Vijftig plus en single: Hoe leg je contact?

Veel mensen van vijftig plus zijn (weer of nog) single, of dat nu komt door een scheiding, het overlijden van een partner, of simpelweg omdat het leven nou eenmaal zo gelopen is. Maar vrees niet: het is nooit te laat om (weer) actief te worden op het sociale (of romantische) toneel. Hier zijn een paar tips om je te helpen nieuwe contacten te leggen.

Vijftig plus en single: Hoe leg je contact?

Kom uit je comfortzone

De eerste stap in het leggen van nieuwe contacten is vaak het lastigst. We zitten graag in onze comfortzone en het kan best intimiderend zijn om nieuwe mensen te benaderen. Maar onthoud: “je bent nooit te oud om te leren.” Sta open voor nieuwe ervaringen, maak een praatje met die interessante persoon bij de boekhandel of meld je aan voor een schildercursus waar je altijd al interesse in had. Het gaat erom dat je actief bezig bent en jezelf in situaties plaatst waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten.

Maak gebruik van online platforms

Datingapps voor vijftigplussers

In deze moderne tijd zijn er allerlei hulpmiddelen om contact te leggen met mensen die je anders misschien niet zou tegenkomen. Ja, ook voor vijftigplussers zijn er speciale dating- en vriendschapsapps. Websites als 50plusmatch, OurTime of zelfs de meer algemene apps zoals Tinder hebben ook een aanbod voor mensen boven de 50. Het belangrijkste is om eerlijk te zijn in je profiel en een open houding aan te nemen.

Sociale Media

Niet op zoek naar een romantische relatie? Geen probleem. Platforms zoals Facebook hebben verschillende groepen waar vijftigplussers bijeenkomen om tips, ervaringen en verhalen te delen. Dit kan een laagdrempelige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten.

Ga op avontuur

Reisgroepen

Altijd al willen reizen, maar nooit echt de kans gekregen? Dit is je moment. Er zijn talloze reisgroepen en -organisaties die zich richten op vijftigplussers. Of je nu een stedentrip in Europa wilt maken, of liever gaat wandelen in de natuur, er is voor elk wat wils.

Sport en recreatie

Ben je sportief aangelegd? Overweeg dan om je aan te melden bij een sportclub. Er zijn zelfs sportverenigingen speciaal voor vijftigplussers. Het is niet alleen een gezonde manier van leven, maar ook een uitstekende manier om mensen met gelijksoortige interesses te ontmoeten.

Houd het veilig

Nu een klein maar belangrijk zijpaadje: veiligheid. Als je online mensen gaat ontmoeten, zorg dan altijd dat je eerst in een openbare gelegenheid afspreekt. Laat een vriend of familielid weten waar je bent, en hou je mobiele telefoon binnen handbereik.

Wees jezelf

Ten slotte, en dit klinkt misschien cliché, het allerbelangrijkste is dat je jezelf bent. Op onze leeftijd hebben we geen zin meer in spelletjes en kunstjes. Wees eerlijk, open, en laat je ware zelf zien. Geloof me, echtheid wordt gewaardeerd en wie weet wat voor mooie nieuwe contacten daaruit voort kunnen komen.

liefs Marion

Meer informatie

Online flirten na je vijftigste: Tips en risico’s
50 Is het nieuwe 30: Geheimen voor een gezond lichaam na je 50e
Liefde, na je 50e

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *