Verbeter je gehoor vandaag nog

Verbeter je gehoor vandaag nog

We worden allemaal een dagje ouder en dan kan het zijn dat we minder horen. In het begin denk je dat gaat wel weer over en je maakt je er nog geen zorgen over. Maar als het langer aan blijft houden dan ga je het merken en dan kun je je er soms wel aan frustreren. Je wil niet iedere keer aan mensen vragen wat zeg je, maar je merkt wel dat je het moet, omdat je de gesprekken niet meer kunt volgen. Het is dan tijd om er wat aan te doen, zorg dat je bij een specialist je gehoor laat testen en dan kan er snel een gehoorapparaat geregeld worden (als dat nodig is). Maak je geen zorgen, want er zijn genoeg gehoorapparaten die nauwelijks zichtbaar zijn, maar je verbetert hierdoor wel jouw gehoor.

Verminderd gehoor, verminderde vreugde

Zorg zelf voor batterijen

Als je een hoortoestel hebt, is het fijn dat je hem altijd kunt gebruiken. Als je hem echter vaak (dagelijks) gebruikt vergeet dan niet om de batterijen regelmatig te vervangen. Het is verstandig om altijd extra batterijen te hebben liggen thuis. Mochten ze dan leeg zijn, dan kun je ze direct vervangen. Wen jezelf ook aan dat als je de laatste batterijen pakt, dat je direct nieuwe bestelt. Hierdoor pak je nooit mis en kun je optimaal horen.

Verbeter je gehoor vandaag nog

Tips en adviezen beter horen

Met een hoortoestel kun je beter horen en dat is maar goed ook. Zorg zelf voor de juiste hoortoestelbatterijen en bewaar deze op kamertemperatuur. Je moet ze niet op een te warme plek bewaren want dit kan de levensduur negatief beïnvloeden. Laat de batterijen niet in contact komen met metalen voorwerpen. Houd de batterijen uit de buurt van kinderen en verwijder het stickertje op de batterij pas wanneer je de batterij gaat gebruiken.

liefs Marion

Meer informatie

De impact van slechthorendheid op jou en de omgeving
Op zoek naar een goede audicien voor een gratis gehoortest
Verminderd gehoor, verminderde vreugde

Bronvermelding

© afbeelding: 123rf.com

Verbeter je gehoor vandaag nog

Deze reportage is tot stand gekomen middels een samenwerkingsverband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *