Eerste spraakmakende theaterfestival voor zestigplussers

De 60-plusser van 2023 bevindt zich in een uniek kruispunt van leven waarin verleden, heden en toekomst elkaar ontmoeten. Het theaterfestival “Rijpe Oogst” presenteert op 31 oktober een gevarieerd cultureel aanbod: vijf podia gevuld met talkshows, concerten, theatervoorstellingen, workshops en familie-opstellingen. De centrale thema’s zijn: waar bevind je je momenteel in het leven en welke nalatenschap wil je aan de volgende generaties achterlaten?

Eerste spraakmakende theaterfestival voor zestigplussers

Eigen theaterfestival!

Het werd hoog tijd dat de 60-plusser zijn eigen theaterfestival kreeg. Arbeid wordt minder prominent en het besef van de eindigheid van het leven wordt meer uitgesproken. Ongeacht je achtergrond, stellen zich vragen. Hoe is je leven verlopen en hoe had je gewild dat het zou verlopen? Is er iets dat je moet afronden met je ouders of delen met de generaties die na jou komen? Welke verhalen hebben jou door dik en dun begeleid in het leven? Je identiteit heb je slechts gedeeltelijk zelf in de hand. Dat andere deel komt van de geschiedenis van de generaties die jou voorgingen en die jij op jouw beurt weer doorgeeft. Tijdens “Rijpe Oogst” doorbreken we de stilte van oude pijn en vieren we het leven.

Rijpe Oogst

‘De hedendaagse 60-plusser is vaak opgegroeid in een stil gezin, waar gevoelens zelden werden besproken. “Rijpe Oogst” moedigt en inspireert haar bezoekers om juist meer te delen. Vier je leergierigheid, deel je verhalen en kijk wat er gebeurt. Persoonlijke groei is mogelijk tot het einde,’ zegt Alet Klarenbeek, programmamaker en oprichter van “Rijpe Oogst” namens UP!, een beweging die een frisse blik op het ouder worden promoot.

Bekende gezichten

Cultureel programma met veel bekende gezichten Hadassah de Boer en Anita Witzier leiden talkshows met gasten als Hedy d’Ancona, Bram Bakker en Johnny Manuhutu over het verleden en toekomstige horizonten. Els van Steijn brengt haar ervaringen uit “De Fontein” tot leven met live familie-opstellingen. Yasmina Aboutaleb ondervraagt Roline Redmond en Hassnae Bouazza over hun familiegeschiedenis.

Frits Spits struint door het muzikale landschap op zoek naar vergeten juweeltjes. Er is live muziek met onder anderen Izaline Calister en Massada. Je kunt ook actief deelnemen aan workshops over biografieën, dans en schilderkunst. De fototentoonstelling PR-OUD is een levendige hommage aan de schoonheid, veerkracht en wijsheid van de rijpere mens.

liefs Marion

Extra info

De leukste kaartspellen voor een onvergetelijke avond
Vrijwilligerswerk is niet alleen voor jongeren
De beste technieken om je geheugen te verbeteren

Bronvermelding

© afbeelding: Marije Kuiper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *