Nieuw boek ‘Hot & happening’ relativeert de overgang

Het taboe moet van de overgang af. Want door erover te praten en om jezelf te lachen, maak je het lichter voor jezelf. Daarom schreef auteur Elsbeth Teeling het boek ‘Hot & happening, maar dan anders’,‘101 tips om relaxed te blijven tijdens de overgang’. Een boek dat helpt de overgang te relativeren. Verschillende fases komen aan bod: van shock en ontkenning naar acceptatie tot de touwtjes weer in handen nemen. Het boek verschijnt 20 maart bij Uitgeverij Snor.

Woelige tijden

In eerste instantie wilde Elsbeth Teeling er niks van weten, van die hele overgang. Laat staan er een boek over schrijven. Maar ze begon aantekeningen te maken over haar overprikkelde hoofd, de slapeloze nachten, haar verdwenen taille én dito geheugen en over de onzekerheid die ineens om de hoek kwam kijken. Ze merkte dat ze het fijn vond om ervaringen uit te wisselen met anderen en er samen om te kunnen lachen. “Het helpt als je weet dat je niet de enige bent die worstelt met de problemen die de overgang met zich mee kan brengen. Daarom maakte ik dit boek toch. Voor mezelf, om hier soepeler door te komen én om vrouwen zoals ik te steunen in deze woelige tijden.”

Biologie- en overgangslessen

In dit boek wisselt de auteur grappige oneliners af met ‘biologielessen’ (interessante informatie over het lichaam) en ‘overgangslessen’ (adviezen voor partners en gezinsleden van vrouwen in de overgang). Alles op lichtvoetige toon en met veel humor. Teeling: “Om de overgang te overleven, moet je relativeren. Ook al is het soms behoorlijk lastig om met een vrolijke bril op naar jezelf te kijken. Het is lekker om dit boekje regelmatig even door te bladeren en te glimlachen om al die gekke dingen die je overkomen. En te weten dat je niet de enige bent die hiermee worstelt.”

Teeling wil van de overgang geen zwaar en moeilijk onderwerp maken, maar vindt het belangrijk dat het uit de taboesfeer komt. “Vrouwen worden nog regelmatig verkeerd gediagnosticeerd, omdat de symptomen van de overgang niet altijd goed herkend worden. Bij mentale problemen wordt er bijvoorbeeld aan een burn-out gedacht. En er zijn vrouwen die onnodig lang met vage gewrichtsklachten rondlopen. Terwijl dat dus niet nodig is. Hoog tijd dus om meer aandacht aan het onderwerp te geven en met dit laagdrempelige boek hoop ik meer vrouwen te bereiken.” Het boek eindigt met een zonnige blik op de toekomst. Want: “Het kan even duren, maar het komt uiteindelijk helemaal goed. En tot die tijd is er dit vrolijke boekje om je erdoorheen te slepen”, aldus de auteur.

Over de makers:

Elsbeth Teeling

Elsbeth Teeling richtte de blog Club van Relaxte Moeders op nadat haar eerste boek ‘Relax Mama!’ uitkwam. Ze woont samen in Utrecht met haar man Henno en haar kinderen Keut en Teun. Ze begon met bloggen over het moederschap toen ze zwanger was van haar dochter Keet. Uitgeverij Snor ontdekte haar blogs en vroeg of ze een boek voor moeders wilde schrijven. Dat werd ‘Relax Mama!’ Nu een aantal jaar later heeft ze meerdere boeken uitgegeven die allemaal gaan over moederschap. Een zwangerschapskalender, een kookboek voor moeders en een columboek genaamd ‘Die ander moeders doen ook maar wat’. En nu dus een boek over de overgang.

Ilse Weisfelt

Illustrator Ilse Weisfelt woont en werkt in Rotterdam met haar kat Hansje. Sinds begin 2012 kom je haar kleurrijke, vrolijke werk overal tegen, op zeer uiteenlopende formaten en toepassingen. Van magazines en gezeefdrukte posters, tot muurschilderingen en speelgoed. En boeken natuurlijk! In 2014 debuteerde ze bij Snor met het hi-la-ri-sche Maak Indruk op je Kinderen. Of misschien ken je haar werk nog van de Snorfestival posters of het Zwangerschapsboek voor Vrouwen.

Ze creëert met sterke symbolen en simpele vormentaal een eigen wereld waarin humor en energie samenkomen. Liefst tovert ze met zo min mogelijk poespas een glimlach op je gezicht. 

Productinformatie

Titel Hot & Happening, maar dan anders
Auteur Elsbeth Teeling
Illustraties en vormgeving Ilse Weisfelt
ISBN 9789463141536
Aantal pagina’s 112
Prijs 15,99 euro
Verschijningsdatum 20 maart 2023
Online te bestellen Bol.com
liefs Marion

Extra info

69 Secrets: opwindend ongemakkelijk
Een dagelijks portie positieve energie
Michael Jackson – De complete geïllustreerde biografie
Wat eten we vandaag?

Bronvermelding

Nieuw boek ‘Hot & happening’ relativeert de overgang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *