Shoppen voor de kleinkids, met deze tips!

Shoppen voor de kleinkids, met deze tips!

Toen Rocco nog een kleine jongen was, kocht mijn moeder regelmatig nieuwe outfits voor hem. Ze speurde hiervoor heel internet af op zoek naar dat ene vette shirtje of die ene kekke merk broek. Vol trots toonde ze dan uiteindelijk haar buit. Mijn moeder is helaas een paar jaar geleden overleden en de smaak van Rocco is inmiddels ook heel specifiek geworden. Er moeten vooral skulls op zijn shirt staan. Daar was mijn moeder vast niet naar op zoek gegaan. Alhoewel, waarschijnlijk wel, want ze was verzot op haar enige kleinzoon.

Graag shoppen

Mijn moeder was vast niet de enige oma die graag voor haar kleinkind ging shoppen. Ik weet zeker dat ik het ook voor mijn kleinkinderen zou doen. Rocco is echter pas 16, dus dat duurt nog (hopelijk) even. Als ik echter om mij heen kijk naar leeftijdsgenoten, zie ik toch hier en daar al een oma of opa ontstaan. Stuk voor stuk, supertros. En terecht! Dat zou ik ook zijn!

Gat in je budget shoppen

Mocht jij nu op het punt staan om opa of oma te worden en je – net als mijn moeder – je een gat in je budget wil kopen aan kinderkleertjes, dan even een paar tips waar je op kunt letten. Want het aanbod is gigantisch en hoe zitten die maten ook alweer in elkaar? En welke merken zijn nu helemaal hip en hot?! Je wilt immers wel goed voor de dag komen. Misschien is het daarom handig even snel deze checklist door te nemen, voor je (online) gaat shoppen!

Shoppen voor de kleinkids, met deze tips!

Check!

Het is handig om vooraf even te checken aan welke kleding er behoefte is. Want het zou zonde zijn als je met vijf nieuwe broeken aan komt zetten maar er dringend tekort is aan shirtjes. Check dus voor je gaat shoppen waar er behoefte aan is.

Trends

Ook kinderkleding is aan trends onderhevig. Het is niet gek dat je daar niet volledig van op de hoogte bent (waarom zou je), maar het zou wel jammer zijn als je de plank volledig misslaat. Misschien is het dus niet zo verkeerd om vooraf je even in te lezen in de laatste trends. Je hebt bijvoorbeeld kinderkleding die zowel voor jongens als voor meisjes is. Quapi is zo’n merk, en het is nog eens Nederlands ook. De collectie laat zich heel simpel combineren en ziet er hartstikke fashionable uit! Als de ouders zo “genderneutraal” mogelijk willen zijn, maak je met dit merk dus een goede beurt!

Online

Natuurlijk kun je naar een fysieke winkel, maar het aanbod is dan wel beperkt. Je kunt immers geen tientallen winkels op één dag bezoeken. Nou ja, alles kan, maar of je daar nou echt blij van gaat worden. Online shoppen kan veel sneller zijn en het voordeel is dat je heel eenvoudig de prijzen in verschillende shops kunt vergelijken. Als je een leuk item hebt gevonden, kun je vervolgens op naam zoeken naar de meest voordelige aanbieding. Zo heb je altijd een goede koop! Dat is precies wat mijn moeder ook deed.

Koop een maatje ruimer

Dat is bij een broek misschien niet zo handig (hij moet immers niet afzakken of veel te lang zijn) maar een jurkje, truitje, shirt of jasje kun je best in een grotere maat kopen. Dat het in het begin een beetje ruimer valt en de mouwtjes even moet omslaan, is niet zo erg, maar je kunt er – met een beetje geluk – misschien wel twee seizoenen mee doen. En dat scheelt behoorlijk in de knip.

Kindermaten

Leeftijd Kledingmaat Hoofdmaat Schoenmaat
Prematuur < 50 < 34 cm < 10
0-1 maand 50 34 cm 10-12
1 -2 maanden 56 37 cm 10-12
2-4 maanden 62 40 cm 13-15
4-6 maanden 68 43 cm 16-18
6-9 maanden 74 45 cm 16-18
9-12 maanden 80 46 cm 19-21
12-18 maanden 86 47 cm 22-24
18-24 maanden 92 49 cm 22-24

Basis setjes

Het beste kun je kiezen voor basissetjes. Kleding die je goed met elkaar kunt combineren, zodat je meerdere combinaties kunt maken met dezelfde kledingstukken. Dat is ook handig als er wordt geknoeid. Je hoeft dan je (klein)kind niet direct helemaal om te kleden, maar je kunt dan volstaan tot het verwisselen van (bijvoorbeeld) het truitje.

Tweedehands

Minder budget? Dan is er ook echt niks mis met tweedehands kinderkleding. Ook dat is volop online verkrijgbaar. Struin de tweedehandssites af op Facebook of Marktplaats. Je vindt daar de leukste kleding, voor een fractie van de prijs. En laten we eerlijk zijn… kinderen groeien zo snel dat de kleding amper de kans krijgt om te verslijten. Een broek of shirt kan echt door meerdere kids worden gedragen.

Sla je slag met sale

Wil je liever geen tweedehands maar toch zo low budget mogelijk shoppen? Let dan op de sale! Sla je slag zo snel mogelijk als de sale begint. Koop desnoods één of twee maten groter als het seizoen niet conform het kledingstuk is, want dan gebruik je hem gewoon voor het volgende seizoen. De prijs kan beduidend minder zijn dan wanneer je de volle mep moet betalen.

Ditzelfde geldt natuurlijk voor outlet shops. Ook daar vind je vaak goede kwaliteit kleding voor een fractie van de originele prijs.

liefs Marion

Meer informatie

Online opa en oma middag
Contact houden met de kleinkinderen tijdens het Coronavirus
Domme dozen gedoe

Bronvermelding

© afbeeldingen: Jayno.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *