De 5 leukste party’s voor 50 plussers

De 5 leukste party’s voor 50 plussers

Nee, niet schrikken, we bedoelen hier geen feesten waar je alleen maar tussen oude knarren rondloopt. Wat we wel bedoelen zijn feesten die voor onze doelgroep gewoon leuk zijn! Natuurlijk zal jij het één wel leuk vinden en de ander helemaal niks, maar goed, dat probleem heb je natuurlijk altijd en heeft niks met onze leeftijd te maken.

Het leven is één groot feest!

Lekker meeblèren bij De Toppers

Tja, de Toppers hoeven weinig uitleg, denk ik. Maar los van wat je van de heren op zich denkt, ze weten er in ieder geval wel een feestje van te maken. En ook wel een feestje waar toch weinig anderen aan kunnen tippen. Heb je zin om ook eens los te gaan met deze mafkezen? Op de officiële site kan je alles vinden wanneer deze jaarlijkse concerten plaats vinden en welke kledingstijl ze nu weer bedacht hebben…

Fantasy Fair: als fantasie helemaal jouw ding is

Een wereld vol met elfjes, heksen en andere fantasiefiguren. Zelf uitgedost zijn in deze gewaden en de rol van je leven spelen of gewoon als bezoeker genieten van de fantasyfiguren om je heen. Deze fairs worden op verschillende locaties gehouden en ieder feest heeft natuurlijk zijn eigen charmes. Zo is er in december ieder jaar de midwinterfair in het Archeon. Of wat dacht je van één van de grootste fairs van ons land? Deze wordt jaarlijks gehouden in Lisse, bij kasteel Keukenhof (nee, niet tussen de bloembollen dus. Het kasteel ligt tegenover het bloembollenpark). Een uitgebreid overzicht van deze fairs vind je o.a. op fantasygallery.nl. Stap in een andere rol en wees stiekem weer het kind in jezelf, die zo graag nog gelooft in sprookjes…

De 5 leukste party’s voor 50 plussers

Rock ’n Roll Street

Ben je meer van de jaren vijftig/zestig, de rock & roll jaren, dus? Heerlijke muziek, pettycoats, oldtimers en solexen? Dan zit je goed bij Rock & Roll Street op Terschelling. Dit jaar staat dit te gebeuren in het weekend van 6 t/m 8 september. Het straatbeeld in Midsland is omgetoverd tot een heerlijke rock & roll wereld, waar je eindeloos in kunt opgaan. Met de aanschaf van de unieke Rock & Roll Pin heb je tijdens dit festival gratis toegang tot alle kroegen en cafés waar je kunt genieten van de beste bands!

In Akersloot is er ook een jaarlijkse Rock & Roll Street. Dit jaar is dat van 30 augustus t/m 1 september. Met een solexrace op zaterdag, bijvoorbeeld, en maar liefst 11 topbands op het grote podium. En geloof het of niet, maar dit evenement is gewoon gratis!Er is een jaarmarkt en je kan er ook nog op zoek gaan naar een prachtige jukebox om te bewonderen, of misschien zelfs te kopen. Net als petticoats en andere bijpassende kleding.

Sterren van Holland festival

In 2018 was het een groot feest en ook dit jaar zal het dak er weer afgaan. Een heerlijke dag uit met Hollandse artiesten en lekker smikkelen bij de eettenten. Natuurlijk op de oergezellige Amsterdamse manier. In de ArenA heerlijk swingen! Het is een sta-evenement, maar natuurlijk zijn rolstoelers ook welkom! Artiesten die op 22 februari o.a. langskomen zijn:

Danny Froger, Peter Beense, Stef Ekkel, Wesley Klein, Yves Berendse, Theodoor, Alex, John de Bever, Grote Surprise Act, Diango Wagner, Samantha van Steenwijk, Henk Dissel, Echte vrienden, Frans Bauer, DJ Coenio, Sandra Kwarten, Timo Martin, John West, Tim Douwsma, Kafka, Jeffrey Heesen, Rein Mercha, Snollebollekes en Wesly Bronkhorst.

Er is trouwens ook een jaarlijkse editie in Rotterdam, op 11 augustus! Kijk voor meer info op sterrenvanholland.nl.

Trekkertrek

Van een hele andere orde, maar zeker leuk voor mensen die geïnteresseerd zijn in veel geronk en gezelligheid, is een bezoek aan het jaarlijkse trekkertrek in Koudekerk aan den Rijn aan te raden. Een groot terrein waarbij het ooit vooral ging om de wedstrijden met de tractoren. Maar inmiddels is het een groot feest geworden voor het hele gezin. Deze tractoren moeten een gewicht zo ver mogelijk zien te trekken en dat gaat gepaard met veel geronk, tja: ook uitlaatgassen , veel pk’s en wat al niet meer. En ondertussen ronken ook vrachtwagens mee! Rondom dit spektakel is er een grote markt met van alles te doen. Je kunt ook landbouwmachines en aanverwanten bewonderen, er zijn kinderactiviteiten, er is een circus, ambachtelijke kraampjes en natuurlijk ook lekker veel te eten en te drinken.

O ja, om nog maar te zwijgen over allerlei ‘wezens’ die rondlopen in vreemde gewaden en/of op stelten, miniatuur vrachtwagens die opeens tussen de mensen door rijden en vaak zijn er ook acrobaten. Dit kan variëren van stuntmensen op motors of van die enge mensen die van heel hoog in een badje duiken. Trekkertrek wordt op meerdere plekken in het land gehouden, maar zelf smul ik van die van Koudekerk aan den Rijn (naast Alphen aan den Rijn) omdat dit veel meer is dan trekkertrek! Het is een complete dag uit… Dit jaar op 3 augustus. Ga je vooral voor de trekkertrek wedstrijden, dan kan je natuurlijk ook ergens anders terecht! Bijvoorbeeld in Bantega op 21 en 22 juni of in Ysselsteyn op 10 en 11 augustus 2018.

Extra info

Keltfest mei 2019 – Wat is er te doen?
Meer leuke uittips & ervaringsverslagen
Aanraders voor een geslaagde spelletjesavond!
Het leven is één groot feest!
Ontdek de mooiste plekken van Nederland op het water
Meer leuke festivals

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

De 5 leukste party’s voor 50 plussers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *