Live theater spektakel: Tracing Thomas

Live theater spektakel: Tracing Thomas

Een mysterie waarin jij de hoofdrol speelt!
Nadat Thomas op mysterieuze wijze is verdwenen is het hele eiland uitgekamd zonder resultaat. De politie staat voor een raadsel. Ouders en klasgenootjes zijn radeloos en de politie heeft meer mankracht – en dus jouw hulp nodig! Durf jij het duistere fort binnen te gaan om Thomas levend terug te vinden?

Zo wordt het live theaterspektakel ‘Tracing Thomas’ op de site aangekondigd. Het evenement is op vrijdag 18 mei voor het eerst in de try-out gegaan en is dus spiksplinternieuw. Afgelopen zondag waren we (Rob (partner), Rocco (zoon), mijn vader en ik) zelf aanwezig en konden we – met de anderen aanwezigen – actief op zoek naar Thomas. Want waar is Thomas toch gebleven? Alleen maandag is er nog een try-out en daarna gaat deze theatergame definitief van start!

Wat is Tracing Thomas?

Een goede vraag dat zich niet zo makkelijk laat beantwoorden. Tracing Thomas in een mengeling van theater, levend cluédo en een escape room. Het speelt zich af op het avontuurlijke en tot de verbeelding sprekende ‘Forteiland’ in IJmuiden. Wat een waanzinnig gave locatie!

Live theater spektakel: Tracing Thomas

Wat kun je verwachten?

Met de boot vaar je naar Forteiland. Op dit eiland – in het fort – speelt het verhaal zich af. Nee, dat is eigenlijk niet waar, want tijdens de bootreis ernaartoe gaat het spel eigenlijk al beginnen.
Op de boot word je over verschillende groepen verdeeld. Op onze dag bestonden de groepen uit zo’n 10 personen, maar ik begreep dat deze groepen ook wat groter konden zijn. Er zijn 5 politieagenten en iedere groep krijgt zijn eigen agent die de groep door het spel zal begeleiden.

Live theater spektakel: Tracing Thomas

Niks verklappen

Natuurlijk ga ik niks over het spel verklappen, maar ik ga wel in grote lijnen vertellen wat de bedoeling is. Er is een jongen vermist, Thomas, en het is de bedoeling dat je hem gaat opsporen! Dit doe je aan de hand van het bezoeken van verschillende ruimtes, maar ook door het ondervragen van diverse personen.

In totaal doen er 17 acteurs mee aan dit actieve spel, waarvan 5 in de rol van politieagent. De overige spelers zijn verdachten die ondervraagd moeten worden.

Live theater spektakel: Tracing Thomas

Mysterie ontrafelen

Het spel duurt alles bij elkaar zo’n 3 uur. In die tijd ben je actief op zoek naar Thomas en probeer je het mysterie van zijn verdwijning te ontrafelen. Aan de hand van diverse antwoorden, gevonden bewijzen en de bevindingen van je medespelers, kom je steeds meer te weten. Dat is niet alleen leuk, maar ook ontzettend spannend.

Er wordt goed geacteerd en de personages worden geloofwaardig neer gezet. Vooral de acteurs als ‘Tygo’ en ‘Ron’ zijn erg geloofwaardig in hun rol. Echter ook de agenten komen zeer waarheidsgetrouw (goede casting!) over waardoor je wordt meegesleept in de rol van ware ‘detective’.

Live theater spektakel: Tracing Thomas

Voor wie geschikt?

Het spel is geschikt voor kinderen (vanaf 12 jaar) en volwassenen. Het fort is gebouwd in 1880 en is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen (en/of kinderwagens). Je moet soms door smalle gangetjes en soms een trap op. Als je dus heel slecht ter been bent, wordt het lastig. Het spel is echter dermate ‘actief’ dat het ook voor de oudere detectives geen probleem hoeft te zijn. Je kunt je namelijk zo rustig of druk maken, zoals je dat zelf wil. Ben je niet zo snel? Dan is dat ook eigenlijk geen probleem, omdat je het uiteindelijk met elkaar doet.

Het spel is ontworpen voor duo’s/trio’s, maar als je je alleen wilt opgeven, dan is dat ook mogelijk (maar misschien minder gezellig). In dat geval word je gekoppeld aan een ander.

Praktische informatie

Informatie over Tracing Thomas vind je op de website.
De tickets kosten 65 euro per persoon en zijn via de site te bestellen.
Forteiland IJmuiden ligt tussen de sluizen van IJmuiden. Vanaf de kade word je met een boot naar het eiland gebracht. Je kunt hier gratis parkeren.

Bekijk de trailer

Extra info

De leukste uittips!
Het leven is één groot feest!
Keltfest mei 2019 – Wat is er te doen?
De 5 leukste party’s voor 50 plussers
Den Haag Outdoor festival

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp

Live theater spektakel: Tracing Thomas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *