Sigmund weet wel raad met 50-plussers

Sigmund weet wel raad met 50-plussers

Een paar dagen geleden heb ik een mailing verstuurd naar onder andere PR-bureaus en uitgeverijen over het bestaan van de site. Vandaag lag dit boek in de brievenbus, spontaan toegestuurd door Uitgeverij De Harmonie. Ik ben het volledig met ze eens dat dit natuurlijk wel een heel toepasselijke titel is! Ik ga er dus graag mee aan de slag.

Ken je Sigmund al?

Sigmunds carrière begon in het Belgische nieuwsblad Het Laatste Nieuws. Na een paar maanden bleek men de strip te cynisch te vinden en stopte het nieuwsblad ermee. Na veel jaren en veel geduld wilde de Volkskrant de strip wel plaatsen en vanaf januari 1994 staat Sigmund zes dagen per week in de Volkskrant, op zaterdag zelfs in kleur. Over deze niet bepaald zachtzinnige psychiater verschenen inmiddels al meer dan 30 boeken.
Ik hou van cynische humor, dus ik heb Sigmond allang in mijn hart gesloten. En jij?

Sigmund weet wel raad met 50 plussers 3

Sigmund weet wel raad met 50-plussers

De titel verraad het natuurlijk al, want in dit boekje moeten de 50-plussers het ontgelden. Soms herkenbaar, soms misschien wat minder herkenbaar, maar altijd met een glimlach. Laten we eerlijk zijn, 50 is toch allang niet meer oud? 50 is de nieuwe 40, dus die 50-plussers staan nog volop in het leven en zijn nog hartstikke actief. Tenminste als ik om mij heek kijk, zie ik geen uitgebluste 50-plussers. De meeste gaan in de weekenden nog flink op stap.

Oh ja… als je dat met je eigen partner doet, schijnt dat tegenwoordig een ‘datenight’ te heten. Ik noem het gewoon nog steeds een avondje uit. Misschien moet ik voor deze eigenwijsheid zelfs eens voor een behandeling naar Sigmund?

Sigmund weet wel raad met 50 plussers

Leuk!

In een paar plaatjes met minimale tekst worden alledaagse problemen van vijftigplussers op de hak genomen. Echte humor waar je om ogenschijnlijk vervelende dingen toch kunt lachen. Het boekje is een aanrader voor iedereen die Sarah of Abraham gaat zien of heeft gezien! Nou ja, tenminste als je van een beetje zelfspot houdt…!

Sigmund weet wel raad met 50 plussers

Specificaties Sigmund weet wel raad met 50-plussers

TitelSigmund weet wel raad met 50-plussers
UitgeverijDe Harmonie
AuteurPeter de Wit
IllustratorPeter de Wit
Aantal pagina’s95
Prijs12,50 euro
ISBN9789076168524
Bestel directBol.com
  

Meer informatie

Meer leuke hebbedingen
Leuke boekbesprekingen

Bronvermelding

Tekst & fotografie: Marion Middendorp

Sigmund weet wel raad met 50-plussers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *