeervolle woonkamer kan een stuk killer lijken als je niet voor de juiste raambekleding kiest. Online vind je veel winkels waar je gordijnen op maat kunt laten maken. Een mooi excuus om eens heerlijk een dagje te (web)shoppen!

Trend: Plisségordijnen zijn dit jaar onverminderd populair. Kies bij voorkeur voor gordijnen die zowel van boven naar onderen als van onderen naar boven bij te stellen zijn. Naast plisségordijnen doen stoffen gordijnen het eigenlijk altijd goed. Wat dit jaar minder populair wordt: vouwgordijnen en (duo) rolgordijnen.

#3: Een ander kleurtje op de muur

Uitgekeken op de witte of grijze muren die de laatste jaren populair waren? Geef dan één muur in je woon- of slaapkamer eens een ander kleurtje. Zo blijft het effect subtiel, maar verander je de uitstraling van de ruimte wel direct. Geen zin om met rollers en verfbakjes in de weer te gaan? Ga dan voor behang.

Trend: Groene muren worden het dit jaar helemaal. Ga het liefst voor een warme, wat donkerdere groene tint. Limegroen is daarentegen helemaal passé, maar dat is het eigenlijk al vanaf 2010. Alleen doen als je er zelf 100% achter staat, dus. Pas op: met donkere kleuren lijkt een ruimte vaak kleiner. Kies er dus voor om de kleinste muur donker te verven, of de muur waar je met je rug naartoe zit als je zit te werken of televisie kijkt. Dat klinkt misschien raar, maar zo gaat het nieuwe kleurtje niet snel vervelen! Deze kleuren zijn ook passé: grijs en bordeauxrood.

#4: Een ander uitzicht

Natuurlijk kun je ook gewoon een nieuwe bank, een ander televisiemeubel of een nieuwe eettafel kopen. Wil je helemaal niets veranderen aan je huis, maar vind je het toch een beetje saai worden? Breng dan wat leven in je tuinlandschap. Eigenlijk heel logisch: vanuit je woonkamer kijk je de hele dag uit op de tuin (of je balkon). Is het daar niet helemaal wat je eigenlijk zou willen? Dan is nu de tijd om wat veranderingen aan te brengen. Met al het thuiswerken dat we nu doen is uitzicht op een groene leefomgeving heel goed voor ons concentratievermogen. Vervang je saaie schutting of tuinhek eens door een mooie, wintergroene laurierhaag of plant vogelvriendelijke struiken aan. Breek je tegeltuin open en plant mooie heesters of een appelboom in plaats daarvan. Succes gegarandeerd!

Trend: Wintergroene hagen zijn onverminderd populair dit jaar. Wat écht niet meer kan in de tuin: veel tegels, plastic tuinsets en buxushaagjes (die worden toch alleen maar kaalgevreten door de buxusmot. Kies in plaats daarvan voor Japanse hulst (Ilex crenata ‘Dark Green’). Die lijkt op de buxus, maar is niet vatbaar voor het plaagdiertje).

Extra info

Kinderkamer maken voor je kleinkind(eren)
Zo lang mogelijk in je eigen huis blijven wonen
Een nieuwe vloer!
Welke gordijnen passen bij mijn interieur?
Een hip interieur na je 50e: zó doe je dat!
Stoelen en banken

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

Je huis een geheel andere look geven? 5 ideeën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *