Online opa en oma middag

Online opa en oma middag

Had je kroost zich verheugd op logeren bij opa en oma? Ook voor grootouders is het zuur dat ze de kleinkinderen zo lang niet zien en kunnen knuffelen. Daarom is de komende vakantie het moment om daar verandering in te brengen. Gewoon online met leuke tips en trucs.

Contact houden met de kleinkinderen (tijdens Corona maatregelen)

Foto’s uit de oude doos

Wat is er leuker dan oude foto’s kijken met opa en oma. En dat kan dus ook online. Je had vast nog niet gedacht aan zo’n fotoskype. Het is heel simpel. Vraag vooraf aan opa en oma om leuke oude foto’s op te zoeken. Dat kan zijn van toen jezelf heel klein was, van jullie vakanties van vroeger maar ook toen je kinderen net geboren waren of je nog met iemand (anders) verkering had. Op en oma laten één voor één de foto’s zien en je kinderen raden wie er op het kiekje staat. Maak het nog moeilijker door ook te raden waar het was of hoe oud je was. Zeker weten je ouders volop verhalen kunnen vertellen.

Wat hoor waarbij

Een andere leuke optie is om opa of oma (of jij zelf) een aantal anekdotes te laten vertellen. Kies een aantal leuke verhalen uit maar maak ze niet te lang. Na een aantal verhalen (dat kunnen er 3 zijn of 5 of als ze kort zijn misschien wel meer) laat je foto’s van die verhalen zien. Je kinderen moeten raden welke foto bij welk verhaal hoort.

Game opa

Schiet je bij het idee al in de lach… nou het klinkt heftiger dan het is. Het idee is dat ook opa en oma nu de kleinkinderen niet komen logeren ook geen spelletjes met ze kunnen doen. Dus organiseer jij gewoon een gezellige online middag met elkaar. Samen spelletjes doen maar dan online. Bedenk wel dat niet alle spelletjes zich hier voor lenen. Je moet een beetje denken in vakantietermen en dan kom je al heel ver. Zoals bijvoorbeeld galgje of yahtzee. Lol gegarandeerd.

Spelletjes van vroeger

Je ouders hebben waarschijnlijk verhalen genoeg over waar zij vroeger mee speelden. Door ze te laten vertellen kunnen je kinderen op nieuwe ideeën komen. Hoe werkte dan de tol die opa had en hoeveel keer kon oma hoelahoepen? En kaatsen ballen, welke liedjes werden er gezonden. Ook de oude boeken en spelletjes van vroeger, misschien staan ze nog wel op zolder. Wat waren de favorieten van hun ouders en grootouders. En voor opa en oma is het even terug in de tijd gaan. En wat vind je van de boeken die je vroeger kreeg. Wel of niet geschikt voor jouw kinderen?

Logeren online

Geen logeerpartij maar met een Eastpak rugzak kun je een leuk spel creëren. Laat je kinderen in de rugzak inpakken wat ze anders mee zouden nemen bij een logeerpartij. Opa en oma moeten raden wat er in de tas zit. En nee een tandenborstel is niet genoeg natuurlijk. Ook de kleur moet je raden. Je kinderen kunnen natuurlijk wel tips geven. 

Is je kind aan een nieuwe schooltas toe, zoek dan eens online samen met oma en je kind een nieuwe Calvin Klein tas uit. Na het shoppen zet je beide een kopje thee en klets je nog even samen bij. 

liefs Marion

Meer informatie

Contact houden met de kleinkinderen (tijdens Corona maatregelen)
Het Doemscenario van de corona-app
Top 5: De spannendste seksspellen
De publieke schandpaal (en gezichtsbedrog)
Domme dozen gedoe

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com

Online opa en oma middag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *