Dit zijn de tuintrends voor deze zomer

Dit zijn de tuintrends voor deze zomer

De tuintrends voor de komende zomer zijn er volledig op gericht om de buitenruimte optimaal te benutten. Terrasoverkappingen, veranda’s en tuinkamers scoren hoog op de lijstjes van trendwatchers. We praten je graag bij over de tuintrends die je in de zomer van 2020 absoluut niet mag missen!

De buitenruimte optimaal benutten

We lieten het net al even vallen: de komende zomer is het belangrijk om de buitenruimte optimaal te benutten. Maar wat wordt hiermee nu eigenlijk precies bedoeld? Het gaat er voornamelijk om dat je de tuin gaat zien als een ruimte om in te leven, net zoals je woonkamer bijvoorbeeld. De tuin wordt ’s zomers een belangrijke plek om tijd door te brengen. Door meer tijd in je tuin door te brengen vang je meer vitamine D en geniet je optimaal van het groen in de tuin. Is jouw tuin volledig betegeld? Houd dan een mooie terrasruimte over en verwijder de rest van de tegels. Die kunnen namelijk heel goed ruimte maken voor vaste tuinplanten of heesters!

Het nut van groen in de tuin

Groene tuinen zijn helemaal hip in 2020. Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat een groene leefomgeving ervoor zorgt dat mensen productiever en gelukkiger zijn? Groene tuinplanten hebben een positief effect op onze gemoedsrust. Ze helpen ons te ontspannen. Daarnaast bieden ze natuurlijk ook gewoon een fraai uitzicht. Bloeiende planten en heesters zorgen voor meer leven in de tuin. Denk aan vlinders en honingbijen. Heb je een hek of schutting als tuinafscheiding? Vervang deze dan door een schitterende haag. Zo geef je je tuin direct een groene en natuurlijke uitstraling. Kies voor haagplanten zoals bamboe, coniferen of laurierkers. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om mooie tuinplanten in plantenbakken op je terras neer te zetten.

Dit zijn de tuintrends voor deze zomer

Laat een veranda bouwen in je tuin

Een veranda, dat is toch heel Amerikaans? We begrijpen de associatie, maar ook in Nederland laten steeds meer mensen een veranda bouwen in hun tuin. Sterker nog: de komende zomer wordt dit een regelrechte trend. De verwachting is dat het aantal mensen dat een veranda laat aanleggen explosief stijgt in 2020. Een veranda is eigenlijk een luxueuze terrasoverkapping die in verschillende designs ontworpen kan worden. Met een veranda kun je niet alleen ’s zomers, maar ook in alle andere seizoenen volop van je tuin genieten. Ga voor een strakke veranda in een industrieel ontwerp of kies voor een terrasoverkapping met een romantisch tintje. Veranda’s kunnen worden voorzien van glas of polycarbonaat. Je hebt de keuze uit diverse mooie kleuren.

Je eigen tuinkamer: de ultieme trend voor komende zomer

Maar wat is nu echt dé ultieme trend voor de komende zomer? Het laten bouwen van je eigen tuinkamer! Een tuinkamer is in de basis hetzelfde als een veranda, met als verschil dat de tuinkamer helemaal afsluitbaar is. Hierdoor blijf je beschermd tegen de verschillende weersinvloeden en kun je het hele jaar rond van je buitenruimte genieten. Een tuinkamer geeft je tuin een luxueuze uitstraling en wordt vaak afgesloten door glazen schuifdeuren. Met een tuinkamer geniet je op mondaine wijze van een goed boek of een wijntje. Buiten eten met uitzicht op je prachtige groene tuin? Luxer wordt het volgens ons niet meer.

Siergrassen

Een andere tuintrend deze zomer zijn siergrassen. Dit zijn prachtige, zwierige planten die een elegante en exotische flair en een rustieke uitstraling aan je tuin geven. Siergrassen gaan heel goed samen met andere exotische planten zoals bijvoorbeeld bamboe. Kies voor vingergras, zwenkgras, Japanse zegge of slangenbaard om je tuin tot een echte eyecatcher te maken. Combineer wintergroene beplanting het liefst met een aantal bladverliezende en bloeiende struiken om een natuurlijk evenwicht in je tuin te creëren.

En wat kan écht niet meer?

Maar wat kan deze zomer écht niet meer op tuingebied? Zoals we al eerder lieten vallen: de volledig betegelde tuin valt steeds meer in ongenade, evenals houten schuttingen die toch een wat saai imago hebben. Combineer een fijne buitenruimte juist met mooie planten en geniet deze zomer met volle teugen van je eigen natuurlijke leefruimte!

Extra info

Hoe je ook tijdens een hittegolf koel en verfrist blijft
De groene oase: planten naar buiten na de ijsheiligen
Stoelen en banken
Een nieuwe vloer!
Een hip interieur na je 50e: zó doe je dat!
Trapliften, een uitkomst in veel situaties
Welke gordijnen passen bij mijn interieur?

Bronvermelding

Tekst: Amber Fernandes
© afbeelding: 123rf.com

Dit zijn de tuintrends voor deze zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *