Een motorvakantie met kinderen is prima te doen!

Je bent altijd al een echte motorfan en je houdt ervan om heerlijke tochten te maken. Misschien ging je altijd al op een motorvakantie? Nu je een gezin hebt, bekruipt je misschien het gevoel dat je deze reizen best weer zou willen maken. Zijn de kinderen ondertussen groter geworden? Wedden dat zij het wel zien zitten!

Samen op de motor

Heb je bijvoorbeeld pubers én een motor? Dan kan het haast niet anders of die kinderen van jou zijn vast al eens mee geweest. Zijn jij en je partner motorrijders, dan is er toch niets wat je tegenhoudt om met je gezin op vakantie te gaan met de motor? Zoek naar een bestemming waar de kids ook nog andere dingen kunnen doen en jullie ook gewoon lekker even iets anders kunnen doen dan toeren. En plan diverse tourritten in, in de omgeving. Of plan natuurlijk een lange route in en zorg voor overnachtingsplekken onderweg. Liefst waar je af en toe ook even langer kunt verblijven. Want twee weken lang alleen maar achterop zitten zal misschien wel een beetje vervelend worden…

Eigen motors of huren

Natuurlijk zal je wel genoeg plek voor iedereen moeten hebben. Hebben jullie beiden een motor, dan heb je plek voor twee kids…simpel. Rijden jullie beide wel, maar hebben jullie maar 1 motorfiets? Dan moet je op zoek naar de mogelijkheid om een motorfiets te huren. Hebben jullie meer kinderen om mee te nemen? Heb je weleens aan een zijspan gedacht?

De juiste kleding

Natuurlijk heb je motorkleding nodig. Niet alleen voor jullie zelf, maar ook voor de kinderen. Zorg dat iedereen niet alleen lekker warm aangekleed wordt, maar ook juist veilig. Dus denk ook aan handschoenen en vergeet uiteraard de helmen niet. Bezuinig daar zeker niet op! Want veiligheid gaat dan toch echt voor. Denk hierbij ook aan motorlaarzen. Zij moeten je voeten beschermen en warm/droog houden. Natuurlijk moeten ze wel goed zitten zodat je genoeg bewegingsvrijheid hebt én je ’s avonds niet met zere voeten rondloopt… Vergeet ook niet om even te checken of je er een beetje lekker op lopen kunt! En dat geldt dus ook voor die kinderen van je.

Samen uitstippelen

Het kan een idee zijn om met je kinderen om de tafel te gaan zitten en met elkaar te kijken welke route jullie gaan rijden. Dat kan thuis al om de vakantie te plannen. Maar ook op vakantie kan je met elkaar even kijken waar de route jullie heen zal voeren. Misschien zijn er ook dingen in de buurt waar je kinderen graag heen willen. Zorg dat de vakantie ook aan de wensen van je kids voldoet. Zo is het voor iedereen leuk.

Afwisseling bieden

Daar verder op ingaand: zorg dat het niet alleen maar motorrijden wordt. Je kunt activiteiten plannen die wat verderop liggen, zodat jullie kunnen rijden én de kids ook iets te zien of te doen hebben. Of wissel het bijvoorbeeld af. De ene dag een mooie route, de andere dag iets anders. Wat je het beste kunt doen is ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. En uiteraard aan hun persoonlijke interesses.

Overnachten

Hoe je overnacht is natuurlijk niet echt van belang. Je kunt immers overal vandaan vertrekken met je motor. Je kunt in een hotel of een huisje verblijven. Hou je wel van het campingleven? Ook dat kan. Je kunt immers op veel plekken gewoon tenten of caravans huren, dus hoef je niet je caravan achter je motor te hangen….

Welke landen zijn mooi om te toeren?

Wil je echt op vakantie naar een land met mooie routes voor op de motor? Google dan maar eens op motorroutes Europa. Er komen heel veel ideeën aan je voorbij, dus moet er wel iets tussen zitten voor jullie gezin. Je hoeft daarbij helemaal niet ver, want ook de Ardennen kent mooie routes. Natuurlijk is een tocht door de Alpen eveneens machtig om te doen. Ga je naar echte motorsites, dan maak je zelfs kans dat je de hele route kunt downloaden! Wel zo makkelijk. Nog leuker: je kunt zelfs hier en daar hele lijsten downloaden wat je allemaal mee moet nemen.

Wat voor routes zijn mooi?

Klinkt als de vraag hierboven, maar nu meer gericht op het soort routes. Niet iedereen heeft hierin immers dezelfde wensen. Je kunt denken aan:

  • Vooral lekker rijden en dan het liefst over bergpassen heen
  • Op je gemak toeren en vooral veel willen zien
  • Juist kleine dorpjes en binnenwegen bezoeken
  • Echt een dagtocht met hier en daar een hoogtepunt om te zien en horeca om te bezoeken
  • Een mooie route richting een bezienswaardigheid of een leuk park voor de pubers/kinderen
Liefs Wil

Extra info

Een wereldreis op je bucketlist? Dit komt erbij kijken!
Een eigen vakantiehuisje
Op vakantie naar Venlo: Boek een kamer in Hotel Maashof!
Wintervakantie in Tsjechië

Bronvermelding

Tekst: Wil Cats
© afbeelding: 123rf.com

Een motorvakantie met kinderen is prima te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *