Den Haag Outdoor 2018 festival

Den Haag Outdoor 2018 festival

Op uitnodiging zijn we vandaag naar de tweede editie van Den Haag Outdoor gegaan! In het Zuiderpark, dus voor ons redelijk dichtbij (± 10 km). Dan pak je natuurlijk niet de auto, maar ga je gewoon op de fiets! Dan kan er tenminste een biertje gedronken worden en hoeft niemand zich als ‘de Bob’ in te houden. Ook wel eens prettig!

Hofstad Festivals

Den Haag Outdoor wordt georganiseerd door Hofstad Festivals. Deze organisatie heeft een grote liefde voor de hofstad en hecht er dan ook veel waarde aan dat het festival een feest is voor iedereen. Bij het invullen van de brede programmering op zowel muzikaal als culinair gebied is er niet alleen rekening mee gehouden dat er voor alle bezoekers iets is om van te genieten, ook de lokale ondernemers en artiesten spelen een hoofdrol.

Den Haag Outdoor 2018 festival

5000 enthousiaste bezoekers

Vorig jaar werd Den Haag Outdoor voor het eerst georganiseerd. Ook in het Zuiderpark, maar in een ander gedeelte. Dit jaar vond het plaats op hetzelfde terrein als het jaarlijkse Parkpop. Verwachting: zo’n 5000 enthousiaste bezoekers. De kaarten waren vooraf te koop en het festival was zo goed als uitverkocht. Zo’n 1500 meer bezoekers dan vorig jaar. Er zit dus groei in dit festival. Als het aan de organisatie ligt, willen ze het festival niet te snel laten groeien. Fijn! Want op deze manier is het een heel knus festival, waar toch heel veel te doen is.

Den Haag Outdoor 2018 festival

Innerlijke mens wordt niet vergeten

Natuurlijk staat de muziek centraal, maar ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Naast de geijkte drankjes (bier, wijn, water, fris) zijn er bijvoorbeeld ook heerlijke (gezonde) smoothies te koop en spannende cocktails. Uiteraard is er ook voldoende te eten en de porties zijn zeker niet zo sneu als je soms op andere festivals tegenkomt. Dit zijn eerlijke hoeveelheden en het smaakt nog lekker ook!

Den Haag Outdoor 2018 festival
Den Haag Outdoor 2018 festival

Aangename sfeer

Er hangt een prettige sfeer op het terrein. Dit is deels te danken aan de relaxte DJ’s waar bewust voor is gekozen, maar bijvoorbeeld ook aan de kleurrijke aankleding. Het ziet er gewoon hartstikke gezellig uit. Het festival kent 5 stages, met op iedere stage andere muziek. Met een brede line up is er voor ieder wat wils! Veteranen als Michel de Hey (Nighttown), Rob Janssen (Parkzicht), Joey Beltram en Haagse held Warren Fellow draaien dikke techno & house classics naast live-acts als De Kraaien en zanger Dries Roelvink. Met de beste techno, techhouse, (deep)house, urban, eclectic, classics en disco is het een heerlijk muzikaal spektakel.

Den Haag Outdoor 2018 festival

Dit festival kent geen leeftijd

Jong en oud(er) lopen door elkaar heen. Dit festival kent geen leeftijd, maar kent wel een heerlijke muzikale, grenzeloze gezelligheid. Ik vind de muziek nog steeds heerlijk. De housemuziek kwam in ‘mijn staptijd’ op en ontwikkelde zich in rap tempo. Er kwamen steeds meer stromingen bij. Techno, Gabber, Dance, Techhouse. Ik noem zo maar wat. Ik ben destijds flink wat afgedanst op al die Houseparty’s om daarna nog door te gaan bij de after Houseparty’s. Die pas begonnen als de zon weer opkwam.

Den Haag Outdoor 2018 festival

Moeilijk stilstaan

Mijn lichaam moet daar nu niet meer aan denken, maar wat ik heb ik er destijds van genoten. En nog steeds. Als ik de muziek hoor, kan ik maar moeilijk blijven stilstaan. Jammer dat alleen mijn lijf gaat protesteren. Gelukkig houdt Rob het wat langer vol en naar hem kijken terwijl hij aan het dansen is, is voor mij al plezier genoeg. Als ik om me heen kijk zijn we zeker niet de enige vijftigers. En logisch! Want we waren er tenslotte al bij de start bij, dus waarom zouden we er nu niet nog steeds bij zijn?

Den Haag Outdoor 2018 festival

Verschillende stages

Met vijf verschillende podia en verschillende muziek, is er voor ieder wat wils op het festival.
De voormalige Haagse club AStA heeft tijdens het Den Haag Outdoor Festival een eigen podium. De club, tot 2009 gehuisvest in het gelijknamige theater aan het Spui, stond in de jaren negentig bekend om haar line up van grote namen als Armin van Buuren, DJ Tiësto, Carl Cox en Sander Kleinenberg. Op de AStA Stage komen dit jaar onder anderen Erick E, Chris Rox, DJ Jurgen en Boy Boogie hun sets draaien.
Naast techno en deeptech zijn twee podia ingericht voor verschillende house-, urban- en live-acts. Zo komen onder anderen de Haagse rappers De Kraaien, Dyna en Billy the Kit een vet feestje bouwen.

Den Haag Outdoor 2018 festival

Praktische info

Locatie: Zuiderpark, Den Haag
Datum: 18 augustus 2018
Tijd: 12.00 – 23.00 uur
Tickets : vanaf € 27,50
Website: www.denhaagoutdoor.com
Facebook: www.facebook.com/DenHaagOutdoor
Instagram: www.instagram.com/denhaagoutdoor

Den Haag Outdoor 2018 festival

Ooievaarspas

Den Haag Outdoor werkt samen met de Ooievaarspas. Dit is een initiatief dat inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk met een laag inkomen kortingen biedt op allerlei activiteiten. Samen zorgen zij ervoor dat het festival voor alle inwoners toegankelijk is.

Den Haag Outdoor 2018 festival
liefs Marion

Extra info

Meer leuke uittips & ervaringsverslagen
Meer leuke festivals

Bronvermelding

Tekst & foto’s: Marion Middendorp

Den Haag Outdoor 2018 festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *